Jump to content
Edgeforum

Vad tror ni om denna till regnbågar?


Recommended Posts

Den funkar garanterat, även om det kanske inte är optimalt...  Mönstret verkar vara en "Green Peter", en av många "loch"-flugor som främst används till båtfiske på de större sjöarna i Skottland och ( kanske främst ) på Irland. De är ju tänkta att fungera bäst under de stora sländkläckningarna i dessa sjöar och fiskar oftast som ett team av tre flugor på tafsen, där en buskig fluga som denna ofta sitter som toppfluga med två mer typiska våtflugor under sig. Många gånger attraheras fisken av den buskiga flugan men tar istället på flugan strax under ytan. Det är ju ofta blåsigt på dessa sjöar och detta är en del av taktiken, dessa buskiga flugor  fiskas med hög spöföring så att flugorna dansar och hoppar på vågtopparna. ( jämför den liknande tekniken "dapping" från det skotska lax- och havsöringfisket i sjöar ).

Men som sagt - ska du fiska riktat på regnbåge nu på hösten så finns det betydligt bättre torrflugor. Skulle jag själv välja bara några få så tog jag Klinkhammer + några "landinsekter" typ foambagge och balsageting som kan vara helt suveräna.   

Edited by Sunray
Link to post
Share on other sites

Min bestämda uppfattning är att nästan allt funkar till planterad regnbåge. Vissa saker bättre än andra och beroende på förhållanden förståss.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...