Jump to content

Ligayas blåmusslor


Ligaya

Recommended Posts

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Edited by Ligaya
Link to comment
Share on other sites

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Skall prövas :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Rackarns vad sugen jag blev på blåmusslor. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.






















×
×
  • Create New...