Jump to content
Sign in to follow this  
Guest BridgeMountain

Suovas på fisketuren

Recommended Posts

Guest BridgeMountain

Suovas = rökt renkött stekt i lite smör lyfter fisketuren till en gudomlig nivå  :P:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, jag brukar ha sylt till souvasen. Ska jag ha den med vitlökssåsen i pitabrödet? Tror du det blir gott ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja, jag brukar ha sylt till souvasen. Ska jag ha den med vitlökssåsen i pitabrödet? Tror du det blir gott ???

:D jjahaa  ne det blir nog ingen god kobination ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest fjällsländan

Souvas.. du tänker jag på Hemavan. Där har dom en Souvasresturang mitt i backen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fast inget slår souvas lätt stekt i väl "instekt" stekpanna över lägereld. Serveras med limpa och svart kaffe (samt kryddat med mygg) typ 02.00 efter några timmars fiske.  Efterrätt: några Ballerina-kex    :)

Souvas-kebab känns lite väl "festival" (Typ Stockholm Beer Festival) för min smak...    ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suovas....foder uppfödda Härkj-vlar...UUuurrrkh!!...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Suovas....foder uppfödda Härkj-vlar...UUuurrrkh!!...

...men gott smakar dom som döda...    ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
...men gott smakar dom som döda...    ;D

;D ;D..tillräckligt med kryddor så.....lr. genomrökta så tjäran rinner...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min kompis från "norr om polcirkeln" bruker att steke suovas över elden tilsamman med kokte potatis i en gryta.  :o

MUMS

:-*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fast inget slår souvas lätt stekt i väl "instekt" stekpanna över lägereld. Serveras med limpa och svart kaffe (samt kryddat med mygg) typ 02.00 efter några timmars fiske.  Efterrätt: några Ballerina-kex    :)

Souvas-kebab känns lite väl "festival" (Typ Stockholm Beer Festival) för min smak...    ;D

Men kom ihåg att den souvaskebaben man köper t.ex på en marknad eller festival,

oftast inte är Äkta souvas, utan renskav som man tillsäter en smakolja i.

Fast souvas bara stekta i skivor och äta enskilt eller på en macka, långt uppe i fjällen vid en porlande bäck med midnattssolen och myggen 8)

inte mkt som slår det ;D

jaa snart är sommaren här 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Suovas = rökt renkött stekt i lite smör lyfter fisketuren till en gudomlig nivå  :P:D

Är på petigt humör idag märker jag, eller så vill jag bara upplysa er.

Souvas = lättrökt kött. Nog för att det i 99% av fallen är ren, men det behöver inte vara det.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Är på petigt humör idag märker jag, eller så vill jag bara upplysa er.

Souvas = lättrökt kött. Nog för att det i 99% av fallen är ren, men det behöver inte vara det.

sOUVAS=saltat lättrökt renkött. Inte renkött=ingen äkta souvas.(anser då jag)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ozon
Skitgott som kebab på bakfulla påskdagar också 8)

Är det den vadarskomörade varianten som du menar?  ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
sOUVAS=saltat lättrökt renkött. Inte renkött=ingen äkta souvas.(anser då jag)

Suovas betyder ungefär lättsaltat rökt kött på samiska. Behöver alltså inte vara renkött

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...