Jump to content
Sign in to follow this  
flugfiskarn999

2-3 veckors tältning

Recommended Posts

Nu är det så att under sommaren så kommer jag fiska och tälta i 2-3 veckor vid en skogstjärn, den håller storgädda, ett fint bestånd av randig abborre, mört brax och ruda samt nån löja.... här kommer mina frågor

1: kan man dricka sjövatten om man kokar det först?

2: vill ha tips på lite maträtter som man finner indgridienserna i skogen, förutom lite kryddor kanske... läste nånstans att glödstekt brax skulle vara skitgott, har nån här någon sådan erfarenheter? Lite tips på god sallad som finns i skogen.

tacksam för svar/ joel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu är det så att under sommaren så kommer jag fiska och tälta i 2-3 veckor vid en skogstjärn, den håller storgädda, ett fint bestånd av randig abborre, mört brax och ruda samt nån löja.... här kommer mina frågor

1: kan man dricka sjövatten om man kokar det först?

2: vill ha tips på lite maträtter som man finner indgridienserna i skogen, förutom lite kryddor kanske... läste nånstans att glödstekt brax skulle vara skitgott, har nån här någon sådan erfarenheter? Lite tips på god sallad som finns i skogen.

tacksam för svar/ joel

underbart :wub:

Om du kokar vattnet så går det att dricka så länge det inte är miljögifter i det.

Brax,mört, abborre mm är toppen att äta. Grava och sedan stek eller koka. Då smakar det nästan garanterat toppen. Glödstek fisken mede lite enbär/enspån så blir det extra smak.

Björklöv ger också god krydda.

Om jag vore dig så skulle jag ta med några kg med potatis och lök. Då behöver du bara fisk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finns hur mycket som helst i vår natur att äta. Rekommenderar starkt boken Kan man äta sånt? av Inger Ingmanson.

Vad det gäller vatten så se om det inte finns någon kallkälla i området som ni kan ta vattnet ifrån. Annars så håll koll på området runt sjön och vad det är för tillflöde, åkermark och sommarstugor är ju inte optimalt. Diarre är inte kul om man ska tälta i 2-3 veckor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

underbart :wub:

Om du kokar vattnet så går det att dricka så länge det inte är miljögifter i det.

Brax,mört, abborre mm är toppen att äta. Grava och sedan stek eller koka. Då smakar det nästan garanterat toppen. Glödstek fisken mede lite enbär/enspån så blir det extra smak.

Björklöv ger också god krydda.

Om jag vore dig så skulle jag ta med några kg med potatis och lök. Då behöver du bara fisk :)

tack sasse... kan du beskriva garvningen av fisk tack :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Innan du dricker något så bör du ha renat med en riktig vattenrenare. Det finns en hel del bra på marknaden men kolla gärna in detta:

http://sporting-goods.shop.ebay.com/Outdoor-Sports-/159043/i.html?_nkw=water+purifier&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282

Jalla Jalla ute i buschen är inte skoj..... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Innan du dricker något så bör du ha renat med en riktig vattenrenare. Det finns en hel del bra på marknaden men kolla gärna in detta:

http://sporting-goods.shop.ebay.com/Outdoor-Sports-/159043/i.html?_nkw=water+purifier&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282

Jalla Jalla ute i buschen är inte skoj..... :ph34r:

hur funkar dessa vattenrenare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...