Hoppa till innehåll

Vilket snus föredrar du?


Bob

Recommended Posts

Någon som provat Lundgrens förbakad? Måste säga att jag blev positivt överraskad. De har fått med de positiva delarna både ifrån lös och portion. Snusar i vanliga fall lös men värvar då och då med portion. Lundgrens är en bra ersättare för portionen. Men lika bra som vanlig lös är den inte.

Provat den. Smaken är väl helt ok, men det faktum att den blir som en slemmig snigel i munnen efter ett tag är inte ok.

 

I övrigt har jag svårt att hitta någon favorit just nu. Körde prillan white från snusbolaget och smaksatte med vanilj och kaffearom.

Lite baileys över det blev det.

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

"Ettan eller General de spelar ingen roll, man tar upp en näve och bakar till en boll. Man känner sig så lycklig, man känner sig så glad. Så vi lägger in en Ettan också sjunger vi som jag. Snus boogie woogie, snus boogie woogie, snus boogie woogie, snus boogie woogie, snus boogie woogie, snus boogie woogie"

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag snusar 2 dosor grov om dan Visste inte att man nu kan göra snus utan ugnsbakning Vilken ekonomisk lättnad :) Uppar min förra fråga Har ngn erfarenhet av att göra eget som smakar som Grovsnus ?

Tror inte att det går att göra lös snus utan ugnsbakning? Prillan har en grov. Du kanske skulle prova det? Blir ju galet dyrt med 2 dosor om dan :wacko:

Mitt snus kostar ca 7 spänn dosan :D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Inget snus alls.. för jag är ingen snusläpp...Hahahaha! :D :D Finns bättre och hälsosammare saker än snus att stoppa in i truten.

Finns inge bättre å hälsosammare att stoppa under läppen än snus, de kan jag säga dig. Dock stoppa i munnen finns det en del grejor som har bättre hälsoeffekt☺

Ps. Grovlössnus är favoriten, dock ligger det alltid en 180krs stock med LD salmiak i frysen, för krislägen.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag snusar 2 dosor grov om dan Visste inte att man nu kan göra snus utan ugnsbakning Vilken ekonomisk lättnad :) Uppar min förra fråga Har ngn erfarenhet av att göra eget som smakar som Grovsnus ?

gå in på swedmax.se dom har den grovkorniga tobaken som blir som grov. Har 2 polare som gör den och dom har snusat grov tidigare. Redigerad med Record
  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tack Record Undrar om det finns ett grovalternativ som man blandar ihop som man inte behöver baka i ugn Oroar mig för att all familjens mat ska smaka grovsnus

Jag har provat den vanliga varianten som man bara tillsätter vatten och blandar ihop med tobaken utan att köra i ungen och den var ingen höjdare :wacko:  ..... så jag avråder dig till den modellen.

 

Om du kör  i ugnen med fläkten på så tycker inte jag att det luktar så farligt för då har du plastlocken på plastbyttorna som är i ugnen så lukten stannar i plastbyttorna , det enda som luktar

är när du ska blanda ihop allt i byttan och tillsätta dom medföljande påsarna då snuset är varmt och ska vispas då luktar det en hel del men jag har löst det så att jag går ut på min altan och vispar det ute för att få frid i hemmet :P och eftersom du snusar så mycket så kan du köra 2 satser samtidigt i ugnen = 4 lådor som blir 5 kg färdigt snus och ca 112 dosor. När snuset är färdigbakat och kryddat så blir det dessutom bara bättre när det fått stå i plastbyttan i nån vecka i kylen  och mogna.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tack Record Jag satsar ugnen Jäkligt störande att lägga över 3000på snus i månaden Nu blir det ändring

 

Helt rätt bara du hör av dig om hur du går tillväga om du har nån fundering. Jag har experimenterat lite själv då jag vil ha lite kramigare konsistens på färdigt snus så har jag tagit bort lite vatten som man ska tillsätta och i stället köpt en flaska extra glycerol och tagit halva den + den flaskan som följer med i snussatstsen =1 1/2 flaska som gör det lite kramvänligare.  Och när du börjar "bakningen" börja alltid med att slå på ugnen först så tempen hinner gå ned till dom 85-105 grader som det ska vara. Jag gjorde nämligen misstaget en gång att stoppa in lådorna i ugnen och sen slå på ugnen på 90 grader som jag brukar köra graderna på  prbolemet är ju då att den startar ju upp med mer än 90 grader för att fort komma upp i den tempen så mina plastlådor hann smälta i ugnen  :wacko: Sen är det viktigt att du har en ugnstermometer för att kolla om ugnen verkligen håller den temp som vredet står på för det kan fela med + - 15 grader. 

 

Lycka till :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...