Hoppa till innehåll

Bråviken


rensvind

Recommended Posts

Tillbaka till området. Prövade en liten kant jag fiskat en del med båt och haft vissa framgångar på. Funkar även bra att vada i. Bleket var dessvärre totalt utbrett över hela fjärden. Men så ser jag ett vak! Rör mig bortåt. Ett till. Ut med Pattegrisen. Två tre kast och sen sög det i! Väldigt oväntat med tanke på stiltjen. Fin fight och öringen är galen i ytan. Håvar en blank ca 48 odlad i fin kondis. :)

Redigerad med caran
  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Idag hade jag nog det bästa fisket på öring som jag haft. En eftermiddagstur som blev mycket bättre än vad de svåra förhållandena kunde lova. Vinden saknades helt men fisken visade att den var på plats med flera fina vak. I din blanka ytan var det lätt att se vaken men fisken brydde sig inte om flugorna. Men så kom en bris in och skapade lite turbulens på ytan. Nytt vak precis inom kasthåll och hugget kom som på beställning på en Pattegrisen. Ungefär 40 - 45 cm blank o odlad. Vinden dog ut igen. Fisket blev trögt. Men brisen kom o gick lite. Ny bris. Nytt vak och fast fisk. Som jag tappade. Fick fler chanser. Plötsligt var det öringrally o nr 2 och 3 synade insidan av håven. Också odlade runt 45-50 cm. Nr är en härlig kämpe och låter mig syna backigen. Sedan komner en annan öringjägare inglidandes i viken. Det är en säl helt inne på grunt vatten. Det är bara drygt 30 meter mellan oss och vi tittar på varandra en stund. Sen dyker han och försvinner bort. Har aldig sett en säl så nära! Vad skulle hända med fisket nu? Jo nr 4 hugger och det är större fisk! En kanonblänkare på 62 cm som även den är odlad och får bli matfisk. Innan kvällens sista vind blåst ut får jag en femte odlad 45a och tappar en. Har flera hugg. Sälen förstörde inte rallyt. Helt sjukt bra fiske. Men det funkade bara när det kom vind. Annars var det lönlöst.

 

Kan inte annat än säga stort grattis.  :)

 

Var själv ute igår med 0 resultat. Jag och kompisen såg inga andra som fiskade, i alla fall inte där vi var. Vi var vid Bodaviken och sedan vid Kvarsebo.

För min del var det allra första turen till Bråviken. Körde nästan uteslutande med pattegrisen, men inte hjälpte det. Sadlade i slutet om till flatwing, men inte hjälpte det heller. :huh:  Kompisen hade dock ett par kontakter.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Stort grattis till er som fick fisk över helgen! Själv var jag ut i Nävekvan nästan hela lördag och fick kontakt två gånger andra hugg såg jag den fina blänkare när den tog fluga...men med min förkylning var jag aldeles för segt och långsamt med mothugget och tappade båda. Helt otroligt för mig eftersom jag trodde aldrig jag skulle äns få ser fisk! Var nästan ingen vind och lite sol. Men helt plotsligt hör jag ett stor plask bakom mig och när hag vända mig ser jag två ögon som titta på mig...en säl...efter det var alla fisk borta

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Skön revansch idag på Gotlandsfiaskot. Men det började rent ut sagt åt helvete fel. Kommer fram till spottet och en riktigt fin sydost rullar in samtidigt som solen ligger på. Taggad som en barnunge plockas grejerna fram men en högst väsentlig del i utrustningen fattas. Flugorna. Lägger mig ner vid stranden och tänker på hur dum man kan vara. Förhållandena stinker havsöring därute. Men utan flugor blir det svårt. En vänlig fiskare dyker upp och jag får låna en fluga av honom. Timmarna har gått men runt kl 18 börjar jag att fiska. Efter ca 20 minuter suger det till ordentligt på lång lina. Fisken tar hårt i snabb hemtagning och när den går upp och visar sig ser jag att den är skaplig. Fighten blir långvarig och efter ett tag ser jag att det är en vild blanking någonstans kring 3 kg. Precis vid håvning får den nya krafter och gör en sista rusning innan den kommer in snällt för andra gången. Releasen blir bänglig i högt vågskvalp så jag undviker att bängla med kamera och låter den simma vidare ut från håvkanten. Grymt skön känsla att lyckas igen!

  • Like 6
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Svag vind från nordost-ost när jag kommer ner till vattnet. Klockan är ca 14 och det är växlande väder med en hel del sol. Rörelsen i vattnet är tillräcklig till en början men vinden mojnar av och lägger sig helt efter någon timme. Tar det lugnt med passen och spanar efter vak. Två skarvar huserar tyvärr spottet och efter en stund dyker den ena upp med en liten blanking i munnen. Runt halv fem kommer den efterlängtade vinden samtidigt som det mulnar på. Testar olika fläckar och fiskar på med en bra känsla. Drar hem Zonkern blixtsnabbt och dagens första hugg kommer utan stopp. Men det är bara en kraftig stöt och efter ett flertal kast kan jag konstatera att den inte vill hugga igen. 2o minuter senare återvänder jag till samma fläck och fortsätter med snabb intagning utan stopp. Men ingenting där. Börjar att fundera på att lägga ner men lägger ett lite kortare kast och drar istället hem flugan sakta med långa drag. Då kommer ett bastant hugg och den stora fisken sitter! Kampen blir långdragen och det känns som en typisk gullspångare av lite större kaliber. När fisken visar sig i ett högt luftsprång inser jag att den är stor. Kanske en 4 +? Drillen går bra men de två första håvningsförsöken misslyckas då fisken får nya krafter och rusar. Vid tredje gången går det bättre och jag kan landa en odlad öring på 3,3 kg! Tyckte till en början att den såg ännu större ut  ut.

Har redan glömt Gotland!

post-4412-0-76634200-1460667034_thumb.jp

 

 

  • Like 5
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vissa dagar glömmer man aldrig. Denna lördag lär bli en sådan. Jag och Caran hade under en tid planerat en heldag på Bråviken och så här i efterhand kan man verkligen säga att vi valde helt rätt dag. Vi var tre man som fiskade och lyckades med det nästintill omöjliga när det gäller havsöringsfiske på ostkusten, att landa tvåsiffrigt! Havsöringen var som tokig i våra flugor och det blev ett förmiddagsrace vi sent kommer att glömma! Den sydostliga vinden piskade stränderna och skapade perfekta jaktförhållanden för öringen i det mjölkfärgade och grummliga vattnet. Öringen högg hårt och var uppe och head - and tailade i vågtopparna. Vi sökte av flera platser men det var framförallt en fläck som levererade helt galet idag. 9 av 11 öringar landades där! De flesta öringar var blanka, en hel del vildöring vilket är mycket glädjande! Den största fångades av Caran och var en påblänk på ca 2,5 kg. Endast fyra var under minimåttet. 10 av 11 öringar togs på fluga och en tog Carans kompis på spinn.Senare under eftermiddagen dog vinden ut men vi lyckades ändå landa några stycken då med. Helt otrolig dag och jag är helt slutkörd och orkar faktiskt inte skriva mer nu. Bilderna får tala för sig själv!

post-4412-0-24445600-1460840140_thumb.jp post-4412-0-33468300-1460840158_thumb.jp post-4412-0-58177400-1460840179_thumb.jp

post-4412-0-91948800-1460840197_thumb.jp post-4412-0-84861100-1460840224_thumb.jp

 

  • Like 4
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vi hade väldigt bra fiske. Själv slog jag personligt rekord med 6 landade o en tappad. Tempen har stigit väldigt snabbt nu i april. Redan över sju grader. Strömmingen såg vi också. En massa skarv o måsar samlades på fjärden och hade kalas när simmet kom upp till ytan. Flera hundra fåglar! Kanske blev strömmingen uppjagade av av predatorer underifrån? Efteråt fanns strömmingen ända inne i land o jag fick en på fluga. Att fiska nära strömmingen tror jag är rätt nu.

post-2799-0-17532800-1460896126_thumb.jp

post-2799-0-47305000-1460896161_thumb.jp

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Mäktiga fångster och respekt Leopardbotten o Caran.!

 

För att balansera bilden av viken lite, så körde jag en bomtur på fm.  (men det säger nog  mer om mina skills  än om viken) .

Nästan vindstilla o mest soligt, så jag skyller på på det. Mycket fågel , men jag såg inget nedslag som tydde på strömmingsrace.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Två bompass i rad. Måndagens fiske var en blåsig historia med storfisk känsla. Endast ett nyp. Fiskade från kl 17 till skymning. Tisdagen erbjöd knepiga vindförhållanden med delvis nordliga vindar som skapade frånland. Kändes ganska ohett stundtals. Vinden drog runt och ändrade vindriktning. Inte ett liv.

Nya tag imorrn!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























×
×
  • Skapa ny...