Jump to content

Recommended Posts

För endast hundra kronor (100 SEK) per år… stöder man detta! märk insättning med namn och meiladress. Sätt in pengarna på föreningen Savethebaltic BG 466-7259

IBAN: SE49 8000 0842 0292 4919 1249

BIC: SWEDSESS

Swish: 123 595 98 20  

Bevis – organisationsnummer STBS

 

Föreningen startades med fokus på hotet mot laxen i Östersjön men har sedan dess vuxit och verkar nu för hela vårt brackvattenhav och dess olika ekosystem. Vi strävar efter ett brett samarbete med olika företag, organisationer och föreningar såväl inom Sverige som i övriga länder runt Östersjön och vårt syfte är att verka för hållbara vatten, en hållbar framtid. Save the Batic är en icke vinstdrivande, politiskt och religiöst obunden förening som står upp för Jorden och dess begränsade resurser. Vi vänder oss emot det kortsiktiga ekonomiska tänkandet som leder till stora miljöproblem såväl på land som i vatten. Ett högaktuellt problem är den brist på vitamin B1 (tiamin) som redan på 70-talet orsakade yngeldöd hos laxen och som nu har konstaterats vara ett problem även bland sjöfåglar och blåmusslor. Tiaminbrist leder på sikt till döden men orsakar redan vid lägre grad av brist allvarliga problem med beteendestörningar och förlamningar som i sin tur försvagar och hotar populationer av t.ex. ejder. På land har 75% av alla insekter försvunnit på 20 år. Orsaken till detta är inte helt klarlagd. Save the Baltic håller ögonen även på detta. Giftanvändning är en tänkbar bidragande orsak till insektsdöden och gifter som sprids på land hamnar, genom ytavrinning,  förr eller senare också i havet och i dess organismer.  Vi hör alla ihop och är beroende av varandra. En jord, en planet, och vi är alla på samma resa med den runt vår sol. Det som händer jorden händer oss alla

Screenshot_20190109-170929_Drive.jpg

Edited by kockin
Bifogat skärmdump på föreningen.
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

När är våra fiskar dör! När vår mångfald faller sönder! När insekter dör! När är frågan är på allas tungor då först kan vi börja göra något för framtiden. Fiske är sekundärt om vi tvingas stå vid betong bassänger och fiska. Skogen vattnet lever i symbios, de ger våra lungor syre, de gröna ger vår fauna tiamin. Utan tiamin är vi borta på 10 sekunder mot utan syre några få minuter. Frågan kvarstår? Är fiske så viktigt då älgar fåglar och fiskar dör i samma fenomen? Frågan är din vad gör vi?  Bli medlem?

 

https://www.facebook.com/groups/253945969895/

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • 4 weeks later...
 • 2 weeks later...

Se filmen och följ oss. Bli medlem nu.
Detta stöder man som medlem. 

https://savethebalticsalmon.se/

Som medlem stöttar vi även forskning. 
https://savethebalticsalmon.se/tiaminbrist/

Vi har arbetat hårt tillsammans med många andra föreningar och markanvändare för att minska fiskodlingar i öppna kassar. Som medlem stärker vi strävan.
https://savethebalticsalmon.se/2020/11/17/fiskodling/

Brunifiering en är ett viktigt område, som vi samverkar  med universiteten som är verifierat i skrivna forskningsrapporter. För att det skall tas på största allvar så bör allt matrial vara bekräftad forskning. https://savethebalticsalmon.se/brunifiering/

Övergödningen är kopplat närområde som vi jobbar för och har stor betydelse för Östersjöns 22% syrefria döda bottnar. Med detta innebär det bla giftalger bildas. Här jobbar vi med att färdigställa sidan med verifikat. https://savethebalticsalmon.se/2020/11/17/overgodning/

 Alla föreläsningar från det tillfället finns här.

https://youtube.com/channel/UC27hOZr4B0e7kwWzCNoi6LA

Här registrerar du dig. 

https://stbs.mawik.se/Register/IndexBootstrap

https://vimeo.com/508607880

Edited by Kenneth Hans Karlsson
Felaktigt dok.
Link to comment
Share on other sites

 

Now we need your help!

For us as an association to be able to grow, we need help to share the link to more environmentally conscious friends, groups and sites. Feel free to include a quote from the link so people understand what people support.

Nu behöver vi din hjälp!

För att vi som förening ska kunna växa behöver vi hjälp att dela länken till fler miljömedvetna vänner, grupper och sidor. Gärna med något citat från länken så folk förstår vad folk stöder.

Detta stöder man som medlem.

Alla länkar här är klickbara för att kunna läsa mera.

Tänkta medel är att göra en film om problemen i våra vatten, sommaren 2021.

Här kan du följa vårt arbete.

https://www.facebook.com/groups/253945969895/?ref=share

https://savethebalticsalmon.se/

Som medlem stöttar vi även forskning.

https://savethebalticsalmon.se/tiaminbrist/

Vi har arbetat hårt tillsammans med många andra föreningar och markanvändare för att minska fiskodlingar i öppna kassar. Som medlem stärker vi strävan.

https://savethebalticsalmon.se/2020/11/17/fiskodling/

Brunifieringen är ett viktigt område, som vi samverkar  med universiteten som är verifierat i skrivna forskningsrapporter. För att det skall tas på största allvar så bör allt matrial vara bekräftad forskning.
https://savethebalticsalmon.se/brunifiering/

Övergödningen är kopplat närområde som vi jobbar för och har stor betydelse för Östersjöns 22% syrefria döda bottnar. Med detta innebär det bla giftalger bildas. Här jobbar vi med att färdigställa sidan med verifikat.
https://savethebalticsalmon.se/2020/11/17/overgodning/

 Alla föreläsningar från det tillfället finns här.

https://youtube.com/channel/UC27hOZr4B0e7kwWzCNoi6LA

Här registrerar du dig, samt tar del i information om vart insamlade medel går till. Här kan du välja vilken summa du vill synas här. Vill du som företag/förening/fvo/stiftelse synas på våra sidor så finns möjligheten här. Meila oss logga och hemsida som de ska peka på.

https://stbs.mawik.se/Register/IndexBootstrap

https://vimeo.com/508607880

admin@savethebalticsalmon.se

Inkomna medel går oavkortat till följande ändamål.

Kostnader 2020

- Föreläsningar
- Lokalhyra
- Hemsida
- Zoom
- Bankkostnader
- Fysiska möten
- Bildandet av insamlingsstiftelsen

Inga löner eller arvoden betalas ut från föreningen utan allt är ideellt arbete.

Att dela de på olika forum som fiskesnack mm kan ge resultat med. Även av andra typer av sociala forum kan ge ringar på vattnet. 

Tack för ditt engagemang. 
Bästa hälsningar styrelsen och Jag bakom tangentbordet Kenneth Karlsson 

https://www.facebook.com/donate/250671243248108/?fundraiser_source=external_url

 

https://m.facebook.com/groups/253945969895/permalink/10161374118394896/

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hej jag undrar om den här sidan gör någon skillnad! Om den inte gör någon skillnad kan den då plockas bort helt? Funderar på att göra annat i mitt liv och intresset att stödja oss är lågt. Föreningen består men jag funderar på att göra som de flesta! Fiska och fokusera på mitt liv istället för att värna om vårt kära sportfiske.  Om de inte finns fler här som vill hålla sidan vid liv och vara moderator. Trött uppgiven och ledsen. 

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Några tips. En del saker gör ni redan men skriver ändå. ;)

Det är bra info på hemsidan med videoklipp och stor källförteckning för den som vill läsa på. Bra!

Men texten ser ut som cancer i mina ögon. Det är ett stort mellanrum mellan varje rad. Texten måste formateras lite bättre för att folk ska läsa. Allt måste vara perfekt.

Skriv inte bli medlem först. Folk läser i 15 sekunder sedan klickar dom bort sidan. Leverera informationen som är viktig och intressant om vad som hotar naturen och fisket.

I slutet skriver ni bli medlem och stöd kampen! Fienden måste också vara tydlig så vi vet vilka vi ska hata. Utan en tydlig fiende så finns det inget att kämpa mot. Något att rädda räcker inte.

En hemsida är bra men gemeneman konsumerar information via videos och text på sociala medier mer än andra platser idag.

Allt videomaterial måste ut på så många plattformar som möjligt. Youtube, Vimeo, Facebook, Snapchat, Bitchute, Rumble, Odysee, Twitch, Dlive, SwebbTV osv.

Allt måste taggas omsorgsfullt och rubriker och thumbnail bilder måste göras ordentligt för att fånga sökträffar och klick.

Skriv blogg och microblogg som Twitter, Gab.

Vissa plattformar är små men andelen drivna individer är flera tusen procent högre på vissa av dom och därför är dom värdefulla verktyg.

 

Inspirera hopp och glöd att ta kontakt med andra aktivister för att knyta nya band och politiker för att påverka politiken.  Knyt band med forskare, journalister, bloggare, fiskare, butiksägare andra fiske och miljöorganisationer osv.

Försök att få utrymme i deras platformar och bjud in till era egna.

Inspirera ilska och förakt mot personer som motarbetar agendan. Dom ska känna av hat annars kommer dom att fortsätta obehindrat.

Vapen är information och spridningen av den.

Aktivister måste skriva propaganda och sprida den i informationskampanjer.

Mailadresser till politiker i landets kommuner och tjänstemän i diverse relevanta institutioner måste skördas och välskrivna mail ska skickas till samtliga på regelbunden basis för att påverka dom och skapa debatt.

Både informativa mail och med frågor. Några enkla dom kan svara på och kuggfrågor som får hamsterhjulet i skallen på dom att spinna.

Insädare i tidningar och forum är ett sätt att nå ut också.

Visa glöd och håll inne på allt tvivel. Rom byggdes inte på en dag och en eldsjäl strävar efter målet och inget annat.

Allt du gör gör skillnad och all information du skriver finns kvar för all framtid och är sökbar på internet.?

 

Boktips:

Propaganda - Edward L. Bernays

Crystallizing public opinion - Edward L. Bernays

Hela böckerna gratis:

https://archive.org/details/BernaysPropaganda

https://archive.org/details/in.ernet.dli.2015.1607

Edited by Myggan som flög till månen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Är medlem hos Save the baltic salmon

Älvräddarna och sportfiskarna.

Hadde det inte varit för alla dessa ideella krafter hos föreningar och sportfiske klubbar så skulle framtiden för fisket se väldigt mörk ut.

Jag är väldigt tacksam för det arbete som dessa bidrar med.

Har jag råd att lägga x-antal tusen kr på fiskeutrustning varje år så är ett par  hundra kr hit o dit ingenting.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Vs teknik said:

Är medlem hos Save the baltic salmon

Älvräddarna och sportfiskarna.

Hadde det inte varit för alla dessa ideella krafter hos föreningar och sportfiske klubbar så skulle framtiden för fisket se väldigt mörk ut.

Jag är väldigt tacksam för det arbete som dessa bidrar med.

Har jag råd att lägga x-antal tusen kr på fiskeutrustning varje år så är ett par  hundra kr hit o dit ingenting.

Stort tack till dig! Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Årsmöte Torsdagen den 15 April kl 18.00 medlemmar välkomna. Årsmötet sker på zoom.
Är du intresserad skicka mejl till savethebaltic@gmail.com

Valberedningen kommer med förslagen på nya ledamoten inom kort. 

Styrelsen

 

Screenshot_20210315_153913_com.google.android.apps.docs.editors.docs.jpg

Edited by Kenneth Hans Karlsson
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Nu kan nya spadtag tas! Styrelsen informerar.
Årsmötet 20210415 

Vi tackar Ordf Kari Laukkanen, Peter Dahlström  Anton Grundström  för de åren de hjälpt oss! och hälsar nya styrelsen välkommen!
Jan Algotsson  Carolos Borg samt Harry SALMGREN. De som valt att stanna är Kenneth Karlsson, Stellan F. Hamrin sekreterare, Bengt-Viking Bengtsson  Ordförande   Michael Jonsson Ledamot som även sitter i Naturskyddsföreningen Umeå/Bjurholm
Lennart Balk samt Michael Holmqvist  är valda till valberedningen.
Håll utkik på hemsidan där kommer presentationen av nya styrelsen.

Samt även en uppdaterad styrelse sida inom kort.
Styrelsen har ansvarsfrihet och ekonomin i balans. Föreningens kassa är idagsläget 6100.00kr När protokollet är klart läggs den på våra filer. Så även den ekonomiska redovisningen och även ansvarsfriheten som återvalda revisorn Kent Rudolfsson 

Vi tackar alla följare och medlemmarna för ert stöd, nu kan ny historia skrivas.  Bli gärna stödmedlem här.
Bakom pennan Kenneth Karlsson. 
https://stbs.mawik.se/Register/IndexBootstrap

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...