Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Flugan

recept på omhändertagnade av fiskrom (regnbåge, röding)

Recommended Posts

Guest Flugan

Hej

Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hej

Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?

rör ner i creme freiche tillsamans med hackad charlottenlök.. servera till fisken.. slurp!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hej

Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?

Sikrom ska man väl i alla fall röra/vispa (och sila bort hinnan från kornen) innan man tillagar den....

Vet ej om rödingen och regnbågens rom har liknande hinna som man bör avlägsna..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Räcker att vispa runt lite med en gaffel så man får bort hinnor osv sedan kan det ju vara som Betis säger en bra ide att frysa den en vända om man vill vara på den säkra sidan..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Betis
Räcker att vispa runt lite med en gaffel så man får bort hinnor osv sedan kan det ju vara som Betis säger en bra ide att frysa den en vända om man vill vara på den säkra sidan..

Parasiter å skit..... :P

Minst tre dar i frysen. Gäller även om man ska vara säker vid gravning.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Betis
Okej!! Inte för att jag smakat, men regnbågsromröra...  :-X :-X

Hur gott som helst, bort med hinnorna, lite salt , något vitpeppar.

Ihop med finhackad rödlök.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu talar jag ej av erfarenhet av speciellt mkt provsmakning av rom men kan tänka mig att dom flesta olika sorter smakar ungefär samma...

och enligt mig är det gott  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Betis
Nu talar jag ej av erfarenhet av speciellt mkt provsmakning av rom men kan tänka mig att dom flesta olika sorter smakar ungefär samma...

och enligt mig är det gott  ;D

Jag har heller inte mer avancerade smaklökar utan att jag är benägen att hålla med dig.

Smakar mest salt.

Fast upplevelsen är olika med stora kulor och små.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skölj mycket i kallt vatten med gaffel så att du får bort hinnor & slaggprodukter, häng sedan av i fin sil( chinoise) så att vattnet rinner av i ca 10min.lägg i frysen så att det blir igenomfryst., tag fram, tina upp i kylen för bästa resultat. blanda upp med salt & lite vodka(4-6cl/liter rom).Ev krydda upp med några varv ifrån vit pepparkvarnen. Ett annat tips är att skölja rommen i saltlake i stället för bara vatten så får du en gämnare sälta än om du rör runt salt. Lycka till, gott som fan på macka med gräddfil & röd/gräs lök eller i annan matlagning.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Själv bor jag ovanpå en affär som endast säljer rysk kaviar! Någon gång i framtiden så kanske man har råd att prova! :P

Jodå det är inte helt fel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skölj noga salta 4 -4.5  Vikt % Ät med välbehag efter två till tre dygn. Äter själv Lakrom som är en absolut höjdare tillsammans med den Cava.

  • Like 1
  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...