Jump to content
Sign in to follow this  
Malselv-vannforvann

Norsk fiske-serie "Målselv vann for vann"

Recommended Posts

Hei.

Følg vår ambisiøse drøm om å fiske samtlige vann i hele Målselv. Ifølge en uofisiell kilde er det ca 1600 vann i hele Målselv, da regnet med alt av små tjern, småvann på fjelltopper og store langstrakte vann. Målselv ligger i Troms fylke,altså i nord-Norge. Vet at flere svensker drar til Rostadalen(Rostajervi) som også er en del av Målselv kommune. Alle disse vannene har så klart ikke fisk i seg, og vi vet om noen vann som er fiskeløs som kan krysses av listen med en gang.

Dette prosjektet vil åpenbart ta veldig mange år, med vann som ligger bortgjemt i kriker og kroker i denne storslåtte kommunen, og vi håper selvfølgelig vi får gjennomført alt før vi er avhengig av rullator og hjelp fra andre. Et vann teller også kun hvis alle er med og fisker på det. En for alle, alle for en. 

Målet vårt med serien er å trigge eventyrlysten til å utforske den fantastiske naturen vi har rundt oss, samt for vår egen del å få stor fisk, nyte naturen og teste ut flere fiskevann som vi aldri har prøvd tidligere. 

Andre episode er kommet ut, og det vil til sammen komme ut 8 episoder fra årets fisketurer hver fredag fremover. Disse vil gå åpent på folkebladet.no, og vil ha en varighet på ca. 15 min. Vi tar også i mot tips og tilbakemeldinger på serien, og eventuelle spørsmål som måtte dukke opp så det er bare å sende oss melding eller kommentere underveis så vil vi gi tilbakemelding på det. 

 

Andre episode kom ut forrige fredag og ligger her:  https://www.folkebladet.no/tv/article19746742.ece?fbclid=IwAR3bmSIr6sSLojRcoNoFeOBHw19PlcMtygEdDQk1CJH6TvrtduHsYEZ5CKk&jwsource=cl

 

Fiske-hilsen fra 
Elias, Mathias og Martin 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej!

Jag förstår om ni har någon form av sammarbete med Folkebladet.no och inte får ladda upp någon annan stans, men om möjligt så borde ni ladda upp på Vimeo eller YouTube så att tillgängligheten blir bättre ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er absolutt en plan vi har. Den ligger dog gratis på folkebladet så fullt mulig å titta uten abonnement.

 

Blir nok lagt ut på youtube når sesongen er over og avtalen vår med dem går ut(med mindre de vil ha mer). 

 

Mvh Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Med svens IP adress så går de nog inte att se..    Jag e i norge nu o den fungerar att se med wifi men skiftar jag över till svenskt mobilabonemag så funkar det inte.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

-90  tog allt! En natt.

 

 

 

 

20190830_174349.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago Malselv-vannforvann sa:

Herlig fangst! I Målselva ja? Kommer nok en spesialepisode derifra. Alle tre er egentlig sjø-ørretfiskere og Målselva er en av de beste i Norge for sjø-ørret.(Bra med laks også). 

Råkade!! hänga en Lax fel...därav käken(Fult)..därav!!!..vart utskälld av en fd. Major fr. Norge.. Ursäkta!..."Så skall dom "hängas"  ..sa han:blush:

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan ju säga att!...vi/jag ovanligt ...stor Harr den tiden...tror dom låg på runt 08-1 kg...på/med LAX.flugor...ingen Öring dock.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Inlägg

  • JAG ÄR FINNE! ..i grund å botten..bryr mig inte lukt å annat...klarar jag inte av det!...så slutar jag att fiska!..å det har jag inte gjort än! Puppan lever! Hurra Hurra Hurra...
  • Ta inte ut linorna till vattnet bara....lukta o smaka på dom istället, efter lite tips i tråden 👍 Bajsfilibabba👌 Undra hur många meter cortland man kan få i käften? om man håller för näsan? 
  • Förresten! Har nyligt inköpt Cortland Compact Float en 5/6 + en 7/8..tror jag kommer att omptimera mitt fiske å fångst!!! ..med Puppans hjälp...Gu vad bra jag kommer att bli..bara Vintern tar slut. Måste dock införskaffa nya rullar...linorna fick inte plats!..>Dagens rullar är ett skämt.
  • Tack. Håller med om mycket och som jag skrivit tidigare sålde jag den nya TB eftersom jag tyckte att den var för tung för mina #5 och ja, den vänder över kraftigt men det är jag ganska van med eftersom jag ganska ofta fiskar med Rio Perception som också slår över kraftigt om man inte lugnar ner kastningen. Jag brukar lösa det genom att lugna ner utlägget och precis som du, minska "problemet" med tafsjusteringar (min standard brukar vara Stroft 12 fots 3X med lång och kraftig butt (0,54) och sen runt 3 fot tafsmaterial, dvs någonstans runt 15 fot totalt). På motsvarande sätt justerar jag tafsarna till mer nätta linor t.ex. SA VPT, Rio Trout LT mfl, dvs mindre behov av minska "problemet" genom tjocka och långa tafsar för att ta hand om rörelseenergin vilket gör att jag ofta fiskar med något kortare och nättare tafsar till de linorna, rätt eller fel. Som sagt, tack för svaret. Med det sagt/skrivet så var den delen inte något större problem för mig, inte heller övervikten (den är vad den är och det visste jag om från början) gällande just den versionen av TB, det var som sagt linans tendens att dra ihop sig och kräva sträckning titt som tätt som irriterade mig. Skatbo i ringarna kan ingen tafs i världen bota tyvärr. Som jag skrivit ett gäng gånger har inte mina andra TB samma "defekt" och t.ex. så har mina Rio Perception blivit raka och följsamma  efter några fiskepass (trots att de till en början var stelare, gick inte att sträcka och hade än mer telefonsladdsliknande utseende än Cortland TB).  
  • Försöker bara finna ut varför folk tror att en lina inte fungerar...  Ni hittar ju bara på saker från luften som helt enkelt inte stämmer...   De där me linminnet har jag inte upplevt mer än kanske 3-4 fisketillfällen....cortland linorna upplever jag att de blir bara bättre skjut o mer följsamma efter lite inkastande..  De jag "Vill"säga e att rätt tafs både längdmäsdigt, rätt dimension i butten  o kasta in linan så finns de inge problem med linan...  Antingen så är de brutalt tragiskt okunskap bakom de hela eller så ligger de något annat negativt bakom de här som egentligen inte har med linan o göra...  En känsla jag får bra.. 
  • Underhållande tråd!  Inte undra på att det är krig ute i världen. 
  • Okej, så du har pratat om tafslängder hela tiden. Jaaahhhaaaa. Åh vad dum jag känner mig. Inte. 
  • Nu äger jag inte mer en troutboss för den passade inte mitt fiske pga att den vände över flugorna för kraftigt och där av fiskar jag med en omni-verse som är mer liknar 444 men ändå lite mer kraft o vända över flugor..  Både troutboss o omni-verse kräver en lite kraftigare buttdel på tafsen typ 0,48 el 0,50...Ibland mer om linan är snabb i luften med tight linbåge o den kan lungt va över en halv spölängd...jag har den första buttbiten kanske 1,3 till 1,6m lång...för att de hela fungera bra...dessutom en tafs som är en bra bit över en spö längd för att lugna ner linan...  När man är ute o fiskar så ser man ofta att folk fiskar med tok för kort tafs för att en lina ska fungera bra..  Folk bryr sig inte el så vet dom inte bättre o kanske inte ens klarar hantera en tillräckligt lång tafs... sen tror dom att de är fel på linan där själva verket är felet bakom spakarna..  De där me att linan ligger krokigt på ytan har jag inte ens tänkt på tidigare o de hela har nog flera faktorer som spelar in än linminnet...   Iaf när jag fiskar torrfluga så vill jag absolut inte ha en helt spikrak lina utan försöker släppa efter lite lina efter kastet för att undvika att flugan draggar på ytan..  Fast jag e långtifrån som alla andra...  Jag tar ingen upplevelse ifrån en o alla får ju tycka som dom vill.....men när man märker att folk vet inte vad dom pratar om så blir man fundersam..  Alla linor är olika o man måste anpassa tafsen lika mkt till lina som till fluga så den ska funkar bra...just därför knyter jag egna taperingar på tafsarna..  Där finns inget standard att en tafs fungerar till alla linor....läst trådar där folk vill få recept på tafsar men buttdelen är lika viktig att få rätt till olika linor.... Dagens sanning o tips 👍
  • FYI. Det finns fler varianter. Den  äldre Reelmastern är vevknoppen av "trä" eller iaf träimitation. Vet ej om spolarna är utbytbara mellan gamla o nya sorten.   
 • Ämnen

 • Images

×
×
 • Create New...