Hoppa till innehåll

Sage GIII 15 fot till långlina?


Freddem

Recommended Posts

Hej. Jag har en gammal Sage graphite III, 15 fot, #10, tre delad. Den funkar bra till kortare klumpar på 11-13 meter ca 38-40 gram tycker jag.

Frågan ær hur detta spø funkar med långklumpar runt ca 20 meter? Ær aktionen mest læmpad før kortare klumpar? Ær det någon som har tankar om/erfarenheter av detta?

Ær tacksam før svar ettersom jag inte vill investera i en carronklump om spøt inte ær bra till långklumpar.

Redigerad med Freddem
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hei, dette er jo en riktig klassiker. Meget god stang, som viser at ikke all verden har skjedd på 20 år. SOm du sier er den kanskje mest en klumpstang, men den bør også funke bra med moderne speyliner, selv om 20 meters speyliner kanskje er lite drøyt. Det minnes mye bra mellom 16 og 18 meter også. Sjekk feks Nextcast, Rios Powerspey også. Dagens triangluerte speyliner er enklere å kaste med "Scandi" aksjoner enn de gamle, mer paralelle og enda tyngre hellinene. Pass på så du ikke velger en for tung line, kanskje 9/10 evt 8/9/10 er bedre enn enn ren 10/11. Du kanskje også skal vurdere å prøve lange shooting heads typ LTS Across som nok skal gå superbra på den her! Lykke til.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Takk for tipsene! Ja det er faktisk en god stang som sparker lit, selv om den er 25 år gammel. Kastet med 16 meters klump i går på ca 44 gram og det gikk så det grein. Dette ble jo dog mer "klumpkasting" med korte bevegelser. Testet også Across klumpen som du nevnte, ca 53 gram og 18 meter, den ble dog lit for tung for stanga syntes jeg. Det føltes imidlertid som at stangtuppen er stiv nok og klarer lengre klumper greit, uten å kollapse. Men enig i at klasse 9/10 er mer riktig her. Skal se om jeg finner en klump på 18-20 meter fra 45-50 gram. Det blir jo mest for kast/teknikktrening siden jeg sjelden opplever å ha plass til lengre klumper ved aktivt fiske, men de er gøy å kaste med.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hej, jag skrev across men menade loop custom 185 :). Absolut, jag kan kapa den men har redan en klump på 16 meter som passar. Har bestællt en loop classic spey #9/10, dær bellyn enligt uppgift ska vara ca 20 meter och 47 gram, blir spænnande att testa!

 

Loop Custom skiljer sig inte mycket från vår gamla Across :) Jag har Classic Speylinan, riktigt trevlig. Utvecklad av Eoin Fairgrieve tillsammans med Classic spöt. Det är en hel lina och inte en klump ska tilläggas. Lycka till!

 

/S 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















×
×
  • Skapa ny...