Jump to content

Lina till loop klass #3


Nykläckt

Recommended Posts

Fjärde säsongen som flugfiskare men har bara köpt paket innan lina spö rulle. Har beställt ett loop Evotec CAST Medium action 9 fot till torrflugefisket. Enligt loop så rekommenderar dom en lina som väger 8 gram 123 grain. Vilket jag tycker verkar tungt när jag kollar på andra klass 3 linor än loops egna. Tänkte beställa en Danielsson nymph w och kanske en extra spole så man kan ha en lina med lång klump och en med kort klump. En på loops sida hade köpt ett klass #2 spö där rekomenderade han Cortland Finesse Trout II. Men deras #3 lina väger 7,1 gram 110 grain. Känner mig helt vilsen.

Link to comment
Share on other sites

Det där behöver du inte bry dig om, moderna spön klarar flera AFTM klasser, och dom flesta linor är en halv klass tyngre i iallafall, och linor med längre klumpar blir ju också tyngre efter du matat ut drygt 9 meter, i ditt fall skulle jag välja en långklumps lina i klass 3 och en kortklump i klass 4.

Edited by Ixoye
Link to comment
Share on other sites

Loop Evotec 105 är en grym lina!

Det där är ju ett lite långsammare spö. Kör på en #3 ifall du trivs med ett hyfsat långsamt spö, annars kan du ju testa en annan lite lättare lina ifall du vill "snabba" upp spöt. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fast Finesse II linan från cortland är väldigt korrekt klassad och det är en harmonisk och snäll lina. Jag skulle gissa att en WF4 kommer passa perfekt till det spöt.

Link to comment
Share on other sites

Hej jag är tacksam för alla tips.

Idag dök spöet upp. Jag tog med det ut till en jobbarkompis för testning av linor på gräsmatta. Provade olika linklasser från #2 upp till #5 bäst funkade det med en #4 lina det var som att spö och lina gifte sig. Jag har aldrig flugfiskat innan jag har bara viftat kändes det som. Spöet sköt lina något grymt även att det inte kändes för tungt. Bara att gubben inte kommer i håg vad det var för lina. Första linan av två beställd. Hittade en loop Evotec 105 #3 för 550 kunde inte motstå det priset. Funderar fortfarande på vilken mer det blir men en kort klump #4 kanske en Barrio small stream.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...