Jump to content

Nord ön Nya Zeeland


Recommended Posts

Nä, men jag sitter här med "South Island Trout Fishing Guide" och spånar på en resa till sydön. Tänker att du kanske borde införskaffa motsvarande bok för nordön. Den räknar upp den ena älven efter den andra med detaljerade beskrivningar. Jag tycker att boendet verkar svårare. Jag tar gärna emot tips på bra boende som ligger strategiskt placerat i förhållande till fisket. Helst med tillgång till kök så man kan fixa käk när man kommer hem från fisket fram på nattkröken.

Link to post
Share on other sites

När jag var där (länge sen nu) så köpte jag en van i Aukland å körde över tusen mil runt om i NZ  (båda öarna). Då fanns det gott om härligt sjabbiga motorhomes efter vägarna, och en hel del iordninggjorda parker å liknande  med bänkar å grillplatser som dock hade blivit bortglömda och helt eller delvis överväxta. Jag minns speciellt en, Minns inte var den låg men parken var anlagt till drottningens ära eller nåt sånt (hon hade visst varit där ). Men nu var den lite överväxt å bortglömd. Runt hela parken flöt en å eller om det var två, och dessutom forsade det ut i sel på två ställen. Vi var dom enda som var där och det verkade inte ha varit någon där innan, på länge. Helt öde alltså. Men det var väldigt vackert och förmodligen mycket mera så om det hade varit omhändertaget. Å det bara kryllade utav öring å rengnbåge. Tyvärr fick jag bara stanna där i två nätter (reste med min sambo).

Link to post
Share on other sites

@GTfour 

Trivs du med tält, sovsäck, gaskök så kommer du närmare fisket med antingen,

DOC-campingar (Funkar även för @nova63 med husbilen) - https://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/things-to-do/camping/

Eller deras stugor längs lederna i nationalparkerna - https://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/places-to-stay/stay-in-a-hut/

Man löser biljetter på förhand i DOC-kontoren för $6 natten. 

Varm säng på hostel är skönt, men det är inte alltid man får använda köket mitt i natten och det blir lite mer flängande fram och tillbaka i bilen jämfört med att bo ute längs landsvägar och vandringsleder. 

Så länge vädret samarbetar någorlunda är det ganska bekvämt och oproblematiskt att ordna de flesta dagars boende enligt ovan. 

@nova63 kan skicka PM om du inte hittar nordöboken. Jag har senaste upplagan i bra skick som du kan få köpa om du vill. 

Link to post
Share on other sites

Jag har blivit för bekväm för att tälta mer än några nätter i taget och en resa till NZ blir minst två-tre veckor för min del. Att gå någon vandringsled och sova i DOC huts finns i planerna, men det är inte så jag kommer spendera merparten av resan.

Jag hoppas hitta några bra B&B som är strategiskt placerade. Det blir förstås dyrare än att tälta, men det är billigare än att bo på Fishing Lodge.

Link to post
Share on other sites

Ok! På sydön hittar du vad du söker egentligen överallt där vattnen rinner ner från bergskedjan och ut på jordbruksslätten. Där finns i regel lättåtkomligt fiske med hög fisktäthet i bra närhet till B&B. 

Kunde formulerat mig tydligare ovan så vill bara förtydliga att tipset om tält inte har med ekonomi att göra, det handlar bara om att öppna upp ens möjligheter i hur långt från bil och boende man kan röra sig för fisket, om man nu trivs med att ta en natt ute ibland :) 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...