Hoppa till innehåll

Snyggaste kombon spö/rulle


Troutman

Recommended Posts

9 hours ago dWall sa:

Troutman om jag hade kommit dit å sett dig hade jag nog tänk ”aha, inga fiskar kvar” och åkt hem igen.... stiligt! 

Lustigt. Det tänkte jag också. ;) Jag kan tyvärr försäkra på heder och samvete att jag inte är skyldig till en enda fångad fisk i Vättern sedan augusti. Vill påstå att det är gynnsamt för fångststatistiken att fiska nära mig - mina fiskepolare är säkert medvetna om detta men är hyvens nog att låtsas som om att det är mitt sällskap som är intressant :D

Tack för komplimangen!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
5 hours ago pavloshundar sa:

Så kom då äntligen spöt jag väntat på så länge att levereras.... Winston Pure 8’0” 4wt. Passar fint och balanserar perfekt med min ”winstongröna” Abel rulle designad av Andrea Larko... blir spännande att få fiska med i vår...

7179935E-DA6A-409A-B9F8-E5231CB60922.jpeg

Du har kommit tillbaka till kolfiber världen. Vad är orsak att bamboo är inte mera ditt favorit? Having said that, gillar stort Winston Pure, nästan lika bra som Burkheimer. ;) 

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

3 minutes ago seppo_orma sa:

Du har kommit tillbaka till kolfiber världen. Vad är orsak att bamboo är inte mera ditt favorit? Having said that, gillar stort Winston Pure, nästan lika bra som Burkheimer.  

....båda har sina fördelar... bamboo finns för alltid i mitt hjärta....

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

21 minutes ago seppo_orma sa:

Treveligt att höra, bamboo är och kommer att vara den trevligaste material för flugspön. När kommer du till Jaala o fiska?

.... planerar för vårens o sommarens fiske nu.... vem vet kanske hamnar jag där.......

Redigerad med pavloshundar
  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
11 hours ago, VAK said:

Tänkte också att det var Stillwater, grymt fint spö!

Det tycker du, med all rätt. Har du provat Powell Light Touch Featherlight, 7'9'' #4 ? Finlir, men med fantastisk kraft djupast ner i buttdelen.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago, xps said:

Det tycker du, med all rätt. Har du provat Powell Light Touch Featherlight, 7'9'' #4 ? Finlir, men med fantastisk kraft djupast ner i buttdelen.

Nej, det här är premiär för mig när det gäller Light Touch serien. Har haft spön i Legacy Light och Signature serien tidigare också grymt fina spön :) Har sagt det förr, det pratas alldeles för lite om gamla Powell spön!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Rich Morrison classicpowellrod.com har Featherlight som favorit i Light Touch-serien. Jim Clarkson, som har byggt de flesta i egenskap av 'floor manager' i Chico har Long Reach 9'6'' #5-6 som sin favorit. (Numera driver han Raptor Rod Works). Han medger att det delvis kan bero på längden, men även aktionen. Ett par av mina lekkamrater föredrog först Ultra6, 9' #5-6, som har en väldigt balanserad aktion; det är både smidigt och kraftfullt. Så småningom blev de mer imponerade av Silver Creek, 8'3" #4-5. Det är ett väldigt speciellt spö, jag kan inte beskriva aktionen. I en av Bergqvists kataloger skrev Rülcher att Lennart varje morgon under en testtur sa "ge mig Silver Creeken". Det var också 'runner up' i Trout Underground's 'tolv bästa'. Jag har läst någon beskriva det som 'en sorts helaktion'. Det spöet var min första kärlek och den består.

I Light Touch-serien har Preston Powell på ett förtjänstfullt sätt förvaltat de goda egenskaperna hos IM6. (Det där sista lät väl tjusigt, nästan lite kunnigt? Det bjuder jag på). Jag har Featherlight, Silver Creek, Ultra6 och Long Reach. De övriga kan jag inte uttala mig så mycket om. I Signature/Scandinavia-serien har jag tre stycken 9' #3-4.

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

37 minutes ago, VAK said:

Fin sammanfattning av serien :)Long reach och silvercreek är på min radar (men än inte long reach en #6-7?), annars vore deras Hexagraphspön jävligt intressanta och få testa. Jag vet att Christian H byggde ett för några år sedan.

Long Reach kom först, och som 5-6. Sedan kom önskemål från de som blev förtjusta men ville ha mer pulver för tyngre lina. Då kom Long Reach 6 som är en 6-7. Det är stor skillnad på Ultra6 5-6 och Long Reach 5-6. Det senare har lite splitcanekänsla när det gäller mendningsegenskaper, man har på något sätt mycket mer tid på sig att manipulera kråkan längst ut i snöret. Ultra6 är ett spö åt mediumhållet, smooth med ett riktigt klipp. Silver Creek är ett spö för den som vill vara lite märkvärdig. Det är så gott som omöjligt att få tag på i USA.

Det finns ett spö i Signatureserien som jag länge har försökt få tag på. Rich Morrison har ett, hans kompis i Australien ett annat. När jag äntligen fick tag på Clarkson hade han sålt det sista en månad tidigare. Jag såg en gång en annons på bukten där ett hade blivit sålt tre veckor tidigare. Det har aldrig importerats till Sverige. Jag berättar inte vad det är förrän jag har hittat ett. Jag hinner nog dö först...

Förresten, Hexagraph kan du hitta billigare på Engelska bukten, då byggt av Bruce & Walker. Det var ju resultatet av ett samarbete mellan B&W och Walton Powell. Jim Clarkson byggde dem åt guben som tog över/köpte loss Hexagraph. Skulle också vilja testa. Du köper jag testar? Deal!

Redigerad med xps
Dåligt korttidsminne.
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...