Jump to content
Sign in to follow this  
Salar

Sage X

Recommended Posts

Har ett 14 ft #9 som jag använt i 3 veckor nu. Har sedan tidigare method/one och det här är ett helt annan historia tycker jag. Inte direkt lättkastat i jämförelse och tog några timmar att bli vän med vilket jag inte är van vid. När sedan hissen gick ända upp kom genast det där fåniga flinet fram igen :) 

Kört med Rio Versitip och att lyfta upp en S2 belly med S6 spets och i en vända lägga ut ett speykast är inga problem. Mycket kraft i det här spöt.

Fantastisk känsla att drilla fisk på :wub:

Edited by Sam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för kommentarerna. Har läst testen på nfisk.no och X verkar intressant (liksom CND). Men det är också intressant att höra från folk som provat spöet. Testen var också om 15" spön.

Sam, hur upplever du X i förhållande till One? Har själv ett One 11,6 klass 8 som jag tycker har en väldigt lyckad kombination av spänst, aktion, prestanda och känsla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som jag upplever det så är One mer lättkastat. X har mer power i sig men är inte lika förlåtande. Båda är fantastiska på sitt sätt men helt olika, X är nog snabbare. Inga problem att gå med X i en dag och kasta utan att bli trött för det känns ganska lätt i handen, men eftersom fokus försvinner under dagen så blir det solklart när man står och dagdrömmer :) Är inte speciellt bra på recensioner men om du letar efter ett liknande spö som ditt One så bör du prova detta innan du köper det. Jag tycker dom skiljer sig mycket åt. Och kanske inte bara prova i någon timme, be att få prova i ett par dagar för åtminstonde i mitt fall så tog det lite tid att bli kompis med det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ska försöka få prova ett X nånstans. Det verkar som att det är lite likt Guideline Reaction Frx, eller vad det nu heter, kommer inte ihåg namnet på spöt, och det tyckte jag var skönt när jag provade det. Djupt men snabbt. Och kanske lite likt CTS skagit. Blir mer och mer osäker vad jag är ute efter egentligen, men en 12,6 till 14 fot av nåt slag blir det till nästa år. Har bara 11,6" och en 15,1" just nu och det blir lite för specialiserat åt båda hållen. Hade en t2h 14"#9 som var djup men väldigt förlåtande. Det är bra med förlåtande spön när man blir trött och sliten, eller bara dagdrömmer om ett eller annat, men också väldigt kul med snabba spön som ger den där wow upplevelsen när man fokuserar på kastningen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago thomasbj sa:

I det senaste numret av Trout & Salmon har man testat 15-fotare, bla Sage X.
Svårt att förstå vad de egentligen tycker om modellen. Ett spö som kräver
god tajming och tillvänjning enligt dem.
Passar den erfarne.

I likhet med de flesta tester vann ett inhemskt märke: Nya Hardy Demon.
Mellanpris-segmentet kom ut bäst.

+1 på den :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...