Hoppa till innehåll

Danielsson/Loop rullar information.


Recommended Posts

Jag har ganska nyligen börjat fiska igen efter flera års frånvaro.
Jag har många intressen och en av dom är paintball inte bara att spela utan även historian kring paintball och jag samlar även på
ovanliga/värdefulla paintballvapen/delar. Det finns mycket information att inhämta från internet om detta. Men nu till saken...

Jag har försökt att hitta information om alla Loop rullar som tillverkats och då
Vilka modeller, tillverknings år, hur många som gjorts av varje modell, begränsade upplagor .m.m.
Jag har ej lyckats att hitta någon sida som har denna information mer än "spridda" skurar på en sida här och där.
Någon som vet om det finns en sådan sida och om det inte finns, varför:huh:???

Om det inte finns så borde många här på forumet ha lite information om detta, många bäckar små. Kanske vi kan göra en typ av "lathund" någon som gillar denna idé?

//Johan

Redigerad med crazy
  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jupp! Danielsson "Loop". Jag har faktiskt börjat med att skaffa information om rullarna men saknar mycket från dom tidigare åren dvs innan år 2004. Jag satt uppe till 4 i går natt och leta information på nätet. Jag har börjat med att leta igenom looptackle arkivet på internet som sträcker sig från åren 1998-2017, mer än 60 000 filer.:o. Jag har hittat ganska mycket information men behöver mer och då innan 2004. Detta är ett ganska stort jobb som kommer att ta tid och jag skulle behöva hjälp med att skaffa mer info. Om någon har några broschyrer liggandes vore jag tacksam om ni kunde skanna dem och skicka dem med PM till mig eller mejla (endast info om rullar). Jag har även haft svårt med att lista ut tillverkningsår på flera av rullarna och även när dom slutade tillverkas.

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Stämmer att det är svårt att hitta info, jag auktionerade ut en rulle här på edge till förmån för älvräddarna..(en loop dryfly trad, gen1) som jag köpte ny...minns inte året och fann aldrig tillverkningsperioden. Men minst 20år var den och hade lågt serienummer, den jag har kvar har ännu lägre :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag antar att du pratat med Danielsson? De borde ha all info du vill ha. Om de sedan har lust och tid att dela med sig är en annan sak, men om man ser till deras totala servicevilja borde det inte vara några problem.

Den första Looprullen kom 1986 och var en Loop 2. Dryfly kom senare.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

48 minutes ago Bigsalmon sa:

Jag antar att du pratat med Danielsson? De borde ha all info du vill ha. Om de sedan har lust och tid att dela med sig är en annan sak, men om man ser till deras totala servicevilja borde det inte vara några problem.

Den första Looprullen kom 1986 och var en Loop 2. Dryfly kom senare.

Har inte pratat med dom ännu. Men som du säger, om dom har tid och lust. Det brukar vara tiden som är problemet. Jag ska skicka ett mejl till dom eller ännu bättre att ringa:). Tack för infon om Loop 2, många bäckar små...:). Det har tydligen även förekommit mindre ändringar på vissa rull-modeller under åren dom tillverkades, ändringar på spolens diameter .m.m. Detta är också något jag tycker är intressant och som givetvis måste finnas med.(allt eller inget). Det borde även finnas prototyprullar som aldrig släpptes på marknaden av olika orsaker. Denna information borde Danielsson sitta inne med. Skulle vara intressant om det finns bilder på dessa men även bilder från tillverkningen av rullar. Jag märker hur detta projektet blir större och större:), jag börjar med att koncentrera mig på årtal, modeller och info om dessa.

Detta får ta den tid det tar, jag håller även på med andra projekt och då samla info om en speciell typ av paintball vapen vilket jag jobbat med under en fyra års period. Har en av dom största samlingarna inom denna typ av paintball vapen, kanske världens största. Men detta projekt börjar närma sig sitt slut:D. Ska bara fotografera...130+st och då med fyra bilder eller mer per vapen...

Så här ser ett av dom ut. Det  gjordes endast 10st av detta anodiserings mönster( det var för dyrt) och just denna var med när den introducerades i usa för ca: 30 år sedan. Endast en till har hittats men den var ej komplett vilket denna är och skicket är mint.          

SAM_1865_zpsszc41578.jpg

 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Då kommer jag med en liten goding - en svart extrabred nåntingmodell. Påminner om 4seven W men ger ett mer extremt intryck. Kanske en prototyp? Rullen är Calle Fältsjös och är det någon som har tillgång till udda modeller är det han...

Gäddan på bilden klippte Alex tvåkilosöring och vägrade släppa taget.

 

 

alex_pigpike_2513.jpg

pikechewed_trout.jpg

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jupp! kan vara en 4seven W (begränsad upplaga 2006 till 2008) Har läst "någonstans":wacko: att delarna mellan W och LW ska vara kompatibla. Kanske en ombyggd rulle men svårt att se...bra bild på fisken iaf...:P.

Har ganska nyligen köpt en Loop Evotec FW G3 7/9 med tillverkningsnummer 08. Min första rulle och det är ganska sjukt att det första jag ger mej på är att göra en lathund/infobank om dessa rullar^_^. Men jag gillar utmaningar och brukar ta in information snabbt så det blir säkert bra i slutändan.

Nu måste jag hjälpa lillgrabben att kartlägga myrornas rörelsemönster i trädgården....Tufft jobb men lättare än det var att kartlägga ekorrarnas:blink:....

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har börjat leta igenom en del av dom 60 000 filerna... och hittat en hel del intressant^_^. Tyvärr är många filer skadade men jag har lyckats "laga" några. Som allt annat så försvinner även filer och bilder efter ett tag.  Har hittat en hel del produktblad på rullar, vilket är det jag försöker prioritera efter det är det bilder och då display bilder. Jag fann även denna:),  gick att köpa år 2004-2007.

 

loop skåp.png

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Loop made similar reels (no hub in the middle, exterior frame mounted spool) around 1990 or so, but without the offset foot. Remember the Sage (made by Loop/Danielsson) 700 series reels, that was basically the Loop reel? Sage also considered marketing another option, which was that model with no hub in the middle, made by Daneilsson, but it never (to my knowledge) got out of the prototype phase (I have one, model 708x). It had an adjustable friction drag that affected equally both outgoing and incoming.

Our prices in USA dollars:

Reel: USD546.- FOB
Extra Spool: USD273.- FOB

Detta är vad jag hitta om denna rulle. Kan luska lite mer bland mina filer.:)

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Var i kontakt med Tomas på Danielsson och fick ganska sparsamt med info om denna rulle. I vilket fall som helst så är den ovanlig:).

Hej Johan
Kommer tyvärr inte ihåg riktigt men den hade nog ett integrerat fäste slimmat fäste.
Storleken var i så fall 95mm i diam samt den tillverkades i kanske 50-100 ex.

Med vänlig hälsning  /  Best Regards
______________________________________
TOMAS DANIELSSON – R&D / PRODUCTION
Danielsson Flyreels                   

Det ser även ut som att rullen endast såldes i USA. Jag har luskat lite mer och rullarna no: 6, 7, 9  ser ut att befinna sig i USA vilket antagligen resten gör också. Hittade även info om att rullen tydligen skulle vara med i en SAGE broschyr år 1995 och då antagligen endast för den Amerikanska marknaden.                            

Redigerad med crazy
  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















  • Inlägg

    • Ajuste - har fiskat med en Loop Grafit samt en Flymax 356. Den senare passar perfekt;)
    • Hopp. Det dröjde ett tag med uppdatering - då jag inte har rört flugprylarna förrens nu... Oaktat, Har kastat en del på kusten (men inte fått fisk på det än) med SA Sonar Emerger resp. Infinity, bägge 6wt. Jag för enkelt ut hela klumpen + fem meter tafs med infinityn (som ju väger som en sjua). Även emerger tippen i 6wt (väger också som en sjua) med 10 fot Versileader samt 2 meter 0.35 Stroft går ypperligt, men är kanske i tyngsta laget med den tafsen. Har kastat singelmärla, samt märla droppad en halvmeter efter en balsapopper (i rätt liten storlek) som skall agera attraktor och flöte... Har även testat poppern med en droppas San Juan Worm - och då behöver man ju flöte... Spöt har en behaglig metronomaktion och är extremt förutsägbart. Halvaktion ungefär (nederdelen är lite märklig för att kunna bära skapligt vindfångande dropper-riggar). Och det kastar enkelt med 5,5 meter från lina till dropper. -- Men - det är trots allt ganska vindkänsligt. Så undantaget fina dagar med sub-3-m/s kommer jag att köra Radian 6&7 wt på kusten. 
    • Spö i fint skick. Bytes mot en annan sexa i samma prisklass. Pm
    • Spön: Finns ett Meridian 6wt 9' som släpps för ett vettigt bud (eller intressant bytesförslag e.g. Radian 6wt/7wt eller Alpha + 5wt/6wt). Dra pm vid intresse så diskuterar vi. Spöt samlar just nu mest damm - till förmån för Radian-sjuan. Undanber mig dock skambud. Kan göras som kit med en Lamson Force Wide (91 gram, 120yds + 7wt) - har två så jag kan släppa den ena. Kan även ta ett separat bud på rullen. -- Finns ett Scott Flex, oreggat - fiskat tre dagar -  9' 7wt - 3000:- + frakt.  --   Rullar: Lamson Force Wide (91 gram, 120yds + 7wt) - bud. Jag har två, så jag kan släppa den ena. Undanber mig dock skambud. Finns en Loop CLW 2-6, bromsad grafitrulle - 500:- + frakt. -- Finns en Loop grafit/seatrout (första modeller) - ofiskad i grönt - 500:- + frakt. -- Finns en Lamson Liquid i något slitet skick med tre spolar (storleken som passar 6wt/7wt ) - dra ett pm med bud om intresse finns. Finns en Loop 2w + spole - bytes mot en dryfly (+ frakt då jag skickar med en x-spole) i bra skick. Eller då 1895:- som en dryfly kostar mig;) --   Linor: Fint skick: Rio Seatrout 6wt, fiskad tre dagar. Alldeles för kort för mig. 350:- + frakt. -- Blandat i använt skick (fullt fungerande) - 250:- + frakt RIO Long Outbound 5wt (en halv säsong) SA Sonar 7wt (hel säsong - finns flera stycken liggandes) SA Sonar 6wt (hel säsong - fick ta bort öglan, kan eventuellt finnas fler liggandes) Wulff TT+ 7wt (inte jättemycket fiskad) Wulff TT+ 6wt (inte jättemycket fiskad) -- 'Flugaskar' - lite missvisande, men flytande och vattentäta. -- Har även ett par flytande genomskinliga vision 'dubbelsakar' - säg 200:- för bägge + frakt. Har även en flytande vit C&F Bonefish som passar bra för öringflugor - säg 400:- + frakt. -- Är just nu ute och ränner på kusten, blir hypotermisk, motionerar mina Radians samt delar ut gratis läpp-piercing till hugade öringar - så det kan ta någon dag innan det kommer ett svar. Men: Dra ett pm, så skickar jag bilder (dock ej på linjävlarna)      
    • Fladen Urban UV400 polariserande solglasögon brun kamouflage, blå lins. Polariserande solglasögon. UV400 skydd. Polariserande solglasögon tar bort störande reflexer som till exempel blänk från vatten, blöt asfalt, snö och andra plana reflekterande ytor. Därför är de det perfekta valet vid aktiviteter som fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter.   Pris: 250:- + frakt
    • Hopp. Finns en splitter ny grön (ofiskad) - 500:- + frakt (alltså den första modellen, som ser ut som en orginal). Finns även en CLW2-6 (småfiskad) - alltså den andra serien med broms. Samma pris för den. Dra ett pm om du är intresserad.
    • Har ett Cross sw 9' #7 till försäljning. Spöt är i nyskick och aldrig använt. Med original tub och strumpa. Plast kvar på handtag!  Nytt! Superfint spö för kusten eller streamer fisket efter stor vandringsöring mm Säljes för 3500:- inkl Inrikes frakt.  Skicka pm vid intresse.   
    • Har ett Cross S1 9' #6 MF till försäljning. Spöt är i princip nyskick och knappt blivit använt. Med original tub men med annan strumpa. Inga skador eller skavanker. Mycket fint skick!  En av de bättre sexorna på marknaden.  Säljes för 3300:- inkl Inrikes frakt.  Skicka pm vid intresse.   
  • Ämnen

  • Bilder

×
×
  • Skapa ny...