Hoppa till innehåll

Flugan som blev sommarens favorit flyswap


trubaduren

Recommended Posts

Kollar härmed intresset för en flugbindningsswap nu när det stora vemodet rullar in över Svedala och flugnindningshörnan blir andningshålet för svår fiskeabstinens.

Jag tänker mig följande tema och upplägg:

"Flugan som blev sommarens och förra sommarens favorit"

För att det inte bara skall bli en vanlig swap utan även låta oss drömma lite i vintermörkret så skulle jag tycka det var ballt med en kort liten story kring varför flugan blev sommarens favorit och vad den funkade till för fisk, fiskevatten och hur den fiskades.

Om man PM:ar mig storyn så kan jag lägga upp de små "fiskehistorierna" här när flugorna är bundna och utdelade tillsammans med en bild på flugan som hör storyn till. Inga romaner dock :D

Det spelar ingen roll om det är ett "nytt" mönster som gjorde succé eller en klassiker som alltid funkar. Storyn tillsammans med flugan gör att man borde bli dubbelt peppad på att testa den när säsongen drar igång.

Det spelar inte heller inte någon roll vilket flugfiske eller fisk man använt den till. Röding, Harr, Öring, Lax, Regnbåge, Aborre, you name it. Kanske lockar flugan till att "våga" testa en ny art eller fiskesätt. Man kanske till och med blir tvungen att köpa mer fiskeprylar :lol:

Vi är nio deltagare inklusive mig vilket innebär att varje deltagare binder 10 flugor som skickas till mig en mindre ask tillsammans med frankerat/adresserat svarskuvert. Glöm inte att "tagga flugan". Tänk på att posten hanterar brev som min son hanterar sin cykel så tejpa och paketera ordentligt.

Johannes Nordström
Lagmansgatan 16 C
903 55 Umeå



Stoppdatum blir sista januari 2015 (30/1-2015) så hinner vi binda fina flugor och skriva fina storys.

1. Trubaduren
2. Jonas_P
3. Sahlberg
4. KennethB
5. Kimmen
6. Massimo
7. The Henka
8. Hatchmania
9. Antonsson

10. Yoski


 

Redigerad med trubaduren
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Kom igen nu, vi kör väl på förra säsongen också då så vi får några deltagare i swappen :D

Vi är ju bara 3 ännu. Jag tycker halva tjusningen med att testa flugor som någon annan bundit är att få en skön story bakom. En sån där lägereldsstory där inte armarna räcker till... :wub:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vi blir nio då :) kul. Nio flugor var, Vi stoppar där. Kom ihåg, pm:a mig storyn varför flugan är/blev en favorit. Jag fotar flugorna sen och lägger ut storyn. Vi kör till sista januari 2015 (30/1-2015).

Skicka dem till Johannes Nordström Lagmansgatan 16 C 903 55 Umeå

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Nu har man börjat binda de nio flugorna. Blir en riktig favorit från fisket i Gertsbäcken i höstas.

Skall bli otroligt kul att se vad för favoriter som dyker upp. Jag kommer att fota så bra jag kan och lägga upp dem här efter den sista januari. Kom ihåg att om ni har en skön story förknippad med flugorna så skicka den till mig via PM så lägger jag upp den med bilden på flugorna.
Gärna en beskrivning hur ni fiskat flugan framgångsrikt också (vatten, art,etc)

Glöm inte att "tagga" flugorna med ert namn (alias) och gärna vad flugan heter/kallas.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























  • Inlägg

    • Bra men billig cava. Jag gillar nuförtiden nästan mera billga cavor än proseccor.
    • Lustigt. Jag kör något snarlikt sedan några år då jag har gått väldigt mycket i barfotaskor de senaste 5 åren och inte fixar något annat än helt platta/horisontella sulor - varvid de flesta vadarskor går fetbort (de är dessutom imho som regel alldeles för trånga i tåboxen) då de 'slopar' framåt som nästan alla skor. Jag löste det dock på ett annat sätt - bär ett par gamla Imago midjevadare som är kraftiga, och samtidigt väldigt sköba och har en väldigt välbyggd socka, men dessvärre numer läcker ganska betänkligt. Under dessa bär jag ett par tunna billiga Vision-vadare (jag köpte två par och har för mig att jag betalade 1500:-/par för tre år sedan). Två lager neopren om foten. Sen bär jag en Simms neoprensocka innerst om det är kallt på riktigt. Skulle jag mot förmodan behöva en hårdare sula drar jag helt sonika över ett par reef walkers från Vans (alltså ett par vanliga skate-vans fast helt i gummi gjorda för surfare). Jag använder numer alltså inte vadarskor alls när när jag fiskar mitt hemmarev - och satan vilken skillnad det gör hur mycket man kan känna botten med fötterna (en klar uppsida om man fiskar i mörker...). Lite oortodoxt kan tyckas men efter 12 år med stenhård yoga blir kroppen och balanssinnet lite lustigt - och jag har dessutom ullallergi så jag kan inte bära något annat än bomull innerst, så såväl ullsockor som ylleunderställ. Så - det blir barfota i vadarna (eller då en neoprensocka). Så, jag tror ni är något på spåren. Ett annat ställe att leta efter intressanta neoprenskor är såklart surfbutiker - Ett par 5 eller 7 mm booties från O'Neill borde funka ypperligt om man vill ha en mjuk sula. Vill minnas att jag använde 5mm när jag fortfarande surfade i Sverige. -- Hade dock inte valt detta sätt att handskas med vadare om jag fiskade uppe i Hårkan...
    • Juuu, det skall bli en tung försäsong. Vattenmängder är av helvete. Bäst att forspaddla tills juli. Men, om man vill få tunga öringar, så måste man använda tunga uv-limlarvor. 3,5-4-mm kula och bly på skaften. 
    • Söker en rulle för laxfisket, ska passa till 15-16 fotare. Helst danielsson.
    • Jag kan bara hålla med. Jag skaffade ett par neopren skor för flytringsfisket med stora dykar fenor (vadarskorna passar inte) och köpte ett par från Ursuit för många år sedan, de fungerar kanon! Även i kallt vatten precis efter islossningen så håller jag fötterna varma och fryser inte.  De är så pass sköna att jag valt att gå x antal kilometer i dessa till fjälls till nästa vatten. Visst, de är inte lika stabila som snörade vadarskor med stabilt skaft men riktigt behagliga på! Absolut inget att vandra i men någon km mellan sträckorna går fint. Jag har alltid med vadarskorna men senaste säsongerna har dom faktiskt blivit oanvända.  Sen är dom mycket smidig av och på, vilket är skönt för en annan med diverse ryggproblem.  Dessa har jag köpt. 
    • Har alltid gillat SA, men aldrig fiskat deras linor på kusten. Där har jag fiskat, GL, Loop samt Vision Kust. Fiskade SA volantis igår, så nu måste jag tydligen byta ut resterande kust-linor. Vilken lina, spikrak, sån otroligt fin coating.  
    • Köpes i bra skick. Inga fantasipriser tack.
    • Har normalt storlek 46 på skor/kängor… köpte storlek 47 och det passar utmärkt med tjocka strumpor och neopren sockan på vadarna. Breda i storlek så det är inget som klämmer etc som jag tidigare upplevt och störts av med mina vanliga vadarskor. 
  • Ämnen

  • Bilder

×
×
  • Skapa ny...