Jump to content

Vilken korv?


Freak
 Share

Recommended Posts

10 minutes ago stefan biehl sa:

Körde ica smal kabanoss i helgen. 

Korven inehåller 89%kött.

Big salmon gillade dom och bytte bort sina "svensk grillkorv från scan" snabbt när han fick chansen.

Bra med smal korv för att slippa "halvrå" korv i mitten.

5korvar av 5 möjliga ;)

(Ja dom säljs i 5 pack )

Fint med lite omdömen på korv man inte testat!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago stefan biehl sa:

Körde ica smal kabanoss i helgen. 

Korven inehåller 89%kött.

Big salmon gillade dom och bytte bort sina "svensk grillkorv från scan" snabbt när han fick chansen.

Bra med smal korv för att slippa "halvrå" korv i mitten.

5korvar av 5 möjliga ;)

(Ja dom säljs i 5 pack )

Yes, de var bra! Hög köttmängd ger bättre tuggmotstånd, bättre mättnad och bättre matkänsla.

De korvarna jag hade med mig kommer inte få följa med flera gånger. Ingen vidare smak eller konsistens. Och så var de så jävla varma... :P

 

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago Hannu sa:

Någon som har tips på varmkorv som inte innehåller lika mycket konserveringsmedel och skit som Bullens? 

Helst i en konservburk för att kunna värma direkt på gasolbrännaren. 

Har generellt ganska dålig koll på just konservkorv men det finns lite olika, Sibylla, Lithells, Nyhléns, och Scan är de jag kommer ihåg att jag sett på burk, bortsett från bullens då. Hur de är innehållsmässigt mot Bullens låter jag vara osagt :)

Link to comment
Share on other sites

Jokkmokks Rökeri har en korv med entrecôte och västerbottensost men den går inte att få tag på här nere. Den är faktiskt larvigt god. Jag får vänta till nästa sommar tills nästa gång. Annars ska det vara stark korv med mycket kött i. Ibland fuskar jag med ölkorv som substitut när jag inte pallar att grilla. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago Hannu sa:

Någon som har tips på varmkorv som inte innehåller lika mycket konserveringsmedel och skit som Bullens? 

Helst i en konservburk för att kunna värma direkt på gasolbrännaren. 

Har också sökt detta. I  t.ex. Tyskland finns det ekologiska konserverade korvar, men har tyvärr inte sett dem här. Nackdelen, med dessa är glasburkar pga av tyngd och stötkänslighet. Men brukar köpa på mig några burkar och ta hem då jag är nere förutom några backar öl.:P

Undrar förresten om det är så hälsosamt att värma konservburkar direkt på brännaren, har inte insidan ett skikt av BPA eller liknande som antagligen frisätts ännu enklare vid uppvärming ?

 

Edited by Isoperla
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago moonshadow sa:

+1 på den!

Svårigheten är att välja original eller basturökt (så jag brukar köpa båda). :)

+1 från mig också men jag föredrar den hemma i semesterköket tillsammans med stuvade makaroner. Egentligen behöver jag inte äta något annat när jag är uppe där. Helst den basturökta förresten.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago Redbeeerd sa:

Jag har börjat släpa med mig ett isterband eller två samt ett paket Ramselebacon (Trångsvikens chark): dödlig kombo!

Ramselebacon... Utan tvekan det bästa baconet inom detta lands gränser!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago Isoperla sa:

Har också sökt detta. I  t.ex. Tyskland finns det ekologiska konserverade korvar, men har tyvärr inte sett dem här. Nackdelen, med dessa är glasburkar pga av tyngd och stötkänslighet. Men brukar köpa på mig några burkar och ta hem då jag är nere förutom några backar öl.:P

Undrar förresten om det är så hälsosamt att värma konservburkar direkt på brännaren, har inte insidan ett skikt av BPA eller liknande som antagligen frisätts ännu enklare vid uppvärming ?

 

Har faktiskt tänkt samma sak angående burkens insida.

Man kanske får bita i det sura äpplet och ta med sig en mindre kastrull för korv-värmningen.

Då öppnar sig en annan möjlighet.....att hitta korv med bättre kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago MathiasL sa:

+1 från mig också men jag föredrar den hemma i semesterköket tillsammans med stuvade makaroner. Egentligen behöver jag inte äta något annat när jag är uppe där. Helst den basturökta förresten.

Tycker faktiskt den är för god för att tillaga! Äter den helst rå! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.




















×
×
  • Create New...