Hoppa till innehåll

Recommended Posts

Som nybliven ordförande i Sveriges Fisketurismförtagare, SeFF, vill jag driva debatt och samla goda krafter för att få ett bättre fiske på östersjölax, och havsöring, i våra älvar och i havet. Är inte sjäv hängiven laxfiskare, snarare puppmetare, men anser att Östersjölaxen har den bästa potentialen för utvecklingen av fisketurism i Sverige. Vi har världens största atlantlax, infrastruktur, långa fina sträckor i vackra älvar och skickliga guider, så får vi bra med lax i våra vatten kommer turismen att växa snabbt. SeFF har nyligen antagit och publicerat en laxpolicy. Den är kort, tar upp de mest brännade frågorna och vi försöker få allt att hänga ihop, utifrån att kunna driva debatt och få stöd bland den breda allänheten och våra politiker. För läsarna här är väl punkt 2 knepigast:

"Fisket ska enbart ske med selektiva redskap så att vildlax kan återutsättas tills man vet att tillräckligt många lekplatser i alla älvar med vildlaxbestånd kan besättas. Detta gäller yrkesfiske med fällor, trollingfiske i havet och spöfiske i älvarna."

Hela policyn: http://www.seff.org/...20KORT%20v1.pdf

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bra initiativ. Ingen konstig punkt, ar det for lite vilt i skogen far man inget skjuta. Det borde galla aven pa grannjaktlagets mark ocksa. Jag tror givetvis ocksa pa laxen och ser potentialen.

Ja det här var ju inte så kontroversiellt uppenbarligen? Vi kör på! Hör gärna av dig, alla bäckar små. Det kommer att hända mycket framöver som vi kan vara med att påverka.
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bra initiativ. Sverige har ju potentialen till riktigt bra fisketurism, Gädda till Fransmännen och Lax i älvarna och runt våra stora öar i Östersjön. Fjällen till våra inhemska kapitalstarka finkännare ;) Naturligtvis med balans i avseende på belastning i naturen och på fiskbestånden.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















×
×
  • Skapa ny...