Jump to content

Uppdatering av forumets mjukvara!


Niclas L

Recommended Posts

Goder afton.

 

Forumet kommer inom kort att uppdateras till en ny version och det kommer att innebära ett smärre avbrott.

Hur långt detta avbrottet kommer att bli kan jag inte sia om utan det beror på hur lång tid databasjobben tar, men den som väntar på någonting gott... ;)

Det kommer initialt att kännas lite nytt och ovant eftersom stora delar av forumet kommer att påverkas - men till det bättre måste jag ändå säga!

En ändring som kan påverka är att vi i dag har ett alias för inloggning och ett annat för visningsnamn. Efter uppdateringen kommer det bara att vara ett och samma namn men mer info kommer om detta inom kort. De som efter uppdateringen har svårt att logga in kan då kontakta mig så hjälper jag till så ni kommer in, men mer info om detta inom kort och där kommer även kontaktuppgifter att finnas för er som inte kan logga in.

I övrigt så hoppas jag nya forumet kommer att uppskattas och att de saker ni finner irriterande i en början faller på plats och sedermera upplevs som bra. (det är alltid några som "tycker det var bättre förr" när man ändrar saker, men ibland måste man förnya sig.)

Link to comment
Share on other sites

När forumet har uppdaterats så är det ert nuvarande inloggningsnamn (inte display name) som blir det nya användarnamnet i forumet framöver.
Det betyder att alla som blir automagiskt inloggade kommer att bli så även i nya forumet, men har ni ändrat display name, dvs alias, så kommer inte det att finnas kvar.

Det är inte jättemånga på forumet som har ändrat detta under årens lopp, men de som har gjort det och vill fortsätta heta någonting annat än inloggningsnamnet får kontakta mig när det är dags så löser vi det problemet.

Nu har jag nog inte så mycket mer att berätta om den kommande uppdateringen så ni får helt enkelt se när det händer och är klart!

 

 

//Niclas

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago Prinsviggo sa:

Ser mycket märkligt ut i min Android med Chrome. Menyer ligger "på" varandra och texter som är formade som hypersmala spalter.

Screenshot_2016-05-11-00-52-08.png

Har samma problem på min iphone tyvärr. 

Går knappt att använda forumet i detta tillstånd.

Link to comment
Share on other sites

Vi behöver peta in ett gäng med plugins nu och trimma in annonssystemet så allt blir bra. Tapatalkappen kommer inom kort.

Under tiden kan ni ju kolla era personliga profiler om ni vill ha något kul att pilla med så länge... ;) det går att göra en ganska snygg presentation nu direkt i egna profilen som syns när man trycker på forumnamnet.

Link to comment
Share on other sites

Vad gäller annonserna så kommer vi byta format i formtoppen från 468x60 till 200x150. Innan det är klart kan det kanske se lite konstigt ut.

Link to comment
Share on other sites

Det går att gå in på de forum man är intresserad och välja att följa.

 

Det som jag undrar är om man tex väljer att följa "laxfiske" följer man då automatiskt även undertavlorna, eller måste man följa dom också?

22 minutes ago Libella sa:

Ser bra ut, men saknar möjligheten att filtrera nytt innehåll på forum så att man slipper se alla köpes/säljes-inlägg. Pretty please?

 

Link to comment
Share on other sites

Det pågår ett stort antal bakgrundsaktiviteter fortfarande vilket gör att vi inte bygga om strukturen på forumet än. Jag tar en paus med det här tills efter lunch och ser hur vi ligger till då.

Tapatalk ska vara påslaget. bekräfta gärna att allt funkar.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago Ixoye sa:

Det är inte bra på mobilen, rörigt är bara förnamnet, skalning är helt galet, hoppas det kommer en mobilversion som tidigare den var helt suverän.

 

Det ska bli riktigt bra på mobilen också, systerforumet Edgesportfishing är färdigfixat, och ser bra ut: http://www.edgesportfishing.se/forum/topic/242-årets-första-horngädda/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det pågår uppdateringar i bakgrunden hela tiden just nu och informationen till oss är att det tar upp till 48 timmar till innan alla uppdateringar är klara. som läget är nu saknar vi flera funktioner och vi kan exempelvis inte aktivera sidebaren eller få igång funktionen för att lägga till omslagsfoto i profilen.

Jag upplever forumet som väldigt snabbt, ni får gärna ge feedback löpande på allt ni kommer på så kollar vi av allt eftersom.

Vi säger till när all bakgrundsuppdateriä är färdig. 

Link to comment
Share on other sites

Vad är gemenskapsrykte? Vad baseras det på? Kanske fanns innan också jag har bara inte sett det förän nu. Sry for OT. :)

 

Facebook är obligatoriskt på "kontakt"-biten på profilen, det känns ju lite märkligt då vissa (läs jag) inte använder facebook

Edited by Einarsson
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...