Hoppa till innehåll

Bilder på laxflugor!


Recommended Posts

Thanks! Fulldressade laxflugor är nytt för mig men väldigt utvecklande! Helt andra krav på material än andra flugor men jag använder material som jag har liggande bara för att öva på teknik. Får köpa in finare material om man får lust att binda fler fulldressade:)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hej Ålandsfilip.

"Nu hoppas jag att inte alla gråter över hur ful den blev, men det är inte lätt första gången! Flomfluga som skall åka i Tana, även om den är lite för dressad för det. Den måste tas fisk på iallafall, om det är möjligt...

Edit: Jag är så amatör att jag glömde djungeltuppen"

Den flugan du gjort tar garanterat lax!!! Visst är Jungle Cook fint men inte livsviktigt. Keep up the good work:D

  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

4 hours ago Tafsbrott sa:

Motorsågen är nytankad .

Kan väl sträcka mig till att kalla den för variant. Bytt ut Green Highlander grönt mot Chartreuse i dubbing, kroppshackel och grön del av vingen. Gult i vingen är bytt ut mot grått och rött mot orange. För att få den ljusare.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
14 hours ago Ismo sa:

För ögat sett! lite kortare strup-hackel. 1/2 den längden. Men kanske inte för Laxen.

Jo, tog en fjäder jag hade låg löst på bordet bara. Idag blev det en annan. Börjar få in det lite. Tycker tubflugor överlag är stora och jobbiga. Krok är mer min grej.

20171216_141524.jpg

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Sen försvinner ju meningen lite med säg en krokfluga strl 6 tex om du binder på en 5-7 cm vinge, då e de ju som en mellantub istället. Så för att inte wastea massa dyra krok så "ska" du anpassa vinge till krok strl för att få en så mångfaldig ask som möjligt... ta en strl 10 tex då "ska" ju vingen generellt ligga strax efter krokslut. Vet inte om jag lät så tydlig men hoppas du förstår vad jag menar.

 

Redigerad med torstenssonlax
  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

2 minutes ago torstenssonlax sa:

Sen försvinner ju meningen lite med säg en krokfluga strl 6 tex om du döna på en 5-7 cm vinge, då e de ju som en mellantub istället, så för att inte wastea massa dyra krok så ska du anpassa vinge till krok strl för att få en så mångfaldig ask som möjligt... ta en strl 10 tex då "ska" ju vingen generellt ligga strax efter krokslut. Vet inte om jag lät så tydlig men hoppas du förstår vad jag menar

 

Förstår exakt vad du menar, men beror inte det här väldigt mycket på flugan? När jag tittar på Davie mcphails filmer tycker jag mig se långa vingar där också. Nu kanske den blev lite för lång, men inte kan man väl behöva ha vingen strax efter krokslut? Såklart justerar man efter krokstorlek, men går den 3cm förbi på en storlek 6 kanske man ska ha den 1cm förbi på storlek 12 osv.

Uppskattar tips och diskussion. Klart är att vingen ska vara kortare. Tubflugor är inte riktigt min grej...

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago Ismo sa:

En kan gärna binda lite längre krok-flugor med längre vinge...gör det oftast själv..fel lr. inte? Förstår tanken att flugan inte får som rätta propotion.det blir fel helt enkelt!...men fiskar en i lite slackare vatten! ..så kan tänkas att flugan dippar lite..den fiskar inte som den skall.Hänger sig..så att säga.

Vissa krokflugor ser ju ut såhär också, då kan man börja undra vad det är för fel på en lite längre vinge...

20171216_204851.png

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

12 minutes ago Ålandsfilip sa:

Vissa krokflugor ser ju ut såhär också, då kan man börja undra vad det är för fel på en lite längre vinge...

20171216_204851.png

Jag menar inte på att det är uppriktigt fel att göra på ett visst sätt därav citationstecken. Det jag menar eg är väl mest vikten av att ha flugor i många olika Strl. Som tex låga älvar att kunna dra fram 0,5-1 cm flugorna. Och då är det ju fördel om man bundit efter krokens proportioner exvis 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Grey heron 3/0 och 2/0. I varje fall inte för lång vinge. Motorsågen hämtas fram fort på detta forum, men dessa är enligt originalmönster. 4 varv bred silvertinsel tätt följd av oval tinsel. Hägerhackel och oval guldtinsel för att förstärka hacklet. Jag måste dock erkänna att jag har 3 lag mallard i vingen istället för 2. Mallard är tunt, 3 lag blir fint i vattnet.

 

693C51F9-0F55-4D65-A0D7-9EBDCC1D89FA.jpeg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.























  • Inlägg

    • Säljer ett ovanligt, mycket eftertraktat flugbindningsstäd designat av den legendariska Lawrence Waldron som främst gjort sig känd för sitt LAW-vise. Det här städet designade han åt Snowbee och resultatet är mycket lyckat! Städet är i gott använt skick (se bilder), förvaringsväska och papper medföljer.  Se länk för en review av städet: https://discover.hubpages.com/sports/Product-Review-Snowbee-Waldron-Fly-Tying-Vise Kan tänka mig byte mot ett C&F Marco Polo CTF1000.   Pris: 3800:-
    • Har en obetydligt använd Danielsson Control 11-infinity med 600m backing och ny skjutlina på om det är intressant. 
    • Tänkte testa lite nytt så om du har klumpar i ovan nämnda vikt så skriv gärna vad du säljer och pris.  
    • Bra men billig cava. Jag gillar nuförtiden nästan mera billga cavor än proseccor.
    • Lustigt. Jag kör något snarlikt sedan några år då jag har gått väldigt mycket i barfotaskor de senaste 5 åren och inte fixar något annat än helt platta/horisontella sulor - varvid de flesta vadarskor går fetbort (de är dessutom imho som regel alldeles för trånga i tåboxen) då de 'slopar' framåt som nästan alla skor. Jag löste det dock på ett annat sätt - bär ett par gamla Imago midjevadare som är kraftiga, och samtidigt väldigt sköba och har en väldigt välbyggd socka, men dessvärre numer läcker ganska betänkligt. Under dessa bär jag ett par tunna billiga Vision-vadare (jag köpte två par och har för mig att jag betalade 1500:-/par för tre år sedan). Två lager neopren om foten. Sen bär jag en Simms neoprensocka innerst om det är kallt på riktigt. Skulle jag mot förmodan behöva en hårdare sula drar jag helt sonika över ett par reef walkers från Vans (alltså ett par vanliga skate-vans fast helt i gummi gjorda för surfare). Jag använder numer alltså inte vadarskor alls när när jag fiskar mitt hemmarev - och satan vilken skillnad det gör hur mycket man kan känna botten med fötterna (en klar uppsida om man fiskar i mörker...). Lite oortodoxt kan tyckas men efter 12 år med stenhård yoga blir kroppen och balanssinnet lite lustigt - och jag har dessutom ullallergi så jag kan inte bära något annat än bomull innerst, så såväl ullsockor som ylleunderställ. Så - det blir barfota i vadarna (eller då en neoprensocka). Så, jag tror ni är något på spåren. Ett annat ställe att leta efter intressanta neoprenskor är såklart surfbutiker - Ett par 5 eller 7 mm booties från O'Neill borde funka ypperligt om man vill ha en mjuk sula. Vill minnas att jag använde 5mm när jag fortfarande surfade i Sverige. -- Hade dock inte valt detta sätt att handskas med vadare om jag fiskade uppe i Hårkan...
    • Juuu, det skall bli en tung försäsong. Vattenmängder är av helvete. Bäst att forspaddla tills juli. Men, om man vill få tunga öringar, så måste man använda tunga uv-limlarvor. 3,5-4-mm kula och bly på skaften. 
    • Söker en rulle för laxfisket, ska passa till 15-16 fotare. Helst danielsson.
    • Jag kan bara hålla med. Jag skaffade ett par neopren skor för flytringsfisket med stora dykar fenor (vadarskorna passar inte) och köpte ett par från Ursuit för många år sedan, de fungerar kanon! Även i kallt vatten precis efter islossningen så håller jag fötterna varma och fryser inte.  De är så pass sköna att jag valt att gå x antal kilometer i dessa till fjälls till nästa vatten. Visst, de är inte lika stabila som snörade vadarskor med stabilt skaft men riktigt behagliga på! Absolut inget att vandra i men någon km mellan sträckorna går fint. Jag har alltid med vadarskorna men senaste säsongerna har dom faktiskt blivit oanvända.  Sen är dom mycket smidig av och på, vilket är skönt för en annan med diverse ryggproblem.  Dessa har jag köpt. 
  • Ämnen

  • Bilder

×
×
  • Skapa ny...