Jump to content

Cts - klingor.


Lawson
 Share

Recommended Posts

Hej igen!

Funderar på att bygga ett spö i vinter på en Cts klinga. Klingan jag tänkte bygga på är Custom Affinity DQ 11' #1-2. Jag har några frågor till er som  byggt på dessa klingor förut. Hur ligger klassningen? Vad skulle ni säga att det är för typ av aktion  dessa klingor. Fått för mig att det är rätt snabba styva spön men tänkt använda lite tyngre lina för att få lite lugnare aktion.  Var är det smidigast att köpa klingan? Fly fishing masters verkar sälja klingor är det ett vettigt alternativ?

/Micke

Link to comment
Share on other sites

Jag själv är mycket förtjust i CTS Affinity DQ har haft ett antal nu har jag 3 st kvar. Min 13 fotare har varit med under många år. Likaså 10´# 2-3 och 11`# 2-3 underbara spön som passar mig. Detta med att klassa spön får man ta med en stor nypa salt. Allt är ju till syvende å sist beroende på hur spöt används. Själv Speykastar jag i 99% av alla mina kast. Det betyder att jag kan belasta spöt som det passar mig och mitt sätt att kasta.

Flera spön 16.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Hej!

Jag har beställt klinga, rullfäste och korkhandtag till CTS Custom Affinity DQ 12' #6-7 6-delad. 

Information om passande klumpvikt säger 350-500 grains (22-35 gram). 

Är det någon som kan dela erfarenheter med passande klumpar och vikt för CTS Affinity 2-hands i någorlunda samma längd och viktklass?

 

/Anders

 

Link to comment
Share on other sites

Detta med linvikter är högst individuellt dagens spön har ett väldigt stort viktfönster. Själv kör jag på mi CTS Affinitty DQ 13`# 7-8 allt från 27-33 gram. Vikten spelar inte så stor roll däremot längden på klumpen. Ex en Skagit klump som är kort kan ha betydligt högre vikt då det bara är en liten del av klumpen som belastar spöt. Så den vikten du går på stämmer säkert för det spöt.

Ett ex när jag kör en #8 Rio Scandi Versi T Long =11,6m/33,1g. Den känns betydligt tyngre än när jag kör med Rio Scandi Short=10,1m/31,5. Jag lovar dig att man inte kan känna skillnad på 1,6g däremot är det längden på 1,5m som vi upplever som betydligt tyngre.

Kolla mitt detta klippet.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har inte byggd eller fiskat med ett CTS spö tidigare, og detta med att många spön har ett stort viktfönster gör delandet av praktiska erfarenheter extra värdefullt! 

Tack @berndt!

Mitt spöbyggande startade annars efter att Christian Hörgren gjorde et Epic DH11 fiberglas (som också har stort viktfønster) till mig. Blev imponerad och inspirerad av hans bygge. Har nu byggd mig flera spön, de flesta baserade på Epic klingor. Det är kul att sätta samman och fiska med ett spö som man själv har lagat 🙂

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Här ser du ett av  mina filmklipp när jag kastar med CTS Affinity DQ 13´#7-8 Aktionen skulle jag säga är 3/4. Det passar mig och många andra som har just DQ som favorit.

Titta på filmen och spela upp den sakta så ser du tydligt hur spöt jobbar.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har väldigt liten erfarenhet av G Loomis men dom jag har provat har inte den aktionen jag söker. Dom är i snabbaste laget för mig. Dom G Loomis  som jag gillar är dessa du ser på bilderna. Äldre spön som tyvärr inte tillverkas längre. 

35.jpg

153.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...