Jump to content
Edgeforum

Recommended Posts

Jag tror det allra vanligaste är att man bygger allt själv så när som eventuella kullager, små skruvar, o-ringspackningar och så vidare.    

 

Här är två steg för steg beskrivningar för rullbygge som jag tyckte var en bra start att kika på:

 

http://globalflyfisher.com/fish-better-reels/toms-reel

 

http://www.salmonfishingforum.com/forums/thread25678.html

 

Jag tänkte som du i våras och börjar bli klar först nu med förberedelserna. Det går i snigelfart om man börjar från scratch, varje gång man inser att man behöver något särskilt litet verktyg eller en fästanordning tar det stopp. Bygger man det själv? Vad behöver man då för material?  Köpa nytt? Allt tar längre tid än man först tror. Men det är kul när det går bra och man kommer förbi ett hinder :)

 

Bästa informationskällan tycker jag har varit youtube. Om man ska göra något med en svarv eller en fräs har mrpete222 en pedagogisk beskrivning av hur det går till.

 

Clickspring är en Fantastisk kanal, han må bygga en klocka men han har väldigt mycket små finurligheter för sig som man kan inspireras av oavsett vad man ska bygga själv - https://www.youtube.com/channel/UCworsKCR-Sx6R6-BnIjS2MA/videos

Edited by Andreas89
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Andreas, att allt kommer ta längre tid än vad man kanske räknar med är jag fullt medveten om haha, så är det ju nästan med allt man gör och det stör mig inte, tar det lite längre tid betyder det bara att man kan göra't i lugn och ro vilket man vill, i alla fall jag.

 

Har du svarv etc hemma eller kommer du använda dig utav annat? Just svarv har jag lite för dåliga argument för att släpa hem haha, har en sambo som lär slå ihjäl mig då.

 

Har inge bråttom med detta utan vill samla på mig info etc så man har ryggsäcken full när man väl ska börja så att säga och det är ju kul när det är klart sen att man har något unikt och eget.

Link to post
Share on other sites

Det går fint att bygga något utan en svarv, man får vara kreativ kring sina begränsningar bara. 

 

Här är ett exempel på hur man kan bygga något med handverktyg - http://reelsmithing.com/content/TheReelDealOverview/TheReelDealOverview.html

 

Jag köpte en liten svarv och en liten fräs, små nog att jag kan sitta vid köksbordet och sen trolla bort allt på ett par minuter när jag är klar. Det funkar, men jag vete tusan om jag kan rekommendera vare sig små maskiner eller att jobba i hemmet. 

Link to post
Share on other sites

Kör hårt!

 

Clickspring ovan är en guldgruva om du undrar hur du kan markera ut, såga och fila/sandpappra kanter och former på ett bra sätt för hand. Han använder maskiner och plockar fram specialverktyg emellanåt men mycket går att anpassa efter ens egna förutsättningar när man väl förstått själva idén. 

 

Bara i den här videon finns mycket inspiration kring vad man kan åstadkomma med en liten såg och ett par filar:

 

Link to post
Share on other sites

Jag har väl precis hunnit prova så att allt jag vill göra går att göra ungefär kan man säga. Det jag sitter fast i är det där med att bara spika en design så jag kan köra igång. Lite för mycket dividerande och för lite verkstad senaste tiden. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...