Jump to content

Kantarellstuvning i västerbottenostskålar.


Jonas

Recommended Posts

Jag hittade en bild i arkivet på en grymt god och "snygg" rätt jag gjorde för ett par år sedan.

Jag hade precis varit i Italien och fick där en svampstuvning i Parmaskålar så jag tänkte att jag skulle försöka mig på en svensk variant med kantareller och Västerbottenost istället.

Efter några misslyckade försök med att få till skålarna kom jag på hur man skulle göra.

Sätt ugnen på runt 200grader, riv västerbottenost och bre ut det med 30cm i diameter på ett smörpapper. Precis när all ost har smält och börjat koka så ta ut plåten och vänta runt en halv minut, tills osten är något fastare men inte har stelnat. Klipp ut den smälta osten och lägg den ovanpå en lämplig skål och ta sen en burk i passande storlek och tryck med ovanifrån så att osten sjunker ner i skålen och formar en ostskål. Låt svalna ett par minuter och ta sen bort burken och ta av smörpappret. Vips har man en grymt cool skål gjord av västerbottenost :) .

Gör din favoritstuvning och servera i ostskålen som en förrätt tillsammans med en god sallad och ett bra vin. :)

post-12-1267520018_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.






























×
×
  • Create New...