Jump to content
Sign in to follow this  
Jonas

Regler för Köp & Sälj - LÄS DESSA!

Recommended Posts

Endast privatpersoner har rätt att använda köp, sälj och bytessidorna.

Företag som vill sälja saker hänvisar vi till vår annonsavdelning, maila info@edgeflyfishing.com för mer information.
Vi tillåter heller inte privatpersoner att utöva några former av kommersiella aktiviteter (såsom flugbindning etc).
All olaglig handel med arter listade på jordbruksverkets hemsida som skyddsvärda är förbjudet.

En forummedlem som missbrukar dessa sidor kommer att stängas av.

Edge-forumet tar inte ansvar för att varor beskrivs på ett riktigt sätt. Forumet tar heller inte ansvar för att köpare eller säljare i övrigt fullgör sina förpliktelser gentemot varandra. Du bör alltså själv bilda dig en uppfattning om din motpart framstår som seriös.
För tryggare affärer, se tjänsterna Paysongaranti och Blocketpaketet, som erbjuder klientmedelskonton för att undvika att varken köpare eller säljare får ha både pengar och vara på samma gång.
Payson - (https://www.payson.se...r/paysongaranti)

* Blocketpaketet - (https://www.blocket.se/blocketpaketet/blocketpaketet.htm)

Denna area är inte en diskussionsarea som alla andra utan till för en dialog mellan annonsören och den intresserade. Inlägg som inte är väsentliga för affären kommer att tas bort.

På Edge tillåter vi bara förstahandsannonser.

Länkar till tradera eller tips om utomstående annonser läggs på planket.

Vi raderar med jämna mellanrum alla annonser som varit inaktiva i minst 30 dagar.
 
Inlägg i syfte att bara lyfta tråden ("uppa") får göras när tråden varit inaktiv i en vecka. Om en annons uppas oftare än så kommer annonsen att raderas. Om en medlem gör detta om och om igen kommer alla medlemmens annonser att raderas och medlemmen stängas av i två veckor.

 

För att hjälpa oss att hålla köp & sälj så aktuell som möjligt så underlättar det om du som annonserar meddelar när varan är köpt eller såld. Detta görs genom att redigera ämnet i tråden till köpt/såld. (Vill du ta bort din egen tråd kan du enkelt göra det såhär.)
 
UPPDATERING 2014-05-26:

* När förutsättningarna för din annons ändras eller om du vill lägga till/ta bort information som är relevant för intressenter ska du, så länge inte tidpunkten för inlägget gör att det uppfyller kraven för ett tillåtet trådlyft, uppdatera trådens inledande inlägg,inte skriva ett nytt inlägg om det längre ned i tråden.
* När du vill tala om att din vara är köpt/såld/bytt redigerar du ämnesrubriken och lägger till "KÖPT"/"SÅLD"/"BYTT" (eller helt enkelt ersätter ämnesrubriken med "TA BORT". Du får inte lyfta din tråd med ett inlägg som säger att tråden inte längre tjänar sitt syfte.
* Det åligger säljare/köpare att hålla ett öga på sin egen inkorg. Du bör inte skriva överflödiga inlägg som ex.'PM skickat' eller 'Bud lagt'.
 
Hälsningar
Jonas Nordigårds
www.edgeflyfishing.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta bort din egen annons:
 
Med PC:
 
1: Klicka på texten Ämnesmoderering. Den hittar du strax ovanför första inlägget samt strax nedanför sista inlägget.
post-4585-0-44720300-1441886790_thumb.pn
 
2: Klicka på Radera i menyn.
post-4585-0-54351400-1441886805_thumb.pn
 
 
Med Tapatalk / mobilversion. (Det går inte att ta bort eller redigera titel DIREKT i Tapatalk, men det går ändå snabbt att fixa det med Tapatalk som utgångspunkt):
 
1: Öppna tråden och klicka på menyknappen.
post-4585-0-00113400-1441886818_thumb.pn
 
2: Välj Webbvy (eller vad det nu kan stå som betyder samma sak).
post-4585-0-41044400-1441886829_thumb.pn
 
3: Tråden öppnas i webbläsaren (ev. efter en inloggning). Klicka på Visa modereringsverktyg längst ned i tråden.
post-4585-0-40806400-1441886838_thumb.pn
 
4: I en telefon har du bland knapparna både Redigera ämnestitel och Radera. I en surfplatta har du tydligen bara Stäng och Radera, men om du klickar på Redigera i trådens första inlägg kan du även redigera ämnestiteln (vilket förstås funkar med telefonen också).
post-4585-0-60701000-1441886848_thumb.pn post-4585-0-14016000-1441886858_thumb.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Inlägg

  • EXAKT! fr  mig.  Förstår du?
  • Har min kära Mamma kvar i livet...November fyller hon 85!!! Hon har inte haft det lätt i sin uppväxt..levt verkligen FATTIGT. ...i en stor familj. Så denna generation...så förstår jag VERKLIGEN!!!!..att man/en tog tillvara allt naturen kunde ge. MEN!! Varken min Pappa(Död) ..lr min Mamma...har skitat ned i Naturen..som dagens Finnar???? Varför???  
  • Tillagd: Airflo Miracle Braid 25lb 23m stum/nonstretch skjutlina Bra grepp, ökänt bra för det kallare höstfisket!
  • Själv tycker jag att antalet svenskar som verkar vara dumma i huvudet bara verkar öka de senaste åren. Förnuft är en ny bristvara.
  • Finns en förklarning som en Finsk författare sa en gång kommer inte ihåg vem det va.Kanske Erno Paasilinna. Skillnaden mellan Svenskar och Finnar är är att Finnar är så dumma i huvet och Svenskar så förnuftiga. Kan va en förklarning
  • Återkom gärna närdu testat bromsen!
  • Jag har, genom att ha haft många finska arbetskamrater och genom att läsa en hel del finsk historia, fått en uppfattning att Finland var ett land präglat av nöd och fattigdom mycket längre än t.ex. Sverige. De hårda krigsskadestånden Finland tvingades betala till Sovjetunionen efter andra världskriget förstärkte detta. Det innebar bland annat att man lärde sig att ta vara på allt som gick att äta. Allt. Jag har pratat med människor som överlevde som barn genom att äta råttor och grävlingar och allt man fick tag på. Växter som vi idag inte ens skulle ge till djuren. När man växte upp under sådana villkor blev man präglad av den moralen. Att sätta tillbaka fisk var för dessa arbetskamrater ett hån mot den egna svälten och andra som hade svultit - vissa till döds. Man skulle fylla frysen med allt som gick att äta för ingen vet vad som händer i morgon. Man skulle skava till sig vartenda öre som gick för fattigdomen kan återkomma närsomhelst. Att bryta ett sådant mönster kan ta tid. Efter några decennier gick det i alla fall att prata om det och vissa kunde hålla med om att det ställde till skada. Ändå satt moralen djupt och det är kanske senare generationer som kan bryta mönstret. Själv tycker jag också att det är ett svinigt beteende, nedskräpningen inte minst, men jag har också fått en större insikt i förhållanden som vi aldrig pratade om i vare sig skolan eller i det svenska samhället i övrigt. När vi i Sverige byggde 'vårt' välstånd efter kriget  gick resultatet av de finska ansträngningarna till de redan välbeställda i Finland och till krigsskadestånd.. Det blev inte mycket över till de som arbetade ihop dessa värden. Det finns säkert andra förklaringar också än de som jag berör här.
  • Vill ha er feedback gällande Sameo´s (Flugor.se) sjunklina Payload Sinking, 4 tum/sek klumplängd 12,8 m inkl tip,frontdel klump, bak taxering. Tacksam om någon vill svara, kanske via IM!! Att fråga om sjunklinor på denna sida verkar inte vara riktigt "rumsrent" då ingen har svarat på min önskan om feedback! Gör ett nytt försök att få in lite förslag: Jag fiskar i princip bara uppe i Hökensås en till två ggr/året och vill ibland ta till med sjukliga för fiske med streamers, wooly buggers, kanske även med boogie flugor. Är ute efter en lina där klumpen inte väger mer än max ca 15 gram. Utöver Sameo´s lina som jag skriver om ovan har jag även kollat på Cortland 444 Sink 3 klass 7. Klumpen är på 9,9 m där ca 9 m är viktad till ca 12 gram, vilket innebär att hela klumpen väger ca 13 gram. Vision Vibe 85 sink 3, klass 5/6 där väger klumpen på 8,5 m 12 gram, klass 6/7 väger motsvarande 15 gram. Ni som ev. fiskar med dessa, upplevs dessa inte som en vanlig "shooting head" variant med en tunn skjutlina bakom??
 • Ämnen

 • Images

×
×
 • Create New...