Hoppa till innehåll

Dagens flugbindning


Guest uffepuffe

Recommended Posts

3 hours ago, Jonas said:

Islandshäst, pattegrisfjäder, glow in the dark ögon och nått rosa uv med blyförtyngd kropp. Den kommer fånga öring?

image.jpg

image.jpg

Du är iaf konsekvent i ditt bindande, denna andra ser ju precis lika jävligt ut som den första. ?

Hoppas whisky, cava och måltid blir bättre ?

 

PS. Den rökta laxen var bra, men klart under medel. Jävla slarv att få slut på rökflis senast ☹️

Redigerad med Henka
  • Haha 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

? förstår jag dig rätt ska jag vrida 180 grader på ratten till vänster? Känns lite som att jag fiskar med haspelrullen ovanför spöt och vevar bakåt... ? klar amatörvarning i alla fall.

Så går det när man köper ett städ enbart för att det hade en design som föll mig i smaken...?

ska binda lite mer idag tror jag. Blev lite sugen nu. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

15 minutes ago, Jonas said:

@Bigsalmon vad är föresten fördelen med att vända chucken? 

Som du har den nu utnyttjar du inte städets true rotation-funktion alls. Vänder du på chucken kan du snurra flugan medan krokskaftet alltid är vågrätt. Du kan t.ex. linda på dubbing genom att snurra på flugan och samtidigt se att dubbingvarven lägger sig perfekt.

Titta här så fattar du:

https://www.tiemco.co.jp/eng/groups/view/1257

  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Är väldigt novis flugbindare, men satte mig idag och band ihop något till havsöringen framåt vårkanten.
En Silver Killer räka med laser dub huggpunkt och spröt av ice flash. Kallar den Laser Killer.

Mycket blev som förväntat långt ifrån perfekt, men största tabben var nog att huggpunkten blev för stor och den utstickande delen av den pekade lite väl mycket neråt.

Skål denna extremt gråa lördag ?

126252063_399375871184201_1739205765299417069_n.jpg

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

On 11/20/2020 at 1:00 PM, Sahlberg said:

Tackar!

Den är faktiskt inte så stor eller tung. Skallen är en Fish skull Sculpin helmet strl Small och totallängden på flugan är ca 7,5-8 cm inkl stjärten. 

Jämförde med en lika lång zonker med en fishskull på och flugan på bilden var ungefär 0,8g tyngre i vått tillstånd. Dvs, ja det kommer att märkas en viss skillnad vid kastning men inte överdrivet mycket.

Jag fiskar dem med #6 och uppåt men de är ju flugor jag varken vill eller kan trycka iväg 25m med en torrflugelina direkt.

Mer frågor, ?

Hur gör du den långa stjärten? Kollar på youtube och då har de hyskor "articulated spine" använder du dem? Hur långa är de? 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago, Even Steven said:

Mer frågor, ?

Hur gör du den långa stjärten? Kollar på youtube och då har de hyskor "articulated spine" använder du dem? Hur långa är de? 

Jepp, det är såna jag använde. 

Har inte kollat längden men jag tror att jag använde de tre kortaste i ett Starter pack och sen Gamakatsu F314 #4 som krok (wire mellan krok och sista shank). 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
44 minutes ago, _tobbe_ said:

Men jag gillar inte dina snap för tail. Tailen lossnar lätt från den av min erfarenhet. 

Jaså? Det är Partridge och jag har inte haft problem med dem tidigare. Men det kan vara så att snålheten bedrar visheten. De här snapsen kostar lite mindre än fastach...

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























  • Inlägg

    • Ajuste - har fiskat med en Loop Grafit samt en Flymax 356. Den senare passar perfekt;)
    • Hopp. Det dröjde ett tag med uppdatering - då jag inte har rört flugprylarna förrens nu... Oaktat, Har kastat en del på kusten (men inte fått fisk på det än) med SA Sonar Emerger resp. Infinity, bägge 6wt. Jag för enkelt ut hela klumpen + fem meter tafs med infinityn (som ju väger som en sjua). Även emerger tippen i 6wt (väger också som en sjua) med 10 fot Versileader samt 2 meter 0.35 Stroft går ypperligt, men är kanske i tyngsta laget med den tafsen. Har kastat singelmärla, samt märla droppad en halvmeter efter en balsapopper (i rätt liten storlek) som skall agera attraktor och flöte... Har även testat poppern med en droppas San Juan Worm - och då behöver man ju flöte... Spöt har en behaglig metronomaktion och är extremt förutsägbart. Halvaktion ungefär (nederdelen är lite märklig för att kunna bära skapligt vindfångande dropper-riggar). Och det kastar enkelt med 5,5 meter från lina till dropper. -- Men - det är trots allt ganska vindkänsligt. Så undantaget fina dagar med sub-3-m/s kommer jag att köra Radian 6&7 wt på kusten. 
    • Spö i fint skick. Bytes mot en annan sexa i samma prisklass. Pm
    • Spön: Finns ett Meridian 6wt 9' som släpps för ett vettigt bud (eller intressant bytesförslag e.g. Radian 6wt/7wt eller Alpha + 5wt/6wt). Dra pm vid intresse så diskuterar vi. Spöt samlar just nu mest damm - till förmån för Radian-sjuan. Undanber mig dock skambud. Kan göras som kit med en Lamson Force Wide (91 gram, 120yds + 7wt) - har två så jag kan släppa den ena. Kan även ta ett separat bud på rullen. -- Finns ett Scott Flex, oreggat - fiskat tre dagar -  9' 7wt - 3000:- + frakt.  --   Rullar: Lamson Force Wide (91 gram, 120yds + 7wt) - bud. Jag har två, så jag kan släppa den ena. Undanber mig dock skambud. Finns en Loop CLW 2-6, bromsad grafitrulle - 500:- + frakt. -- Finns en Loop grafit/seatrout (första modeller) - ofiskad i grönt - 500:- + frakt. -- Finns en Lamson Liquid i något slitet skick med tre spolar (storleken som passar 6wt/7wt ) - dra ett pm med bud om intresse finns. Finns en Loop 2w + spole - bytes mot en dryfly (+ frakt då jag skickar med en x-spole) i bra skick. Eller då 1895:- som en dryfly kostar mig;) --   Linor: Fint skick: Rio Seatrout 6wt, fiskad tre dagar. Alldeles för kort för mig. 350:- + frakt. -- Blandat i använt skick (fullt fungerande) - 250:- + frakt RIO Long Outbound 5wt (en halv säsong) SA Sonar 7wt (hel säsong - finns flera stycken liggandes) SA Sonar 6wt (hel säsong - fick ta bort öglan, kan eventuellt finnas fler liggandes) Wulff TT+ 7wt (inte jättemycket fiskad) Wulff TT+ 6wt (inte jättemycket fiskad) -- 'Flugaskar' - lite missvisande, men flytande och vattentäta. -- Har även ett par flytande genomskinliga vision 'dubbelsakar' - säg 200:- för bägge + frakt. Har även en flytande vit C&F Bonefish som passar bra för öringflugor - säg 400:- + frakt. -- Är just nu ute och ränner på kusten, blir hypotermisk, motionerar mina Radians samt delar ut gratis läpp-piercing till hugade öringar - så det kan ta någon dag innan det kommer ett svar. Men: Dra ett pm, så skickar jag bilder (dock ej på linjävlarna)      
    • Fladen Urban UV400 polariserande solglasögon brun kamouflage, blå lins. Polariserande solglasögon. UV400 skydd. Polariserande solglasögon tar bort störande reflexer som till exempel blänk från vatten, blöt asfalt, snö och andra plana reflekterande ytor. Därför är de det perfekta valet vid aktiviteter som fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter.   Pris: 250:- + frakt
    • Hopp. Finns en splitter ny grön (ofiskad) - 500:- + frakt (alltså den första modellen, som ser ut som en orginal). Finns även en CLW2-6 (småfiskad) - alltså den andra serien med broms. Samma pris för den. Dra ett pm om du är intresserad.
    • Har ett Cross sw 9' #7 till försäljning. Spöt är i nyskick och aldrig använt. Med original tub och strumpa. Plast kvar på handtag!  Nytt! Superfint spö för kusten eller streamer fisket efter stor vandringsöring mm Säljes för 3500:- inkl Inrikes frakt.  Skicka pm vid intresse.   
    • Har ett Cross S1 9' #6 MF till försäljning. Spöt är i princip nyskick och knappt blivit använt. Med original tub men med annan strumpa. Inga skador eller skavanker. Mycket fint skick!  En av de bättre sexorna på marknaden.  Säljes för 3300:- inkl Inrikes frakt.  Skicka pm vid intresse.   
  • Ämnen

  • Bilder

×
×
  • Skapa ny...