Hoppa till innehåll

Ligayas blåmusslor


Ligaya

Recommended Posts

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Redigerad med Ligaya
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Skall prövas :rolleyes:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Rackarns vad sugen jag blev på blåmusslor. :rolleyes:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















×
×
  • Skapa ny...