Jump to content
Sign in to follow this  
Ligaya

Ligayas blåmusslor

Recommended Posts

1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Edited by Ligaya

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Skall prövas :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 Kg Blåmusslor

3 DL Grädde

3 DL Torrt vitt vin

Hummer/skaldjursfond (inte nödvändigt)

Salt

Ett par chalottenlökar

En knippe persilja

Fräs hackad chalotten lök i riktigt smör.

Lägg i musslorna, slå på vinet.

Låt det koka ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig.

Ta upp musslorna ur vinet och släng de som inte öppnat sig.

Häll i grädden i vinet och låt det småputtra salta tills du får en smak som passar dig tillsammans med lite fond.

Lägg i den hackade persiljan.

Dela upp musslorna i djupa tallrikar och slå på skyn.

Servera tillsammans med nybakade painrich att doppa i skyn.

Underbart gott o enkelt!

Rackarns vad sugen jag blev på blåmusslor. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det däran låter smaskens! :huh:

Få men goda ingredienser! Det där låter som vad jag kockar emellanåt ;)

Jag brukar lägga i lite gurkmeja också bara så den blir gul. Varför vet jag inte. Gult är gott? :rolleyes:

FF

Edited by Fredrik-flugarn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brukar också använda gurkmeja en hel del i ganska mycket mat, får en trevlig ton på färgen. som du sa gult e gott :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vitlök och fänkål brukar vara ett måste för mig med musslorna - Men kanske skall prova denna lite "renare" variant nästa gång!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.























×
×
  • Create New...