Jump to content

Gin gravad lax....


Guest P-A

Recommended Posts

Gin gravad lax

1.5kg laxfile

1/2 dl Socker

1/2 dl Salt

2 krm vitpeppar

3 dl hackad dill

Dillstammar till bottensats.

5cl Gordon gin

Torka av filernas skinsidor nogrant.

Lägg dillkvistar/stammar i botten och lägg lite grovsalt i botten.

Lägg första 2/4 dl av salt och sockerblandningen och lägg massor dill

på köttsidan av första filen. Häll sedan Ginen övedr filen.

Ta sedan andra filen och smörja in med resten av salt/socker blandning och lite vitpeppar.

Lägg filerna köttsida mot köttsida och lägg dill över andra skin sidan och strö över lite grovsalt.

Lägg sedan hela härligheten på ett avlångt fat och slå in det hela i plastfolie.

Sätt in i kylen med en tung skärbräda på fatet med laxen i två dagar.

Avnjutes i tunna skivor på tunnbröd med lite löjromssås.!!!

Mvh P-A

Link to comment
Share on other sites

Hej P-A

Snälla P-A det räcker med mat nu.

Jag får inte ned mera.

Men jag skall komma ihåg receptet till nyår.

GODFORTSÄTTNING

//Conny

Desamma till dig Conny!!

Vi hörs efter nyåret om fiskeplatser.

Mvh P-A ;D

Link to comment
Share on other sites

En laxänka tillrest till Verdal med maken från de södra delarna av Sverige rekomenderade mig

rimmad istället för gravad, och hon hade ganska rätt den goda damen.

Dubbelt salt emot socker och som vanligt med dillen och pepparn.

Fastare,trevligare och en aning godare (tycker jag).

Fast Gin är bra med, som tonic.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.






























×
×
  • Create New...