Jump to content

Recommended Posts

Guest diver1
Posted

Har hittat några små påsar med Beef Jerky (25g@26:-) i en butik och undrar om någon har tips på hur man gör det själv?

Guest diver1
Posted

Perfekt, detta är precis det jag letade efter  :)

Var hittar man "Liquid Smoke" som nämndes i receptet?

Posted

Finns motsvarande på välsorterade livsmedelsaffärer, brukar stå i hyllan där man hittar grillrelaterade prylar, typ marinader o dyl.

Den jag använt heter Barbeque sauce, Smoke eller något dylikt.

Lycka till

/Gugge

Guest Seglaren
Posted

Då jag hade ett recept avsätt för Bradley Smoker tänkte jag att det kunde vara intressant. Vill man göra det i ugnen så kan ju marinaden vara till nytta. Och vill man göra det the "Bradley-way" så finns all info på  min hemsida då jag börjat saluföra Bradley Smoker i Sverige. På min hemsida finns ett 100-tal recept på fisk och vilt.

Ställer också ut på Sportfiskemässan i Sollentuna. Vi se där!

MVH. Tomas J www.smartfritid.se

Kryddig Olé Jerky

Spicy Olé Jerky

Ingredients

1.5 kg (3 lb) lean meat (beef, venison)

60 ml (4 tbsp) water

60 ml (4 tbsp) Worcestershire sauce

10 ml (2 tsp) salt

10 ml (2 tsp) sugar

4 garlic cloves, pressed

3 ml (1/2 tsp) hot sauce

10 ml (2 tsp) ground cumin

10 ml (2 tsp) ground coriander

15 ml (1 tbsp) chili powder

Preparation

Slice the meat with the grain into 3 mm (1/8") thick strips. Combine the remaining ingredients and rub the mixture into the strips of meat. Place in a glass or plastic (non-metallic) container, cover and refrigerate overnight. Remove meat strips from refrigerator, place on oiled smoker racks and allow to dry and set.

Smoking Method

Preheat the Bradley Smoker to around 65°C (150°F). Using Special Blend flavour bisquettes smoke/cook with the vent open and no water in the drip bowl for approximately 6 to 8 hours.

To Serve

Jerky is a great snack for hiking, hunting and fishing because it needs no refrigeration.

  • 2 weeks later...
Guest diver1
Posted

Första laddningen klar.

Kryddningen blev en kombination av de recept jag fått tag på.

700g lövbiff

Penslade med Liquid Smoke

Medelhavssalt

Rikligt med Cayenne och Pepparblandning (Rosé, Grön och Svartpeppar)

Granulerad Lök/Lökpulver

Gned in kryddorna i köttet, marinerade ett par timmar i kylen och sedan hängda i ugnen på 70-80 grader en massa timmar.

Tom. sambon tyckte att det smakade bra :o

Nästa laddning skall få mer "rök" och salt...

Posted
Första laddningen klar.

Kryddningen blev en kombination av de recept jag fått tag på.

700g lövbiff

Penslade med Liquid Smoke

Medelhavssalt

Rikligt med Cayenne och Pepparblandning (Rosé, Grön och Svartpeppar)

Granulerad Lök/Lökpulver

Gned in kryddorna i köttet, marinerade ett par timmar i kylen och sedan hängda i ugnen på 70-80 grader en massa timmar.

Tom. sambon tyckte att det smakade bra :o

Nästa laddning skall få mer "rök" och salt...

MM samma recept som jag körde ungefär. Körde även en laddning med vitlöks-smak. Jag gjorde också samma misstag för lite "rök" och för lite salt men annars kanon!

  • 4 months later...
Guest diver1
Posted
Ungefär hur länge kör man det i ugnen?

Till dess det är kruttorrt eller sådör "torkat-renkött-torrt"

Allting är relativt  ;D

Har torkat mitt tills det blivit "svart" och lite segt men ändå torrt :-

"torkat-renkött-torrt" är nog ganska lagom, den första satsen blev lite för torr och hård.

Posted

Inte illa, inte lika gott som torkat renkött men i brist på den riktiga vara duger det ju. :)

Har dock inte provat med lökpulver, ska testa det på nästa sats.

Tog lite väl mycket cayenne på den första satsen också.. :)

  • 3 years later...
Posted
Länken funkar ej, någon som kommer ihåg vad det skulle vara i ? <_<

Om jag kommer ihåg rätt så penslade jag köttet med liquid smoke, jag kryddade även med

vitlökspulver och lite grillkrydda, yummy -_-

Gugge

Posted
Om jag kommer ihåg rätt så penslade jag köttet med liquid smoke, jag kryddade även med

vitlökspulver och lite grillkrydda, yummy <_<

Gugge

Jag marinerade mitt förut, penslade på med liquid smoke, hade på lite löksalt och sen saltade jag och pepprade. -_-

Posted
Jag marinerade mitt förut, penslade på med liquid smoke, hade på lite löksalt och sen saltade jag och pepprade. :(

Måste ha blivit kanongott´, har du något kvar? :( Brukar vara svårt att låta bli att nalla...

Posted
Måste ha blivit kanongott´, har du något kvar? :D Brukar vara svårt att låta bli att nalla...

Som pappa sa så är dom i ugnen :D så än är alla kvar :( och det luktar så juvligt :(

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
























×
×
  • Create New...