Hoppa till innehåll

Viskan


Sasko1

Recommended Posts

  • 1 month later...

Var uppe och kollade till fiskesträckorna under fm, för att se om det hade blivit några förändringar i ån med stranbankarna Ir om det låg några träd i ån efter det höga vattenflödet som det varit under hösten och vintern. Men allt var som vanligt och ån flöt med ca 20-23 m/3, suget att få göra några kast blev påtaglig, men det får vänta tills premiären 15 April.  :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Aj aj, då måste det bli många laxägg och yngel som dör, särskillt när det var så mycket vatten vid leken, blir det då mer is och fryser så blir det inte bra..... Är du säker på att det var så lite som 6,5 kubik?

 

     Ja efter SMHI vattenflödesmätning och den brukar stämma. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jo jag såg det också. Det kan nog bli lite dumt även i Ätran, vattenmagasinen för Ätran i de sjöar som finns upp igenom är extremt låga, Åsunden är runt 1,5 meter lägre än vad den borde vara och de har släppt otroliga mängder vatten på kort tid. På bara en vecka sänktes sjön på ca 40cm. Kan vara det samma för Viskan. Jag tror de tömmer sjöarna mer än vad de får, men det är svårt att se på grund av isen. Man märker bara det när man går ut på den, då ser man att isen ligger på land. Vi får se hur det blir.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...

Då var årets första kast i ån gjord, några timmar på fm i stark motvind, men med bra vattenföring 24 kubik. lite grumligt vatten och inget nafs i flugan. Det känns skönt att fisket har kommit igång, man kan undra om det kommer upp någon April Lax nu när våren varit så sen. Sedan så behövs det mycket regn för att flödet under Maj skall vara på rätt nivå.  :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Den laxen med den längden borde väga mellan 7,5-9kg, (i mörrum kan de väga mellan 8,5-11kg med den längden) är det en odlad så kan det vara även mer, var det verkligen en nystigen?? Hade den lus? En besa i maj ser precis ut som en nystigen, finns ofta inga spår efter leken.

 

    Lusmärkena var kvar och någon Besa var det inte.  

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

3 turer till ån denna vecka, ingen känning och få Laxar som visar sig. Vattennivån har pendlat mellan 15.-23 kubik så den kan man inte klaga på vattenföringen, så i år blev det ingen Majlax. Endast 2 Laxar har kommit upp vid Kullagård och totalt 5 Laxar på Kullagård-Åsbro sträckan.  ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...