Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Medföljer även en flytbody med 4st tippar
 3. Today
 4. Olofsson

  Vision Kalu 7/8

  Svart Vision Kalu 7/8. Kommer med 120 meter spunnen 30 lbs backing och originalpåse. Ofiskad och i mint condition. 600:- ink frakt
 5. Önskar köpa ett. Mvh Mattias
 6. Önskar köpa ovanstående i alla varianter Sänd ett pm om du har en att sälja
 7. Nä, ska hålla mej utanför detta om nu inte Mr. troutboss himself kommer med någon ny dräpare bara för att sälja linor. Någon jävla sanning för det finnas i det han säger. Allt handlar om kastteknik, sen kan man bryta ner saker o ting men i grunden är det skit bakom handtaget som orsakar nya köp.
 8. Jag har dessutom köpt lina av dej men inte var ett dugg bättre än andra linor jag testade tillsammans med htx linan. Nä, köp en annonsplats på edge istället.
 9. Ikke exakt eller inte alls... Nu vet jag ju inte om Sasse tyckte att EDn va bästa linan och varför....är de längden på linan han tyckte va bra till längre kast.... men har svårt att tro att han tycker linan har några andra bra egenskaper... SA ED är absolut den sämsta o dyraste skiten till linan jag testat....typ nästan alla linor är bättre än den.. Fattar inte heller hur denna lina har kunnat utses till tävlingslina.. Såklart en erfaren fiskare se till att de fungerar me vilka spön o linor som helst o där av förmodligen kunna utvärdera vad som funkar bäst.. De jag önskar en lina att den ska va snabb i luften o lätt trycka ihop linbågen,.....även med lång tafs,Ej nå jävla seglarlina... Därför använder jag oftast runningline o klump, andra anledningen är att jag får med mig olika linor utan att behöva släpa på rullar el spolar.. Linor till mina klumpar jag använt är cortland 333 / 444 peach o även clear camo som jag klippt ner till klumpar..
 10. Storskag

  Premiumspön

  Tjena! Önskar bilder på CTS tack.
 11. M.L

  Premiumspön

  Då det mest blir tvåhandsfiske numera rensar jag lite grejer. Sage Accel 691 Så gott som nyskick. Superfint spö med lite mjukare aktion än många andra Sage. CTS Quartz fa 805 Härligt glasspö för finliret, fixar allt från minsta torrfluga till skapliga streamers om man vill det. 2500:-/st frakt tillkommer
 12. Bättre. Jag tänker dock så här om dina punkter ovan: - Om linan är för lätt så går man upp en klass på linan eller ned en klass på spöt. Alla flugfiskare jag känner har utfört dessa enkla trix sedan tidernas begynnelse och de är därför väl beprövade och kvalitetssäkrade. Mina premium-spön lirar bäst med rättklassade linor men jag vet att en hel del spö gillar tunga linor som t ex Troutboss. - Om alla fluglinor suger - även de du säljer (du säger ju själv att Cortlands linor inte ens levererar ett fiskepass vilket självklart är crap) då blir det ju helt onödigt att köpa Troutboss framför någon annan lina för oss som fiskar längre än typ 6 timmar då den för längst har tappat skjutet - eller? Kanske även bättre att handla 2 stk Peach i olika klasser(tung och lätt) för olika förhållanden på samma spö? Observera att jag tycker troutboss är en bra lina dock ej någon favorit. - Alla flugfiskare jag känner har testat en jävla massa linor på mängder med spön. Hittills så har flera av dessa fungerat bra. Samtliga är fungerande människor om man bortser från någon 😁 - Alla flugfiskare kastar inte lika bra. Lösningen ligger i kasttekniken. Slutligen - visst är det tråkigt när en lina suger men Flugfiskets största problem idag enligt mig är som Ismo redan påpekat bristen av fokus på fiske och hur man använder utrustningen kombinerat med en bransch som är full av bullshit för att kränga mängder med produkter. Det blir jättesvårt för en nybörjare att förstå hur man effektivt och med njutning fiskar med fluga och många fiskar därför fluga som de fiskar spinn. Allt verkar krångligt när det egentligen består av grundläggande tekniker och filosofier som man kan utveckla hela livet för att uppnå fantastiska resultat. Gärna i harmoni med omgivning och medmänniska. Och ha förbannat kul!
 13. @Magnus P Gott! Jag är så väldigt glad i den tvådelade femman att jag blir nyfiken på resten också (även om jag hittat en sexa jag trivs bra med i Greyline 696). Tycker jag känner igen mitt SP 590 i det du beskriver, en väldigt väl avvägd balans som fixar det mesta med bravur.
 14. Det är ju exakt det som är grejen med dom här diskussionerna, en lina kan upplevas som jättebra eller kass beroende på vem som använder den. Sasse gillade SA ED och flyrod egenklippta shootingheads. Hade nån av dom fel? Naturligtvis inte, och det är det som blir så trist när en del uttrycker det som så att det JAG tycker ÄR rätt och det andra tycker ÄR fel. så nu är jag klar med den här tråden, nu ska jag ut och försöka fånga mej en fisk med min Guideline 4-cast.
 15. Hade alla varit konsekventa och rapporterat alla sina pass. bompass också via fiskevårdsnätverket hade man kanske haft någon slags statistik som det gick att använda. Nu är det bara en känsla hos många som kan påverkas av många parametrar/tillfälligheter. Har fiskat betydligt mindre sen tvåbarnslivet började så själv kan jag inte jämföra med hur det var förr. Iår har jag varit ute 6 gånger, inga bompass men heller inga bra pass 1-2 fiskar varje gång. Tappade dessutom en stadig pjäs kring 60 framför fötterna igår, sjunk 7 lina på djupbrant. Förra året fick jag 23 fisk på en o samma pass i augusti alla var hyfsad storlek 30-45cm, aldrig haft så bra någon gång tidigare. Vet även folk som hade sjukt bra med mängd o storlek i september här i GBGs närområde. Tror knappast beståndet kollapsat över en vinter utan rör sig kanske på andra platser o jagar andra födoämnen. Att ha bleke, lampa o lågvatten större delen av April gör väl automatiskt att säsongen blir kass(därmed inte sagt att fisken inte finns där)
 16. Jag tycker att den är kraftfull och snabb med rejäl ryggrad, ändå typiskt SP-dämpad och smidig. Utmärkt redskap för att drämma iväg linan en bra bit om det är viktigt men känns finfint även på typiska fiskedistanser (som för mig är någonstans kring 12-17m, ungefär). Skadar ju inte att det är ett sjukt snyggt spö också 😉
 17. En SA ED lina blir väl inge bättre fast en världsmästare kastar,möjligen kan han bemästra linan bättre än dom flesta... Lägg ner tråden......nu har jag fan gått upp 25kg av popcorn o vill inte gå upp mer i vikt...
 18. Tack Steen! Har du länk till nån bra sådan? Har försökt googla mig fram utan större framgång...
 19. @Magnus P hur är den där tredelade SP-sexan?
 20. Hardy Zenith 12'6" #7 köpes Jag nås även på fluglax@hotmail.com / Jonas
 21. Hej! Kommer med ett långskott här, Nån som har ett Asquith till salu?
 22. Fler ögonstenar...
 23. Köper gärna en linväska om någon har en som inte används
 24. Klass 6 Sink tip lina i nyskick 125 kr inklusive frakt
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...