Jump to content

Rapport från NZ


Recommended Posts

Hoy!

Efter en fyra veckors trip i februari 2019 kommer här en kort rapport om resan.

Det var tjugo år sedan vi var på norra delen av sydön och mycket hade förändrats. Framför allt fisketrycket! Det var förvisso högsäsong, men var man än tog sig ut var det folk som fiskat före. Vissa dagar var det helt jävla hopplöst att hitta hyfsat ostört vatten. Helifisket har exploderat (precis som hemma) och det dyker upp folk på de mest avlägsna platserna. Nog lyckades vi hitta bra fiske ibland ändå, men vi fick slita för det.

Vi hade guide några dagar och det börjar bli svårare även för dom att leverera bra fiske till kunderna menade han. Guldåren med svinrika amerikaner var över. Numera är det mycket europeer (och av dom många från skandinavien). Fördelen med er från skandinavien är att ni kan fiska. Man behöver inte börja med basic kastinstruktioner skrattade han. Han påstod vidare att vädret där också förändrats. Mycket varmare somrar med extrem hetta och lågvatten på många ställen. Vissa insekter som ex. Manuka beetle har nästan försvunnit pga hettan och väderskiftningen. 

Vid fiske på västkusten var det en hel del problem med bilinbrott och stölder. Uppenbarligen har nymuckade narkomaner och kriminella boendeplacerats i Westportområdet av myndigheterna. Flera fiskare vi träffade hade haft bilinbrott eller fått hela bilen stulen på avsides parkeringar vid olika älvar. Flera locals vi surrade med, som fram till för bara något år sedan aldrig ens låst ytterdörren, hade skaffat larm och kameraövervakning. Vi var sjukt stressade över detta och försökte ha så lite i bilen som möjligt när vi lämnade den över natten. Alla som varit där vet ju hur svårt det är. Man vill ju inte bränna pengar på ett boende bara för packningen när man är på en flerdagarstur. 

Det fanns gott om boende trots högsäsong  Vi hyrde en hel del via Airbnb och lagade eget käk  

Efter hemkomsten var det också chockerande med terrorattentatet i Christchurch. NZ har känts och kändes väldigt lugnt och soft. Nu får man titta sig över axeln snart sagt överallt. 

Tjing/Pelle

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...