Jump to content

Fiske i Åretrakten


Recommended Posts

Hej!
 
Jag bor i Göteborg och försöker planera lite weekendresor för fiske i Åretrakten till sommaren för mig och min son. Min plan är att ta nattåget upp på torsdag kväll och sedan hem igen söndag kväll. 
Min fundering är om det finns några bra bussförbindelser eller annat lämligt transportmedel som kan ta oss från tåget till någon av områdena med upplåtna vatten i renbetesfjällen?
Jag har kollat lite på t.ex. Vålådalen eller Storulvåns fjällstation men tar gärna emot tips på andra tillgängliga områden om ni har det :)
 
tacksam för tips!
 
Tack på förhand!
mvh
Link to post
Share on other sites
17 hours ago, andmarsjo said:

Jag har kollat lite på t.ex. Vålådalen eller Storulvåns fjällstation men tar gärna emot tips på andra tillgängliga områden om ni har det

Hör med Per-Erik Jonasson på Anariset (anariset.se). Bra fiske och magisk miljö. Jag tror att de även kan ordna skjuts från närmaste tågstation vilket borde bli Undersåker. Om ni bokar något tidigt tänk på att vädret försändras snabbt i fjällen så det kan vara bra att ta med utrustning som går att använda vid riktigt dåligt väder samt att ha en alternativ plan. 

Edited by BrunoWintzell
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Inlägg

  • En fundering. Tänkte passa på å handla brillor nu i reatider och ser ju att du Jonas talar dig varm om Costa del mar Reefton och Broadbill.  Hur är passformen, Jag har ganska smal skalle, och Broadbill ska vara något smalare enligt costa. hur är passformen i "reality"? Tänkte köpa Reefton men Costa anser ju den som väldig bred. Loop X10 reas ju ut också, du nämner dessa också, passformen på dessa? hittar inget info om detta... Brukar köpa 400 spänns brillor, men nåt ska man väl unna sig dessa tider!
  • Nyfiken på om du har fått till någon bra lösning på detta?
  • Söker detta spö i fint skick.
  • Säljer ett Sage xp 796-4.  Klass 7. 9,6 fot. 4-delat. Original socka och tub. I mintskick. Kan postas.  3000 kr
  • Nej jag tycker inte greppet särskiljer på annat vis annat än att det är extremt jämn och bra kvalitet på korken. Mitt spö är välanvänt och korken slits snyggt utan att det bildas gropar eller att korken faller isär. Vad gäller greppet ger det spöt en lätt och behaglig känsla. Jag har själv lite svårt för grepp som upplevs för tjocka då jag tycker det dödar helhetskänslan i spöt. Jag tror handtaget är väldigt likt det som sitter på Helios 3D i samma klass om jag inte minns helt fel? har tyvärr inte kvar det spöt så jag kan jämföra. 
  • Tack för svar Sahlberg. Bromsstyrkan är inget som bekymrar mig. Viktigare att bromsen är mjuk då fisken drar iväg på tunna tafsar. Var helt inne på en Danielsson Dryfly men blev sugen på farion då den väger lite mindre, rymmer mer backing och jag misstänker att den kräver mindre underhåll. Vet att många förespråkar Danielsson i alla lägen men jag får ta och fundera lite.
  • Nu har snön börjat lägga sig och funderingar på kommande sommar rör sig i tankarna. Men innan sommaren ska några flugor bindas, några delade streamers kommer under vintern landa i brevlådan, även några trollslända nymfer. Om allt går som det ska kommer jag även denna sommar lägga lite tid på mindre vattendrag. Jakten på 2 kgs harren kommer fortsätta i år oxå och som den gjort sista desenierna🙂 Jag är helt övertygad om att 2 kgs harren simmar kring mina fötter men den jävlas med mig, men skam den som ger sig, till sommaren tar jag den. Kanske på en lättkastad ledad streamer eller en stor trollslända nymf eller på nån av mina egna skapelser. Det nya PBt jag satte på Harr i somras var med en köpt fluga här från Edge, en hullinglös oliv/svart fluga med fallskärmshackle och en lite frigolit kula på ryggen. Med det sagt man är inte alltid bäste dräng själv🙂 Nu till sommaren kommer det nog bli en 10 dagar i tält efter åtminstone två olika bäckar, en som mest håller öring och en annan som har både öring och Harr.  Att fiska efter bäckar är för mig det mest spännande fisket, kanske det mest krävande oxå. Först ska du ta dig dit med packning, ofta risigt och jävligt, det krävs lite av dig som fiskare, men belöningen överväger nästan alltid vemödan att ta sig dit. 7 månader sen är man där🙂 åtminstone 6 veckors ledighet varav två efter risiga små vattendrag. Min lagvigda brukar tyst säga för sig själv, jaha nu börjas det och ser hur hon frågar sig själv att en snart 60 årig gubbe kan bli som ett barn på nytt och lägga så mycket tid på det hela. Lägger in ett kort klipp på en exalterad harrfiskare en som har hamnat i flugfiske träsket😂     IMG_0222.MOV
  • Rulle i fint skick. Inkl neoprenfodral  1350:- 
  • Tjena. Har du rullen kvar ? 
 • Ämnen

 • Images

×
×
 • Create New...