Jump to content
Sign in to follow this  
arctos

guideline exp4 909 & 910

Recommended Posts

Jag letar efter ett billigt flugspö för gädda. Här på forumet har jag sett positiva omdömen om att exp4 serien ska vara okej för sitt pris. Dock har jag inte hittat några kommenatarer om gäddmodellerna i serien. Enligt guidelines hemsida så ska modellerna 909 #9 9 och 910 #9 10 vara anpassade för gädda. Har någon testat dem? Skulle de kunna duga för att testa gäddflugfiske? Finns det något rekomenderat budgetspö som är ett bättre val?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har precis beställt ett exp4 10# 9' till gäddfisket, valde det spöt eftersom jag har samma spö i #7 till havsöringsfisket och gillar spöna. Kan komma med recension när jag provsvingat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Självklart går de att fiska gädda med exp spöna... Det som är frågan är om de passar dej och din kastteknik.. Dom är ganska mjuka och medium aktion har jag för mej.. Hitta en Lina som inte är för stöddig så går de utmärkt om du gillar lugnare spön..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wittlocks säljer EXP4 9´#8 som dedicerat gäddspö. Så det ska nog inte vara några problem. Tror de har plockat ihop några tillbehörssatser också. Stabila spön, den där EXP4serien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uppar denna lite då jag tänkte skaffa mig en gäddpåk. Nån mer som kan tillägga hur pass bra dom är för gäddfiske ? Min tanke är väl att köpa klass 9 spöet. Fiskar inte gädda så ofta så tycker att det kanske blir lite mycket pengar för ett Vision Big Mama eller Big Daddy Ti. Kör idag med ett Loomis GLX Classic 9.6' #8 ihop med en Guideline Pike lina i/s3 men tycker spöet inte orkar med större flugor alls. Tänkte ev. köra GL Pike lina men är lite sugen på testa en Big Mama lina. Tänkte köra på en intermediate lina denna gången iaf
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Är det ingen som har nåt att säga om EXP4 för gädda ? Duger dom tro ? Och ifall man skulle köra på ett klass 9 spö skulle då en Big Mama i intermediate klass 9 funka ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...