Jump to content

Lina


slaskaren
 Share

Recommended Posts

KÖr med vision big daddy och guideline pike till mina klass 8 och klass 9 spön. Men är sugen på att köra med mindre flugor på klass 6 när det inte blåser så mycket. Jag funderar på vibe 85+ då jag har en vibe 85 till mitt klass 5 som jag älskar till öringfisket. Men hur står den sig mot rio grand? Båda verkar ju funka bra/vara deisgnade för större flugor. Är det verkligen värt att lägga de extra stålarna på rio linan?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Jag tycker inte det är värt det utan skulle köra med det du har, som du säger ska du köra lättare gäddfiske med lättare flugor vilket de flesta linor klarar rätt bra vad jag vet.

Framgick dock inte om din vibe lina är i #5 eller #6 och om den är i #5 lär du behöva använda väldigt lätta flugor men kan nog funka ändå, eller så tar du din #8 lina till ditt #6 spö ifall det inte blir alldeles för tungt och då kan du ju ha större flugor ;)

Har du ett #7 spö kan du ju ta det med din #8 lina också jag fiskar själv lite gädda med #7 spö och tycker nästan det känns på gränsen till för vekt till gädda och bara en gädda på ett par kg är ju riktigt roligt att drilla med en #7:a, men det GÅR ju såklart med #6 också, så länge man inte får på ett monster iaf :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...