Hoppa till innehåll

Havsörings rapporter från Stockholms skärgård. Fyll på här.


Guest JohanPier

Recommended Posts

Flugor som trasslar ger jag så lite tid som möjligt i vattnet.

Just zonker är i mina ögon en fluga för varmare vatten. Alltså typ fisket i april/maj. Zonkern har en tydlig fisksilhuett som verkar trigga öringen som går på fiskdiet. 

 

Vintertid och egentligen resten av året finns det en fluga som är kanon. I princip trasselfri samt attraktiv - Wolly bugger. I olika färger med ibland extra detaljer. Jag binder mina på Cs54 kroken och lägger en droppe lim i krokböjen vid stjärten.

 

Vill även passa på att rekommendera alla som det går trögt för, som inte får något alls eller som får fisk - att läsa igenom denna långa tråd.129 sidor öringjakt och teorier. Ni finner ingen bok i världen som är mer användbar än denna tråd om ni vill fånga öring i Stockholms skärgård. Skulle nästan våga säga att den avhandlar allt mer eller mindre. 

 

Betydligt bekvämare att sitta med någon god dryck och skumma igenom än att få ärtstora och iskalla regndroppar i ansiktet en kylig bomdag i januari. Jag lovar er att ni kommer hitta intressanta infallsvinklar till ert nästa fiskepass. 

 

Sen vill jag även passa på att tipsa om lite olika texter för både spinn och fluga som ligger på www.SHS08.se . Lägg därtill fångstrapporter där flugval, spinnval och andra tankar kring fisketuren finns. Sen flertalet bloggar som avhandlar öringfiske.

 

Med andra ord, bitarna till öringpusslet finns där ute, mer tillgängligt än någonsin. :)

Redigerad med karki
  • Like 5
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Andra knep är att binda in en liten nylonögla(ca 0,40) horisontellt baktill under zonkerremsan. På Woolly Bugger kan man binda in maraboubunten med spetsarna pekandes framåt och sedan vika alltsammans bakåt. Innan man viker bak trimmar man till ändarna men sparar ett par millimeter så det blir som som en kudde under marabout :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tack för inspirationsbilden Hippokrates :) Ser heta ut!

 

Kan rapportera tio landade från skärgårdens södra ände. 13 på två man. Det är allt annat än gemytligt att fiska men de verkar kunna vara ordentligt i stöten! Mest mindre men toppar på 54,56 och 59. En något större tappad. En spydde upp strömming. De flesta var blanka. En hel del hade fettfenan i behåll.

  • Like 4
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har några kortpass och endast en heldag. Även rävar kan gå bom. Har haft följe, pet och virvlar. Ingen landad. Men inte nött som förr. Glädjande är vattentemp och all betesfisk. Har knappt sett så mycket spigg förr. Får in bra med rapporter i butiken och kollegan (Vladimir) klippte en blanking på 4,6. Inte illa. Har inte varit ute på 3 veckor, vattentemp börjar kanske likna en "normal" vinter men något varmare ? Öppet vatten finns ju i alla fall. Har för mycket jobb för pass nu men tänker inte bomma i vår. Kul att skärgården verkar ha tagit sig. Alla arter tillbaka i ny stil och om man någon gång funderat så är det nu man skall slå till. Ut och fiska !

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...