Hoppa till innehåll

Gömmaren i Huddinge


Flugvisparn

Recommended Posts

Roligt att fisket kommit igång.

Tänkte att jag kunde bjuda på en helt sann fiskehistoria från Gömmaren som kanske kan roa.

Det hela utspelade sig på 90-talet då jag precis flyttat till huddinge. Det var sista veckan i maj och fiskefebern var hög efter en lång vinter. Efter att ha hört lite med kompisar fick jag tipset om Gömmaren. Fiskekort inhandlades raskt, utrustningen packades och snart smög jag med full kamoflagefärgad mundering omkring i vassen. Sporadiska vak höll spänningen på topp.

Plötsligt hörs röster tvärs över den lilla vik som jag fiskade i. Ett gäng ungdomar i övre tonnåren anländer för att ta ett försommardopp från klipporna. Typiskt! Som inflyttad norrlänning kändes det lite antiklimax att bli störd på det här sättet, men den vakande fisken verkade tack och lov inte störas så jag fortsatte mitt smygfiske.

Äntligen. Efter nån halvtimme har badgänget badat färdigt. På andra sidan viken påbörjas klädbytesritualen som består i att två tjejer håller upp ett badlakan medan den tredje byter om bakom handduken, insynsskyddat från grabbarna. Problemet var bara att dom inte sett mig, och jag stod positionerad på "fel" sida av handduken, dvs med full insyn.

Just då, går en regnbåge upp och tar min fluga. Det blir obligatorisk rusning, båge som hoppar och knarr frå rulle. Uppmärksamheten från andra sidan viken riktas åt mitt håll.

Öh, en fluktare! skriks det från andra sidan. Dom låter rasande och min koncentration försvann.

Resultatet: tafsen brast, jag packade ihop och skyndade snabbt därifrån. Har sen aldrig fiskat där igen, trots att jag egentligen tyckte att det var en mysig sjö, inte olik mina hemma vatten.

Så kan det gå. Förhoppningsvis har inte badarna kommit ännu, så skitfiske på er.

//blomstret

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ta dig ner till badplatsen bara, fiska viken runt badplatsen (bryggan och udden på andra sidan badviken) och den smalare passagen ner till "Grisviken" (till höger om bryggan vid badplatsen) :) Var där jag var, vet inte hur det ser ut vid klubbviken.

Jag har bara fiskat där båtarna ligger. Var är badplatsen?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

:D Känner igen mig lite.. Under sommarhalvåret finns det ett par regelbundna nudister också.. :blink: Jag brukar vara igång tidigt på sommrarna då det fortfrande är lite svalt.. En av damerna kommer ofta smygande i morgonrock och är ganska bestämnd med var hon ska bada.... Oavsett om man står där och fiskar.. :ph34r:
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag har bara fiskat där båtarna ligger. Var är badplatsen?

http://www.badkartan.se/047186/Gömmarens_badplats Man svänger av på vägen innan rondellen istället för höger i rondellen.

Stå på den udden, då kan man kasta långt både in i viken såväl som utåt:

47186_94921337.jpg

Badbryggan, här smalnar sjön in i "Grisviken" (Gädda..) passerar mycket fisk :)

47186_7970081.jpg

Redigerad med BoobieNewbie
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Kan vi inte ta en kväll tillsammans?

Jag är trevlig.

Visst inga problem :) Jag fiskar i stort sett varje kväll som väder och jobb tillåter.. (Och ibland även i skitväder om suget blir för stort) :) Båtarna sätter vi i den 20:e och då blir det ju enklare och fiska av också :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Då det var soligt och vindstilla på morgonen bestämde jag mig för att börja i Grisviken då den är grund och har många soltimmar den här tiden på året. Viken är ju kanske 1,5 meter djup som max och ligger kanske annars på en 50-70 cm djup. Detta är ju också sjöns antagligen produktivaste del vad gäller smykryp då det är sjöns avlopp, väl beväxt med grönsaker. Vattnet är ju fortfarande klart och med vindstilla och sol såg man lätt ut till mitten av viken utan problem.

Efter en kvarts fiske ser jag första bågen komma seglande längs kanten.. Den får syn på mina flugor och vänder ut.. Och tar sig en titt och simmar vidare.. Tar en 15 minuter så kommer en till på samma spår.. Vänder ut.. Tar en titt på mina flugor.. Och simmare vidare.. Efter en 5 minuter kommer en gädda, hyffsad bit, lojt simmande längs kanten. Så jag tog det som signal att gå vidare. (Antar att bågen gjorde det också)

23501220s.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Idag var det båtpremiär. Jag kom inte ut förrän vid 17-tiden. Var molnigt och lite vind. Efter en halvtimma så mojnar det och hej och hå så är myggkläckningen igång.. Det kryllar av 5mm gröna och 15mm svarta fjädermygg. Dom flyter på ytan.. Dom kliver ur sina skal så dom ser ut som små rör på ytan. dom flyger precis över ytan.. Överallt... Fisken vakar överallt. Plaskar här och där, gör stora virvlar i ytan inom samma område. Massor med fisk är uppe överallt. När jag ska byta till mygga och öppnar asken inser jag att jag fått med mig fel ask.. Det är asken med tjecknymfer.. Men en Red tag jiggnymf räddar dagen :)

36989803s.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Trist med tråkigt bemötande.

Turligt nog för mig träffade jag en jättetrevlig klubbmedlem med en mops när jag var där. Så jag åker gärna dit igen. Särskilt som BoobieNewbie har visat lite nya platser.

Japp blir nog en tur i morgon när jag kan komma ifrån. :)

Ja trist med dåligt bemötande för Spawn, så ska det definitivt inte vara :( Vi lider ganska hårt av tjuvfiske då vi ligger mitt i stan och det förstör ju för alla då vissa besiktningsnissar nästan verkar gå ut med inställningen att alla är det :/

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

En hel del folk och fiskar där nu :) Var ut en sväng på morgonen i semistorm... Lustigt det där med hur lätt det går att ro åt ena hållet i vind men andra... <_< Återigen levererade en golden czech nymph :wub:

24514003s.jpg

Efter obduktion på denna också, samma som på gårdagens. Smällfulla med svarta Stl 14-16 svarta "buzzers".

Redigerad med BoobieNewbie
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Golden czech nymph. Vet inte om det heter något annat på riktigt :) Det var det namn jag fick :)

Krok: Partridge Cz 12-14 eller liknande

Kropp: Natur haröra

Underribb: Guldwire

Back: Thin skin brun

Överrib: Tunn nylonlina

Thorax: Tunn guldwire

21711997s.jpg

Den är ju oerhört fin. Bind på Martin!
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...