Hoppa till innehåll

Havsöring GBg:s området


Guest Gaston

Recommended Posts

utan lättfångade besor o småöring hade inte aprilfisket varit så populärt ,var är alla aprilfiskare i juni,när fisken är som finast och kämpar bäst?tänk om fisket i laxälvarna var likadant,stolta fiskare med bonkade vraklaxar (besor) och få fiskare när blanka lusade fiskar kan fångas på sommaren!,nä det är uppochner på kusten.

Så jäv.a bra sagt...och MÅTTBANDs tävlingar på besor...det är bara några få som rapporterar i juni...

Vi skall nog vara tacksamma för måttbands tävlingar och övriga jippon. Hade opinionen för havsörings beståndet bestått enbart av dem som nattfiskar på sommaren eller bara nyttjar C&R 100% så hade nog beståndet varit avsevärt mindre.

Troligtvis hade tillväxt av framtida havsörings fiskare som kan göda intresset varit avsevärt mindre också.

Deltog själv i måttbandstävlingen.

Min åsikt är att vi skall ta tillvara på de events som ändå lyfter sporten och hjälper till att skapa opinion i frågan, hade varit värre om tävlingen krävde landade fiskar?

En död fisk är en död fisk oavsett form!

Ps. Det stod "please release me" på måttbanden.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Körde min egna form av catch & release i helgen..

 

Efter segt fiske klev en riktigt fin fisk på, men efter ett hopp så klev den av... några väl valda ord och ut med flugan igen.

 

På nytt hugger det ordentligt men släpper direkt... aldrig varit med om på den kroken, in med flugan o kolla. Jo fan har den gått av vid krokböjen, förmodligen i något bakkast mot klippan.

 

Dagens första fisk släpptes fri genom att tafsen gick av, helt upptrasad...

 

Så kan man också fiska..

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Körde min egna form av catch & release i helgen..

 

Efter segt fiske klev en riktigt fin fisk på, men efter ett hopp så klev den av... några väl valda ord och ut med flugan igen.

 

På nytt hugger det ordentligt men släpper direkt... aldrig varit med om på den kroken, in med flugan o kolla. Jo fan har den gått av vid krokböjen, förmodligen i något bakkast mot klippan.

 

Dagens första fisk släpptes fri genom att tafsen gick av, helt upptrasad...

 

Så kan man också fiska..

Man kan ju göra så men det är inte rätt ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Helgen spenderades på Orust och i går drog jag två st, en på 50 som blev lunch och en runt måttet som fick simma tillbaka. Den första lyckades jag få att hugga då den släppte när min polare drillade den på spinn, den andra såg jag från en båtbrygga och placerade en fluga bara någon meter framför och då högg den nästan direkt. Lite för långgrunt för mig att köra fluga då jag inte har vadare, jag drog även en på spinn och tappade flera medan mina polare drog säkert 20 st på spinn och även dem hade mycket hugg i perioder. 

 

Som nybörjare så vet jag inte om den klassas som blänkare men det tror jag, bra mycket blankare och fetare än många andra vi fick upp...

 

Tjena Arken! Din fisk är en påblänkare alltså en fisk som lekt men som sedan simmat ut i havet lite tidigare än de andra och hunnit käka lite. En riktig blänkare har grönskimrig rygg, vita fenkanter, hela fina oskadade fenor och släpper ofta fjäll väldigt lätt och oftast i väldigt bra kondition. Grattis till kul fiske!

 

Och som nån påtala här är det något jag själv tänkt på endel med rapporter och fiskare från halva maj och framåt då är det bra mycket färre ute vid kusten och fisken är väldigt mycket finare. Jag gillar absolut inte detta besfisket och mitt vårfiske bedrivs numera i hopp om att få på en övervintrare och står inte gärna i dem grundaste vikarna och drar slipsar. Sen kan man ju inte välja vad som ska hugga men man kan välja bort de platser där man vet att det går mycket besor, på med en stor fiskimitation och hoppas på det bästa.

 

Men nog om det, senaste veckan gick käpprätt åt helvete kan man säga. Fått en del fisk och ett gäng över måttet men det som är riktigt illa är att i måndags tappade man en 2kg+ efter en nästan 10 min kamp. I lördags var det dax igen en stor fisk följde med in från djupbranten och in på sandbotten, missade flugan, simmade hetsigt runtomkring ett varv och gick upp och tog nått bröte i ytan (!) typ 2.5m ifrån mig. Bara la ut flugan och den glufsa i sig den med en gång. Efter en stunds kamp gick den upp och skaka med huvet och flugan släppte.

Senare på dagen, fiskimitation, öringen troligtvis inne och jagar småkolja i det halvgrumliga vattnet. Får på ett sånt satans hugg, min 10 fotare böjs ner i handtaget, tunggung... tafsen går av! K-A-N ha varit pb men ej säker. Den va fin iaf.

Igår söndag, samma visa. Stor sill-imitation och kastar av en kant där sandbotten möter tången och sluttar brant utåt. Känner en stöt i flugan (stor öring gör så ibland för att kolla reaktionen) och det jag gör i dessa situationer är att höja tempot brutalt. Gör så med en 4-5 superstripp och hugget kommer , det är tungt och väldigt stumt. tafsen ryker igen! Så lite oflyt nu det senaste men det är bara påt igen!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag står för att jag fiskar när det hugger ofta som nu i april. Det blir betydligt kortare mellan huggen och det går på finare fiskar då och då.

 

Skall i och för sig fiska mer havsöring i sommar men det faller sig naturligare att det blir mindre lockande och svårare. Det blir så att andra fiske säsonger kommer vid olika tillfällen efter april. Semester vid sommarhus inåt landet. Kommer att jobba mer. Det blir många kvällsgrillningar och fotbollsmatcher i de ljumna sommarkvällarna. Känner sig som ett pervo när man smyger som en indian bland nakenbadande ligister på de så kallade badplatserna  :blink:

 

Min tanke med att kommentera fiskars kampvilja var inte för att lägga sig i C&R diskussionen. Är fortfarande ny på HÖ fisket och är helt enkelt fascinerad över att de kommer i så många olika former och storlekar. Med olika kämpaglöd. 

 

Skall ut en snabbis ikväll och så om det blir något litet drag i snöret. 

 

 

Det är ju ingen match att fiska när det mäskas med mask!!! ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

I lördags fiskade jag cirka 19-21, sydväst om stada. 1,5 timme utan någon som helst action även om det kändes riktigt lovande, den låga vattennivån till trots. Plötsligt såg jag en 60 cm+-öring göra ett hopp, tre meter från klippan jag precis lämnat. Lade några kast runtomkring vakplatsen utan att kroka besten. Istället klev en pigg öring runt 30 cm på och krokades av. Lite senare fick jag en i ungefär samma format och åkte sedan hem.

 

I söndags blev det två hetspass. Det första gick av stapeln nordväst om staden, alltså Hisingen. Det var lite av en chansning eftersom stället brukar vara hetare längre fram. Tyvärr verkade det stämma. Två timmar utan ett enda tecken på fiskliv. Gott om fåglar dock. Hem igen, matgäster, sedan cykelfiske 19-2115. Hände ingenting förrän solen gick ned, då började vattnet röra på sig och jag såg en del vak och virvlar, varav ett kom från en stor fisk. Först en virvel, sedan head and tail-vak. Bred rygg. Pulsen går upp och jag kastar som en taskigt konstruerad väderkvarn. Hur som helst lägger jag ett kast strax till höger om där vaket var. Tre-fyra hemtagningar, DUNK, sen inget mer. Gött hugg, men fan ingen fast fisk. I följande kast kliver en 35:a på, som krokas av. Får senare en fin 40:a och cyklar hem, duschar, äter somnar och vaknar två och en halv timme efter väckarklockans preferens idag. När skall de stora fastna, undrar jag.

 

//J

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Idag va de trögt som fan, kom ut sent vid 10 tiden, misstänker att jag missade huggperioden för i början hade jag lite följen sen stendött på flera platser. Trodde vattnet skulle höjas när jag åkte ut, istället sjönk det. fail. Fick lite smått bara.

Lördags lurade klart.se mig, skulle blåsa 5 ms men va helt vindstilla och klarare vatten än någonsin. Gick inte byta ställe här riktigt, åkte hem efter 4 timmar. Fisken som bortblåst trots att jag såg mask som simmade runt på flera ställen.

Redigerad med Finafisken
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Sagolikt bra fiske och nytt personbästa i antal fångade havsöringar, smått fantastiska 31st varav 6st godkända. Glädjande att fisket bara blir bättre och bättre för varje år som går, minimimåttet på 45cm och det minskade nätfisket samt fiskeföreningarnas arbete i bäckar och åar verkar ha gett resultat.

 

Bilder och mer läsning på: http://palfishing.blogspot.se/

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ute o trotsa vinden idag runt 12-17. Hitta en läplats o fram till tvåtiden var det en del aktivitet med vak med mera. Efter lite olika flugbyten o hemtagningstekniker lyckades jag landa 2 tjockisar runt 40cm.

Liten fluga o jämn fart verkade vara melodin. Sen dog det av helt, prövade även sjunklina riktigt djupt utan framgång. Såg en flock måsar dyka som spett hundra meter ut, över riktigt djupt vatten. Snart kryllar det nog med bytesdjur på kusten :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Var ute igår kväll mellan 17-21 lite söder om Göteborg, bästa premieren jag varit med om. Landade 6 st mellan 25 och 40 cm, 

Expoxyfisk i gul och grön färg med röd stjärt var melodin. Det var ingen tvekan, utan dom satt benhårt från början. Gött med

spögung, så nu ör man sugen på att sticka ut igen så snart det går.

Blåste en hel del men väldigt roligt...:)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gör snart som min kompis Richard, kastar in handuken vad det gäller havsöringsfiske!!

Har varit ute 6 gånger i år, fiskat bara kända havsöringslokaler söder om stan, norr om stan, på Tjörn etc

Och vad har jag fått, ett hugg, en fisk på 25 cm!!!!

Jag har väldigt svårt för att förstå tjusning med detta fiske, så många kast att min tennisarm börjar värka igen, bytt platser till förbannelse, tappat håvjävel men jag är inte bitter......

Jag tror bara jag skall fiska båge hädanefter, och öring i strömmande vatten förstås, Säveån, Säveån, Säveån....

Jag lämnar härmed över havsöringarna till er andra.

Jonas Bomfiskaren

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gör snart som min kompis Richard, kastar in handuken vad det gäller havsöringsfiske!!

Har varit ute 6 gånger i år, fiskat bara kända havsöringslokaler söder om stan, norr om stan, på Tjörn etc

Och vad har jag fått, ett hugg, en fisk på 25 cm!!!!

Jag har väldigt svårt för att förstå tjusning med detta fiske, så många kast att min tennisarm börjar värka igen, bytt platser till förbannelse, tappat håvjävel men jag är inte bitter......

Jag tror bara jag skall fiska båge hädanefter, och öring i strömmande vatten förstås, Säveån, Säveån, Säveån....

Jag lämnar härmed över havsöringarna till er andra.

Jonas Bomfiskaren

Kom över till ostkusten så ska du få se på bompass, åtminstone i mitt sällskap. Jag har gått utan hugg här säkert 20 gånger de senaste två åren. Det kommer att lossna för dig. När till och med jag lyckades landa fem stycken på två dagar runt Uddevalla kan vem som helst få fisk. ;)

Skickat från min telefon.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Under min första säsong fick jag första havsöringen på fjortonde fiskepasset. Då hade jag kört åtminstone sex heldagar. En plattfisk var allt jag hade fått innan det fjortonde passet. Fiskade på kända lokaler, precis på samma sätt som jag fiskar idag, men av någon anledning får jag fler nu. Har ingen aning om varför. Med andra ord: gnugga på - det lossnar förr eller senare och då är det jävligt gött!

 

//J

 

 

Gör snart som min kompis Richard, kastar in handuken vad det gäller havsöringsfiske!!

Har varit ute 6 gånger i år, fiskat bara kända havsöringslokaler söder om stan, norr om stan, på Tjörn etc

Och vad har jag fått, ett hugg, en fisk på 25 cm!!!!

Jag har väldigt svårt för att förstå tjusning med detta fiske, så många kast att min tennisarm börjar värka igen, bytt platser till förbannelse, tappat håvjävel men jag är inte bitter......

Jag tror bara jag skall fiska båge hädanefter, och öring i strömmande vatten förstås, Säveån, Säveån, Säveån....

Jag lämnar härmed över havsöringarna till er andra.

Jonas Bomfiskaren

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gör snart som min kompis Richard, kastar in handuken vad det gäller havsöringsfiske!!

Har varit ute 6 gånger i år, fiskat bara kända havsöringslokaler söder om stan, norr om stan, på Tjörn etc

Och vad har jag fått, ett hugg, en fisk på 25 cm!!!!

Jag har väldigt svårt för att förstå tjusning med detta fiske, så många kast att min tennisarm börjar värka igen, bytt platser till förbannelse, tappat håvjävel men jag är inte bitter......

Jag tror bara jag skall fiska båge hädanefter, och öring i strömmande vatten förstås, Säveån, Säveån, Säveån....

Jag lämnar härmed över havsöringarna till er andra.

Jonas Bomfiskaren

 

Haha... var inte bitter...

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gör snart som min kompis Richard, kastar in handuken vad det gäller havsöringsfiske!!

Har varit ute 6 gånger i år, fiskat bara kända havsöringslokaler söder om stan, norr om stan, på Tjörn etc

Och vad har jag fått, ett hugg, en fisk på 25 cm!!!!

Jag har väldigt svårt för att förstå tjusning med detta fiske, så många kast att min tennisarm börjar värka igen, bytt platser till förbannelse, tappat håvjävel men jag är inte bitter......

Jag tror bara jag skall fiska båge hädanefter, och öring i strömmande vatten förstås, Säveån, Säveån, Säveån....

Jag lämnar härmed över havsöringarna till er andra.

Jonas Bomfiskaren

 

Vem är det som har sagt till dig att det är lätt??

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Gör snart som min kompis Richard, kastar in handuken vad det gäller havsöringsfiske!!

Har varit ute 6 gånger i år, fiskat bara kända havsöringslokaler söder om stan, norr om stan, på Tjörn etc

Och vad har jag fått, ett hugg, en fisk på 25 cm!!!!

Jag har väldigt svårt för att förstå tjusning med detta fiske, så många kast att min tennisarm börjar värka igen, bytt platser till förbannelse, tappat håvjävel men jag är inte bitter......

Jag tror bara jag skall fiska båge hädanefter, och öring i strömmande vatten förstås, Säveån, Säveån, Säveån....

Jag lämnar härmed över havsöringarna till er andra.

Jonas Bomfiskaren

 

 

   Det är tjusningen med HÖ-fisket, många nollturer men så helt plötsligt så finns de där.  :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...