Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gjorde en jävligt god rödvinssås efter tips från en kock....

Hacka upp en morot. finhacka en lök.

Slica upp en vitlöksklyfta.

Låt moroten och löken fräsa i en kastrull, hellst med tjock botten tills de mjuknat.

Fräs vitlöken snabbt i en annan kastrull och tillsätt när morötterna och löken fräst färdigt.

Tillsätt en halv flaska rödvin och kalvbuljong, ca en halv flaska...

Låt koka ett tag och sockra med brunt farinsocker.. Kan behövas en del för att ta bort syran från vinet..

Salta och peppra..

Låt reducera till ca 2-3 deciliter...

Sila av såsen...

red ev något med redning....

  • 3 weeks later...
Posted
Blir det inte väldigt salt med en halv flaska kalvbuljong? ???

Nej faktiskt inte, beror ju iof på stl på flaskan men knorrs kalvbuljong, den gula flaskan som kanske rymmer ca 2-3 deciliter blev det lagomt med en halv flaska till en halvliter vin.. Självklart kan det få doceras beroende på de övriga ingredienserna, surheten på vinet, stl på morötterna osv....

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


















×
×
  • Create New...