Jump to content

Flugfiske i Bosnien/Slovenien


Recommended Posts

För fiske i Slovenien, kontakta guide Rok Lustrik så blir det bra! Kontaktuppgifter hittar ni på hans hemsida.

Vill ni bo prisvärt så boka boende på en Tourist tourist farm, t.ex. Kmetja Pri Marku i Crngrob. Ligger nära flygplatsen i Ljubljana och bra till för rimlig restid till många fina vatten. Trevligt bemötande och bra rum. Inga problem att därifrån åka vart ni vill i landet över dagen och fiska valfritt vatten. Finns gott om Kmetjas runt om i landet med rimliga priser. Annars finns det många trevliga hotell i och runt Bled som oxå ligger bra till.

Bra fiske hänger mycket på väder och vattenflöde, kan vara svårt att pricka in utan vägledning men bokar ni guide tar han er dit det är bra för dagen. Rok rekommenderas starkt! Otroligt kunnig och trevlig! Vi har anlitat honom två år i rad och är mycket nöjda.

Soca och Idrija är kanon men kan vara välbesökta under bra förhållande. Finns massor av andra fina vatten att alternera med. Ni blir inte besvikna på Slovenien?

Lycka till med jakten på fin marmorata!

Link to post
Share on other sites

Slovenien: Guide är bra, många fiskar dock själv-kollar upp lite hotspots innan bara. Beror på hur erfaren man är. Kort kan man köpa lätt därnere. Soca och Idricja är heta men som Hawkeys skriver känsliga för nederbörd. Då får man leta sig upp i biflödena som håller emot lite bättre.

Bosnien: Guide är bra. Fick tips av V-ken om arrangören Zepter Passport. De är suveräna. Har åkt med dem 2 ggr. Se till att få Mita som guide bara. Han är grym på allt inkl. fiske. Han lärde mig mer om nymffiske på en vecka än jag själv hade lyckats med på 10...år (nåja).

En del åker hit på egen basis men jag har förstått att det då kan vara sådär med att få tag i fiskekort beroende på fisketryck. Vissa boenden har bättre kontakter än andra verkar det som...

Link to post
Share on other sites

Helt klart värt att använda guide eller boka ett boende med bra kontakter för att säkra bäst chanser till ett bra fiske under rådande förhållanden.

Det är dock inte praktiskt svårt att greja fisket själva - särskilt inte om ni googlar och mailar/ringer kontakter innan ni reser. Har fiskat själv i bägge länderna och har lyckats med både kanonfiske och mediokert fiske... 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...