Jump to content

Vilket snus föredrar du?


Bob

Recommended Posts

Knox vit portion efter tre års uppehåll då jag trodde "inte en paj till!". Innan dess massa år med general lös. Liksom Christian har jag i helgen via B-O råkat smaka LD lös. Riktigt farliga grejor som får de vita kuddarna att kännas som uppblötta pappersservetter. Aj, aj!! :ph34r:

 

M

Edited by Marlodge
Link to comment
Share on other sites

Ni som gör snus: finns det någon länk med bra instruktioner? Kan man göra påssnus oxå? Hur smaksätter man för att komma nära general??

M

Jag är inne på min 20e sats portionssnus.. Det följer med instruktioner när man köper satsen.. Köp smaktillsatserna bergamott och citrus så är du hemma sen..

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Efter över 20 års kamratskap med Ettan och några försök att sluta  så inser jag att snuset är min last i livet .....däremot så har jag som 

så många andra tyckt attt det blivit jävligt dyrt så nu har jag bakat mitt eget  snus i 1 1/2  år och gör min färdiga dosor till en kostnad av 6 kr dosan för lössnus istället för ca 50 kr.

 

Snuset har bara blivit bättre för varje gång jag har bakat  och jag försöker få det åt nåt som är åt Ettan stuket ..... jag kryddar det med rökarom ,  och nu sist tilsatte jag även lite Ardbeg  och det blev helt perfekt .

 

När man ska baka sitt eget snus så tycker jag att det blir bäst att man bakar det i lägre temperaturer i ugnen på ca 85-90 grader och då är det viktigt att man använder sig av en termometer så att man ser att graderna ligger där man vill ha det för ugnen i sig kan fela ganska ordentligt.Bara för att det står 100 grader så behöver det inte vara 100 i ugnen utan det kan vara + - 15 grader beroende på vilken ugn man har.

 

Jag köper mina snussatser av  http://www.swedmax.se/ då jag tycker dom håller mycket bra kvalla har provat en annan sats men kommer inte i håg vad den heter  men blev inte lika nöjd, Dessutom har dom köp 4 satser lössnus och betala för 3 (1 sats ger 56 dosor).

 

Har även varvat med Prillan portions sats som är färdigpackade  i påsar då man bara tillsätter vatten samt en påse som medföljer sen ska  man vända på satsen några ggr då man tillsatt vatten och påsen 1 1/2 dygn i rumstemperatur sen är det klart , vill man kan även smaksätta med den smak som man gillar (rökarom , Anis , Bergamott ,m.m)   

Edited by Record
Link to comment
Share on other sites

Ni som gör snus: finns det någon länk med bra instruktioner? Kan man göra påssnus oxå? Hur smaksätter man för att komma nära general??

 

M

 

Ska du göra snus som är åt Generalhållet så ska du tillsätta ganska mycket Bergamott som smaktillsats.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...