Hoppa till innehåll

Hjälp genom Andasvadaredjungeln. Vadare till mig och min fru


Lessast

Recommended Posts

1 minute ago Jonas_P sa:

Det är inga vadare som kommer att sitta som ett par chinos. De är lite bylsiga helt enkelt :) 

Ang. storlek så är det alltid bäst att försöka prova dem. Jag har utgått från min vanliga klädesstorlek och det har funkat bra. 

Ang. större storlek på kängor och en extra neoprensocka så är det att rekommendera då det sliter mindre på byxornas inbyggda sockor. Jag kör 45 på vadarkängor och har 43 på vanliga skor. Då får jag plats med extrasockor i neopren. 

Förstår.. frågan är om small kommer passa åt frun med!  För det knepiga i visions storlekstabell är att jag enligt deras storlekstabell  skall ha storlek S.  Hajjar inte hur det går ihop direkt. för så liten är jag ändå inte.  178 och 80 kg...       Att gå upp 2 storlekar då. så med neoprensocka skall jag alltså ha storlek 44?  hm...

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

7 minutes ago Bigsalmon sa:

Jag hade så under många år, men det är en lite bökig hantering, så numera kör jag med neoprensockan direkt i vadarskon. Med en socka utanpå förlänger du säkert livslängden på vadarbyxorna, så du får själv avgöra.

Jag skall kika på det...   man känner sig nästan lite småjobbig nu med alla frågor här :P

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Mitt intryck av Visions vadare är att ju dyrare vadare desto bättre passform. Det betyder att Keepervadarna kommer sitta som en uppklippt sopsäck... ;)  Längden på både själva byxan och neoprensockan är samma på alla modeller, men mina billigare var väldigt mycket vidare än de dyrare. Jag har så stora fötter att jag måste gå upp två storlekar för att de ska få plats, så mina vadare är rejält stora/vida. Det är inte så bra, då vecken tenderar att nöta/slita på varandra när man går. Mitt första par fick jag reklamera efter en vecka, då det redan slitits hål på yttertyget på vristens insida.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ett tips är att, förutsatt att de passar bra, testa om de är täta samma dag som ni hämtat ut dem. Köpte ett par guideline laxa och de läckte i sömmen mellan socka och byxa första dagen, förmodligen från att folk dragit i damaskerna vid provande i butik.

Jag är 182cm lång och ca 80kg skostorlek 46. På mig passar ett par simms freestone ML bra även om angiven storlek på neoprensocka ska vara för liten.

 

Har också försökt hitta vadarbyxor åt tjejen men det finns ingen modell som utan specialbeställning passar 160cm lång, skostorlek 36 och rumpa 47". ?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

3 hours ago, Line-speed said:

Angående sula....Kommer ni fiska tidigt på våren någon gång när de finns is på stränderna? 

Om de finns iskanter i sjön eller älven så kan man slita ut helt en filtsula på en dag när man kliver upp på isen med blöta filtsulor o varje steg fryser fast i isen o river bort filt.. 

Där av har jag undvikit filt.. 

 

Filt i snö är ganska fränt också, snön fryser fast om det är runt nollan och till slut blir man en ståtlig karl med ett godkänt bmi (när man blir nånstans runt 2 meter lång ? )

  • Like 1
  • Haha 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Japp vi  har raggsockar hemma. så det blir bra det!  man känner sig nästan smått efterbliven här med alla frågor man ställer.. men alla har vi vart en newbie.... nåja nu har vi bestämt oss och skall beställa vision keeper..  Lär bli lite stora åt tjejen. men  de trodde på butiken att de skulle passa henne och att xsmall skulle vara för litet för hon då vi mätte måtten..kan hända de blir större vid brösten.. små pattar.. hehe..  hennes höfter är 8 cm mindre breda än mina. men hon är ändå smal. så ja vi får se.. kör storlek 44 åt mig och storlek 30 åt hon på skorna.. vi har i vanliga fall 42 och 38 å skona...    yeaaa 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Sådär nu har vi fått hem vision keeper vadarna!  Dem passar bra, inte för stora och inte för små. dock har vi ett problem och det gäller fruns vadare.  Neoprensockan kontra skon. *   Hon har i vanligt fall skostorlek 38. här har vi valt storlek 40 i skon, för attt få plats med en extra neoprensocka som skydd för vadarna.. Till problemet då, Skon den passar bra och är rymmlig, men själva neoprensockan som är fastsydd i vadarna är för stor för själva skon, korvar sig vid hälen/ankeln.. bör hon gå upp ytterligare en skostorlek, alltså till 41  tänkte hur bra är de egentligen att sockan skaver så i skon?  men de skall ju av bekvämt ochså. hmm....

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2019-06-19 at 17:42 Flyguru sa:

Min hustru köpte Vision. De har väldigt många storlekar. Hon har storlek 40 normalt och på henne som är välsvarvad(!!!) passade Mens small perfekt.

Frida körde också mens S från vision. det funka hyfsat men de satt inte riktigt perfekt. Sen några år tillbaka kör hon ett par Orvis Convertibel Womens Small Long och de sitter klockrent. fick dock specialbeställas från Bios.

Här är senaste modellen: https://www.orvis.com/p/women-s-ultralight-convertible-wader/2jbz

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















×
×
  • Skapa ny...