Hoppa till innehåll

Svårsålt på Edge


Gruvslusk

Recommended Posts

  • Svar 52
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jag tycker det är enkelt ;) men det är som alltid en fråga om utbud och efterfrågan. Det som säljer bäst är ofta välkända märken och deras premium modeller. Kollade på vad du sålde. Inga dåliga grejor men pratar vi guideline är lpxe eller lecie quadra rulle lättare att få såld än igma.. Det är så det mesta inom beg marknaden fungerar har jag upplevt .. Tänk dig beg pris på Volvo v70 mot v40 årsmodell 2001 eller något. V40 går knappt att sälja och v70 får du många intressenter på. Även om v40n är fin och är en bra bil. Förstår du hur jag resonerar?

Det kan vara en förklaring plus att det är vinter och spön säljer sämre än flugbindning under vintern... Utbud och efterfrågan :)

Skickat från luren

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Försökte sälja en sprillans ny zpey combo för under halva nypriset utan framgång och nu http://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/147043-tvahands-combo-guideline-med-loop-klumpar/#entry1612590 utan framgång och i mitt tycke inget överpris ;)

Har även kollat in andra annonser och tycker det ser svårsålt ut .

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Försökte sälja en sprillans ny zpey combo för under halva nypriset utan framgång och nu http://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/147043-tvahands-combo-guideline-med-loop-klumpar/#entry1612590 utan framgång och i mitt tycke inget överpris ;)

Har även kollat in andra annonser och tycker det ser svårsålt ut .

Om det är ett bra pris så är det väl bara så enkelt att ingen är intresserad av grejorna!!??

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag håller delvis med om att det är svårsålt.

Sen verkar många tro att man ska skänka bort grejer.

En orsak till detta är att det finns oerhört många annonser ute, trots att prylarna sålts för länge sen.

En rensning vore verkligen på plats.

Om jag vore boss för den arean så skulle jag rensa, kontakta säljarna och om dom inte svarar så tar jag bort annonsen.

Man kan ju faktiskt lägga upp en ny i så fall.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Edge är nog inte så stort som man vill tro. På Blocket eller Tradera når man potentiellt sexsifftigt antal köpare, som dessutom kan vara helt anonyma. Har dock haft bra affärer här, både som köpare och säljare. Det är inte någon annanstans där man fråga efter en typ äldre modell Wulff TT 4/5:a och sedan få den i posten nästa dag. :wub:

M

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Min erfarenhet är att det bara är top of the line-grejor som är lättsålda på Edge. Allt annat får man mycket mer betalt för på Tradera. Har haft grejor ute i flera veckor som inte sålt som jag sedan satt ut på Tradera och fått upp till det dubbla av det jag begärt på Edge.

Redigerad med Twitcher
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Det känns tryggare att köpa och sälja här på edge. De flesta går att lita på och vet vad saker och ting är värda. Har aldrig haft något strul på något sätt. Sedan är det svårare att sälja saker speciellt vid denna tid just pga alla butiker som rear sina prylar för att kunna överleva lågsäsongen.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag håller med dig, vissa gånger kan saker och ting vara svårsålda på Edge. Läs Marlodges inlägg..

Sedan har det visat sig att just Zpeyspön är svåra att sälja. Inte för att det är nåt fel på de men det är bara se hur många butiker som har reat ut de senaste åren.

Vissa grejer som jag inte har fått sålt på Edge har jag fått sålt för dubbla summan som när jag istället la ut de på Tradera.

Det där med fel årstid stämmer inte alltid då många av oss fiskar så gott som året om!

Lycka till.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag tror som många andra här att vi har en väldigt kunnig och medveten publik på egde. Säljer man bra saker (gärna premiummärken och nya modeller) till ett bra pris tycker jag att man brukar kunna får ett väldigt snabbt avslut. Men visst kan det ta längre tid om man lagt sig fel prismässigt eller om man försöker sälja något det inte finns en marknad för. Mitt tips är att sänka med några hundra dagligen tills man man hittar rätt nivå. Tycker man inte man får det man vill ska man absolut testa andra kanaler. Ett märke som inte slagit riktigt i Sverige blir ju alltid svårsålt på vår marknad. Det finns ju liksom inget naturligt sug efter produkterna hos medlemmarna. Och har merparten av ägarna köpt nya spön i butik till halva priset så pressar det ju ner begagnatpriset rejält. Det är ju inte marknadsmässigt att sälja ett begagnat spö för halvapriset om man kan köpa samma spö nytt i butik för samma pris (undantaget om man har en modell som kanske inte går att få tag på osv). Begagnatmarknaden på alla varumärken lider ju tyvärr alltid rejält av stora reor. Det devalverar beganatvärdet och de som köpt till fullpris kanske (i värsta fall) måste krypa ner till 1/4-del av priset när de väl vill avytra sina spön.

Försöker man sälja något udda märke eller grejer som kanske inte ens är speciellt bra eller som det finns överskott av så blir det kanske svårare på edge, i alla fall om man tror man ska få mer betalt av varan än marknaden (forummedlemmarna) anser den är värd? Då är det säkert bättre att sälja såna produkter på andra platser där publiken är mindre medveten. Min bild är att Edge är en väldigt bra plats för både köpare och säljare. Vi har väldigt få problem med ouppklarade affärer och med tanke på hur många affärer som görs i arean så är det tydligt att Edge har ett väldigt bra rykte bland både köpare och säljare. Jag har aldrig upplevt att jag får dåligt betalt när jag säljer något på edge. Affärrerna är ofta snabba och priserna blir normalt rätt satta ur marknadssynpunkt.

Normalförfarandet för annonser på Edge är att annonserna ska raderas om tråden varit inaktiv längre än en månad. Vi saknar just nu en ansvarig moderator för arean så jag sköter de större rensningarna själv.

Jag ska göra en rensning och slänga allt gammalt så de är up to date.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Så där.

Nu är areaorna rensade.

Sista stora rensingen gjordes i slutet av augusti. Vi slänger kontinuerligt allt vi ser men det är mycket som missas och de ämnena ryker normalt först vid större genomgångar (då jag slänger allt som är mer än en mån gammalt) Min plan är att rensa allt minst en gång i kvartalet. Ni får gärna påminna när det behövs rensas så fixar jag det. :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag håller med dig Jonas ang. kunskapen hor medlemmarna.

Det kan vara både till för och nackdel.

Scottspöna, t.ex, var betydligt billigare för drygt ett år sen.

Fördelen är att jag som ev. säljer kvalitetsgrejer kan få bättre betalt.

En sak som tyvärr gjort att annonserna blir liggande under lång tid, det är alla annonser med budgivning.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























  • Inlägg

    • Ajuste - har fiskat med en Loop Grafit samt en Flymax 356. Den senare passar perfekt;)
    • Hopp. Det dröjde ett tag med uppdatering - då jag inte har rört flugprylarna förrens nu... Oaktat, Har kastat en del på kusten (men inte fått fisk på det än) med SA Sonar Emerger resp. Infinity, bägge 6wt. Jag för enkelt ut hela klumpen + fem meter tafs med infinityn (som ju väger som en sjua). Även emerger tippen i 6wt (väger också som en sjua) med 10 fot Versileader samt 2 meter 0.35 Stroft går ypperligt, men är kanske i tyngsta laget med den tafsen. Har kastat singelmärla, samt märla droppad en halvmeter efter en balsapopper (i rätt liten storlek) som skall agera attraktor och flöte... Har även testat poppern med en droppas San Juan Worm - och då behöver man ju flöte... Spöt har en behaglig metronomaktion och är extremt förutsägbart. Halvaktion ungefär (nederdelen är lite märklig för att kunna bära skapligt vindfångande dropper-riggar). Och det kastar enkelt med 5,5 meter från lina till dropper. -- Men - det är trots allt ganska vindkänsligt. Så undantaget fina dagar med sub-3-m/s kommer jag att köra Radian 6&7 wt på kusten. 
    • Spö i fint skick. Bytes mot en annan sexa i samma prisklass. Pm
    • Spön: Finns ett Meridian 6wt 9' som släpps för ett vettigt bud (eller intressant bytesförslag e.g. Radian 6wt/7wt eller Alpha + 5wt/6wt). Dra pm vid intresse så diskuterar vi. Spöt samlar just nu mest damm - till förmån för Radian-sjuan. Undanber mig dock skambud. Kan göras som kit med en Lamson Force Wide (91 gram, 120yds + 7wt) - har två så jag kan släppa den ena. Kan även ta ett separat bud på rullen. -- Finns ett Scott Flex, oreggat - fiskat tre dagar -  9' 7wt - 3000:- + frakt.  --   Rullar: Lamson Force Wide (91 gram, 120yds + 7wt) - bud. Jag har två, så jag kan släppa den ena. Undanber mig dock skambud. Finns en Loop CLW 2-6, bromsad grafitrulle - 500:- + frakt. -- Finns en Loop grafit/seatrout (första modeller) - ofiskad i grönt - 500:- + frakt. -- Finns en Lamson Liquid i något slitet skick med tre spolar (storleken som passar 6wt/7wt ) - dra ett pm med bud om intresse finns. Finns en Loop 2w + spole - bytes mot en dryfly (+ frakt då jag skickar med en x-spole) i bra skick. Eller då 1895:- som en dryfly kostar mig;) --   Linor: Fint skick: Rio Seatrout 6wt, fiskad tre dagar. Alldeles för kort för mig. 350:- + frakt. -- Blandat i använt skick (fullt fungerande) - 250:- + frakt RIO Long Outbound 5wt (en halv säsong) SA Sonar 7wt (hel säsong - finns flera stycken liggandes) SA Sonar 6wt (hel säsong - fick ta bort öglan, kan eventuellt finnas fler liggandes) Wulff TT+ 7wt (inte jättemycket fiskad) Wulff TT+ 6wt (inte jättemycket fiskad) -- 'Flugaskar' - lite missvisande, men flytande och vattentäta. -- Har även ett par flytande genomskinliga vision 'dubbelsakar' - säg 200:- för bägge + frakt. Har även en flytande vit C&F Bonefish som passar bra för öringflugor - säg 400:- + frakt. -- Är just nu ute och ränner på kusten, blir hypotermisk, motionerar mina Radians samt delar ut gratis läpp-piercing till hugade öringar - så det kan ta någon dag innan det kommer ett svar. Men: Dra ett pm, så skickar jag bilder (dock ej på linjävlarna)      
    • Fladen Urban UV400 polariserande solglasögon brun kamouflage, blå lins. Polariserande solglasögon. UV400 skydd. Polariserande solglasögon tar bort störande reflexer som till exempel blänk från vatten, blöt asfalt, snö och andra plana reflekterande ytor. Därför är de det perfekta valet vid aktiviteter som fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter.   Pris: 250:- + frakt
    • Hopp. Finns en splitter ny grön (ofiskad) - 500:- + frakt (alltså den första modellen, som ser ut som en orginal). Finns även en CLW2-6 (småfiskad) - alltså den andra serien med broms. Samma pris för den. Dra ett pm om du är intresserad.
    • Har ett Cross sw 9' #7 till försäljning. Spöt är i nyskick och aldrig använt. Med original tub och strumpa. Plast kvar på handtag!  Nytt! Superfint spö för kusten eller streamer fisket efter stor vandringsöring mm Säljes för 3500:- inkl Inrikes frakt.  Skicka pm vid intresse.   
    • Har ett Cross S1 9' #6 MF till försäljning. Spöt är i princip nyskick och knappt blivit använt. Med original tub men med annan strumpa. Inga skador eller skavanker. Mycket fint skick!  En av de bättre sexorna på marknaden.  Säljes för 3300:- inkl Inrikes frakt.  Skicka pm vid intresse.   
  • Ämnen

  • Bilder

×
×
  • Skapa ny...