Jump to content

Lillefars torktråd, skinkan !!!


lillefar

Recommended Posts

400g dinkelsur

ca 1kg Manitoba cream bagarmjöl

25g jäst

500g vatten (30 grader)

25g salt

1dl blötlagd hel dinkelkorn

Baka av i 275grader 5 min med lite ånga, därefter vädra, sänka till 200grader. Kör till innertemp 97 grader. Bränn sista minutrarna tills mjölet börjar ryka.

"Kärlek och färskt bröd kan man inte slösa nog mycket med"

arabiskt ordspråk

peace

Link to comment
Share on other sites

Ähh, mögel är väl inget, det gjorde man ju penicillin av förr?

Det blir rena hälsokuren att äta den där skinkan när den är färdig, antingen skär du bort möglet eller tvättar med ättika,

man slänger väl inte mat heller? ;) Ibland så har jag varit med då det blir lite mögel på älgköttet då det inte hängt nog torrt, det fixar vi i alla fall med en vass kniv och det har aldrig varit några problem med konstig bismak där inte...

Tricket är nog att hålla torrt och luftigt då man torkar...

Torka färdigt och testa är mitt råd!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


















×
×
  • Create New...