Jump to content

Tafs abborre!


_tobbe_
 Share

Recommended Posts

Har bundit några abborrflugor som jag tänkte pröva i sommar. Tanken är att köra med gäddspöt då det bara är på det jag har sjunklina. Jag har funderat på tafs och funderar på vad jag ska ha mot flugan. Funderar på att ha vanliga gäddtafsen på ca 70-80 cm och sedan ca 1 m fc 0,40 som jag fäster flugan i. 0,40 vill jag köra pga gäddor eller ska jag köra ståltafs eller gå grövre fc? Flugorna är ca 1 dm lång och bunden på stl 2 och 2/0. 

Vad kör ni med för tafsar? 

Link to comment
Share on other sites

jag har använt 0,25 mm i abborrejakt. har tänkt så att om man vill vara helt säkert med gäddor, borde man ha 0,8, men det funkar inte med abborrar. med 0,25 tappar man fluga nu och då, men det ger bättre resultat med abborrar. 

Link to comment
Share on other sites

Om du har 0.40 Fluorocarbon av god kvalitet så är det sällsynt att gäddorna kniper av det, men det förekommer. Väljer du en mjuk och fin 0.40 FC som Savage Gear Soft Fluorocarbon så är 
Tycker att det där handlar lite om etik och moral och blir smått förbannad när spinnhjon i produktion efter produktion på youtube blir av med 5 beten med dubbla trekrokar á 150kr/st för att dom ska intala konsumenten att abborren inte hugger utan 0.22 fluorocarbon som tjockast. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Väldigt sent svar här. Men abborre (med jigg) är det primära jag fiskar. Körde initialt mestadels 0,25fc-tafs. Men kör numera nästan uteslutande 0,40-0,45. Har inte märkt av att abborre skyggar för grövre tafs. Däremot tycker jag också det handlar om etik och moral (likt SBG). Känns inte helt bra att pynta gäddmunnar med krokar. Visst kan de bita av en 0,40+fc också, men det är väldigt sällan. Nu har jag inte påbörjat mitt flugfiske efter abborre än, men tänker spontant att det är flugans storlek som får bestämma tafstjocklek. Har dock svårt att tro att 10cm+ flugor skulle påverkas alltför negativt av 0,40-tafs.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...