Jump to content

Recommended Posts

Hallå, fiskar ofta småtuber i mitt laxfiske och vill gärna använda krok i storlekarna st 12-14 (ibland 16). Fiskar idag Owner (Owner St-36) krok som är ok från typ storlek 10 och uppåt men dom blir för veka i de små krokstorlekarna och klarar inte större lax. Någon som kan rekommendera en bra stark krok i de storlekarna som klarar större belsatning utan att rätas ut?

Thnx,

Daniel

Link to post
Share on other sites

JAg använder aldrig mindre än stl 10 till laxfisket,  kör också med Owner Stinger STN-36BC bara för att den är så vass. Har tidigare kört med Kamasan B990. Har du styrslang eller lös krok? I så fall kan du ju gå på en krok med rund ögla? Kör du någonsin med enkelkrok, då är kanske karpkrokar ett alternativ? Annars kan du kolla på specimen eller gäddfiskarnas krokar, dom har rätt små krokar till betes tackle,jag har  några varianter men har inte  askarna framme och minns inte vad dom heter. Ska se om jag kan gräva fram dom imorgon.

Link to post
Share on other sites

Hallå, jo kör med lös krok på småflugorna. Tycker styrslang bygger för mycket och skapar en större fluga. Funderat på enkelkrok, men tänker att man ju borde kunna hitta ok 3-krok. Hittar du gäddvarianterna så får du gärna dela med dig. Tack. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...