Jump to content
Sign in to follow this  
Harrimies

Kläckningar i Arvidsjaur

Recommended Posts

Hej!

 

Jag heter Janne och jag bor i Finska Lappland. I senaste åren har jag,  mera och mera, fiskat bara med insektimitationer. Jag älskar "sightfishing". Tyvärr finns det inte många platser här i Finland var man kan göra det. Jag brukar fördriva tid i älvar och sjöar och bara se vad händer i naturen, kanske ta en bild eller två. Jag fiskar 50-70 dagar varje år överallt i Norden och jag har någon erfarenhet, att vad, var och när händer det någonting intressant i de områdena jag fiskar mest. Åtminstone i normal år. I år var sommaren så tidigt och varm och många älvarna var nästan torr. Och det var ingen fjällflod. Jag vet inte hur det var i Sverige, men i Finnland var det dåligt år med nattsländorna. 

Ny jag har en stuga i Arvidsjaur, så tror jag att kommer att fiska där mycket i framtiden. Jag är intresserad om vad insekter och när dom brukar att kläcka i regionen?  Jag tror jag är inte den enda, som tänker att vintern är för lång , så jag är undrar när kan man börja fiskesäsongen i Arvidsjaur och hur långt till hösten kan man fiska? 

Om det finns någon här i forum som vet om områden, eller är också intresserad av samma saker som mig var snäll och berätta. Eller PM för mig så vi kan fortsätta snacka om ämnet. Mina kunskaper i svenska är liten i rost, men jag har tid hela vintern att förbättra dom och binda flugor. Tack.

 

Janne

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...