Hoppa till innehåll
Troutman

Upprop för vattendirektivet!

Recommended Posts

Europakommissionen utreder nu om vattendirektivet ska ändras – och det finns stor risk att den kommer att försvagas.

Detta vore ett stort nederlag för Europas sjöar och vattendrag och allt som är beroende av dem. Det riskerar att göra dem ännu mer utsatta för föroreningar och miljövidriga satsningar på  infrastruktur.

Innan beslut fattas i frågan så tar Europakommissionen in synpunkter från allmänheten. Syftet med #ProtectWater är att försvara EU:s vattenlagstiftning genom att mobilisera Europas medborgare att uttrycka sin mening i frågan.

Ta ställning för en fortsatt stark vattenlagstiftning inom EU - tryck på länken och gör din röst hörd.

https://alvraddarna.se/om-oss/protectwater/?utm_source=Älvräddarnas+Nyhetsbrev&utm_campaign=f9647ed69d-EMAIL_CAMPAIGN_2018_11_23_11_07&utm_medium=email&utm_term=0_0e784bef69-f9647ed69d-166739405

  • Like 2

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Självklart! En uppluckring vore förödande. Även om man tror som Thomas Wassberg måste man försöka hoppas och göra motstånd. Läste ett citat apropå Black Friday; "Det är låttare att tro på jordens undergång än på kapitalismens slut".

  • Like 3

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skit i EU... om man fattar vad nordens tillgångar på vatten kommer att vara värda om ett tag framöver, så borde man ist starta en "vattenunion"... Sverige, Norge, och Finland, som har och kommer att fortsätta ha "källflödesrikt" med vatten. Danmark får gärna vara med om dom vill... i en sån union, där vatten inte bara är försäljbar energi, utan viktat mot den livsnödvändighet det egentligen är, så behöver man inte ens ha något vattendirektiv...

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

@Kricke26 Visst, är helt övertygad om att vatten blir än en viktigare resurs i framtiden. Det är dock inget skydd för den biologiska mångfalden eller mot exploatering av våra vattendrag nu och i nära framtid, vilket vattendirektivet är. Utan EU-lagstiftningen hade våra vatten varit än mer illa ute. Det är en jävla tragedi om våra barn inte får kunna uppleva levande oförstörda vattendrag - och inte bara våra svenska.

Har varit i flera länder där rent vatten är en bristvara och en mycket mer påtaglig livsnödvändighet. Det har dock inte på något sätt hindrat hänsynslös exploatering och förgiftning av vattendrag. Tvärtom. Lagstiftning behövs.

Klicka på länken och skriv på mailuppropet nu!

  • Like 2

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.×
×
  • Skapa ny...