Jump to content
Sign in to follow this  
Canefreak

Orvis , "Wes Jordan"

Recommended Posts

Någon "splitcaneexpert" som kan ge ett ungefärligt värde på ett 7,6" klass 6 spö," Orvis Wes Jordan" , tvådelat med två toppar, impregnerat, från början av 70-talet, "mint condition". Troligtvis inte byggt av Wes Jordan själv, men efter hans direktiv ,Orvis hade ju flera spöbyggare vid den här tiden. På spön som han byggde själv anges "Made by Wes Jordan" och på övriga angavs väl bara "Wes Jordan" om jag minns rätt. Wes slutade bygga 1970. Ska försöka få uppgifter från Orvis när och vem som kan ha byggt detta spö.

Orvis Wes Jordan.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det låter rimligt .Orvis gör inte några värderingar men jag har kontaktuppgifter i USA som nog kan ge en "fingervisning". Kommer att hämta spöt i dag, så jag får kolla om det är några serienummer eller dylikt och kolla med Orvis. Har jag inte rätt i mitt "påstående" att på de spön som Wes själv byggde angavs "Made by Wes Jordan" och de som byggdes av andra angavs bara "Wes Jordan" (?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har nu spöt i min hand. Tyvärr saknas serienr. Historien bakom detta spö är att han jag köpte  av fick det som en gåva i början av 70-talet då han hade ordnat med en transport av bohag från USA till Sverige.Årtalet är lite osäkert. Som tack fick han välja ett spö ur Orviskatalogen och han har fått spöt signerat med sitt namn vilket väl tyvärr gör att värdet kanske minskar något(?). Förutom hans namn finns några signaturer som jag dock ej kan tyda.I övrigt anges "Orvis Impregnated WesJordan" samt " 7 1/2, 3 7/8 oz" och ytterligare tre bokstäver som ej jag kan tyda samt  "(6)", vilket väl är klassen. Var väl ganska vanligt att dessa spön fungerade nästan bättre med en linklass lägre. Ska försöka få till en bild på de initialer som anges, det kan ju vara "spöbyggarens"(?) och kontakta Greg eller nån annan som Orvis har tipsat om. Spöt är knappast använt och i princip "mint condition" så tillsv. betraktar jag det som en liten "raritet"

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, Canefreak said:

och ytterligare tre bokstäver som ej jag kan tyda

HDG. Linvikt enligt gamla systemet - en sexa enl AFTMA. Modellen är en av Orvis populäraste och de flesta verkar gilla spöt antingen med en DT6 eller med en modern WF5 (som ju oftast har en kastvikt som lutar åt en sexa).

Snygg combo för övrigt! 

Edited by Troutman
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för din information, "Troutman", nu var det lättare att tyda de "snirkliga" versalerna tack vare din info. Ja, rullen ingick också i mitt köp och även den var en gåva som min "säljare" erhöll samtidigt som spöt. Har ett flertal ORVIS CFO, både II, III och IV klasserna, passar bra till mina canespön. Av "fåfänga" vägrar jag sätta storspoliga rullar på canespön. 

Trevlig helg!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...