Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 2017-05-27 in all areas

 1. 20 likes
  Nu kanske det blir lite tungt och djupt men det får ni stå ut med Fisket har räddat mig de perioder jag har mått som sämst i livet. Lider av depretioner till och från och är helt orkeslös. Som tur finns medeciner som hjälper bra men inte helt 100% Naturen är fantastisk och bara att få ta sig ut är den bästa medecin som finns. Trevlig helg på er alla på edge och riktigt skitfiske
 2. 13 likes
  Molnen och regnet hade lagt sig som ett lock över Borås med klarblå himmel mot väst. Hem och hämta kameran direkt efter jobbet och upp till Pickesjön för att fånga ögonblicket.
 3. 9 likes
  2006 klappade jag ihop ordentligt pga depression o ångest som man hade haft många år utan veta om det. Blev helt sjukskriven i 1,5år ibland kom man inte utanför dörren på flera dagar o allt som var kul som fisket blev bara ångest o skit, är ett under att man överlevde den perioden. Kämpade mig igenom det med medicin, terapi och familj/vänner som stöttat, hjälp o funnits där. Började arbetsträna efter ca 1,5år och träffade min fru och började komma tillbaka till vardagen livet MEN 2014 gick min syster endast 42år gammal hastigt bort lämnade 4barn yngsta bara 8år gammal efter sig, syrran o jag har stått väldigt nära varandra hela livet o barnen varit/är otroligt kära. 2015 inte ens ett år sen syrran gick bort fick våran dotter under 2år gammal leukemi och då small depression,ångest m.m tillbaka men man funkade som en robot o på nått sätt stänger man ner allt för viktigaste var dotterns behandling 2,5år behandlingstid. 1:ta året nästan uteslutande sjukhus o ett helvete. Slutet av 2015 kom smäll nr 3, systerdotter var sambo med en tungt kriminell kille som det efteråt visade sig. Dom skilde sig o systerdottern tog deras 1,5åriga son men killen ville ha sonen efter massa skit o hot tog killen kontakt med mig o min bror att om vi inte fixar så han får sin son så knäpper han våra barn o det är priset för systerdottern att behålla deras barn, efter polisanmälan fick vi veta att killen flytt landet pga efterlyst för mordförsök. Snacka om att man mått som en råtta psykiskt efter allt skit !!! Nu har vell d mesta lugnat ned sig o dottern har ca 2 månader kvar av behandlingen o kommer att bli helt frisk!!! Man är helt sönder stressad, hjärnan försöker bearbeta det men gått igenom, mardrömmar stress drömmar typ varje natt osv enda som hjärnan kopplar bort från allt annat är fisket. När jag fiskar så sjunker jag ner i fisket helt d händer nått i kroppen o hjärnan ställer in sig totalt på fisket. Känner hur flugspöt känns i handen, linan som far i luften, strömmen drar i linan, inbillar mig hur flugan rör sig i vattnet, öringen som hugger flugan osv det är balsam för själen och skulle det funnits recept för fiske skulle min doktor skrivit ut det för länge sen tyvärr är d svårt att hitta tid samt ekonomin är tajt pga både frun o jag inte kunnat jobba normalt senaste 2åren men otroligt skönt när man väl kommer iväg!!! Kämpa på o ge aldrig upp solen skiner en vacker dag o om den inte skulle skina så kämpa på ändå.
 4. 8 likes
 5. 8 likes
  Torskade rejält i PTSD för ett antal år sedan. Kommer aldrig att komma tillbaka till den jag en gång var. På ett sätt kanske det är positivt då det var exakt den jag var som orsakade problemet! Det man saknar är energin och den oändliga kapaciteten Fisket är ett kapitel för sig självt. Alla talar om att det ger ro och avkoppling för själ och sinne. Så fan heller! Jag får stresspåslag och adrenalinkick direkt vid första utlägget! "kastade jag bra?, skulle jag lagt flugan där borta istället?, valde nog fel fluga?, skall jag ta hem snabbare?, fan ingen fisk!, nytt utlägg, inga vak?...... Så där mal det i huvudet hela tiden och efter en heldag är man helt slut i nerver och sinne! Trots allt så prioriterar jag fisket. Eller framförallt den fysiska aktiviteten! Att röra på sig är så fruktansvärt underskattat inom psykiatrin. Den är 1000 gånger viktigare än all medicin, terapi, elchocksbehandlingar och allt vad det kan vara. Jag vet. Bara för att återkoppla till rubriken; Ut och rör på er! Om det så bara är ett varv runt huset.
 6. 8 likes
  Sömnen natten till igår gick det inget vidare med. Fick idén att gå upp 03:30 för att vänta in soluppgången från Rya åsar. Mycket dimma var det, en halvtimme senare såg det ut som på andra bilden. Visst är naturen underbar.
 7. 7 likes
  Har bundit endel förlängda kroppar med vinyl från handskar. Blir stadigt, naturtroget och ganska flexibelt. Luften i kroppen gör att de flyter som en kork. Mindre jobb än vad det är med foam Json varianten. Thorax har jag kört tidigare och tycker det fungerar fint. Ger möjlighet till ett huvud som håller flugan ovan ytan vid intag. IMG_2358.MOV
 8. 7 likes
  Kan garantera Ismo att jag kan Jockfall och Ängeån bättre än dig :). Tagg måste du alltid ha med dig Ismo, fast du ska återutsätta fisken så måste du ändå ha en tagg ifall fisken är så pass skadad att du inte kan återutsätta. Ser jag dig i Ängesån eller något annat ställe som kräver tagg och där jag bevakar så ryker din utrustning, bara så du vet..
 9. 7 likes
  Det kan även vara 27001st gula gummiankor. En lastbils chaufför vid namn Bogdan Bogusławski hade druckit lite för mycket vodka och körde av vägen med en last beståendes av, hör och häpna gula gummiankor. Bogdan Bogusławski lyckades få upp lastbilen på vägen igen men lasten var förlorad och dom gula gummiankorna som spridits i skogen lämnades åt sitt öde. Detta var 3 km sydväst om sjön. Året var 1977 och just detta år var det även en vårflod som dränkte hela området med vatten. När vattnet drog sig tillbaka hamna gummiankorna av en ren händelse i sjön. I samband med detta var det även en fabrik som blev översvämmad. Fabriken tillverka saltapinnar som spreds över ett stort område, saltet sögs upp av marken och som i sin tur höjde salthalten i sjön. Salterna resulterade till uppkomsten av en substans som innehöll fritt rörliga joner även kallat Elektrolyt, denna innehöll en hög halt av joner. Detta i kombination med ett oväder 1981 då kraftiga blixtnedslag slog ner i just detta område fick mikroorganismer i markerna att föröka sig i våldsam takt. Detta år var det även den värsta solstormen på 600 år. Solstormen frigjorde stora mängder protoner, ett fenomen som kallas protonstorm. Dessa högenergiprotoner påverka allt levande på jorden som resulterade att alla levande ting fick biokemiska skador som påverka uppbyggnaden av celler mm. I sjön fanns även en stam av bakterier som även kallas Proteobacteria denna stam hjälpte till att (med hjälp av faktorerna jag nämnde tidigare) utveckla en ej kategoriserad mikroorganismer som var väldigt viril. Dessa fatta tycke för de gula gummiankorna. För att inte fördjupa mig mer i detta blev iaf gummiankorna levande och livnär sig nu på ekorrar och kaniner. Gummiankorna kan nu även föröka sig och har även sex för nöjes skull. Oftast har gummiankorna sex en och en men ibland alla på en gång. Detta brukar resultera till ett pipande med ganska hög decibel som kan höras vida omkring. Sexakten brukar även involvera hjälpmedel i form av Gladpack, ticktacks och motorolja. Orsaken till att dom befinner sig i en ring runt den djupare delen av sjön är att dom tillber Guden Bolack som sägs bo nere i djupet (Bolack har Polskt påbrå)... Jag säger inte att det är så här men....... Åk ditt så jag får reda på hur det ligger till. Vill ha fakta NUUUU!.... innan jag får tuppjuck...
 10. 7 likes
  Jag fick sällskap i båten... Flugfiskarens insekter I
 11. 7 likes
  Mycke jobb, men de blir bättre allt eftersom. Jag har försökt snappa upp din (Ismos) beskrivning på fiskelust. Jag har gjort storlekarna mellan 16-12. Ska jag vara kritisk så kunde vinkeln på benen vara mer uppåt och frambenen lite korta på de första jag gjorde men det är fixat. Gjorde någon helsvart med hotorange huvud. Tror dock mest på originalfärgen. Ruggigt bra fluga, jag är upphovsmannen evigt tacksam för det här mönstret.
 12. 7 likes
  Jasså? Köp då ett spö för 3000 Detta kostar 4000.
 13. 7 likes
  Det var tvunget att göras! Variant på AH-tuben med Ripple Ice Fiber
 14. 7 likes
  Nytt spö har ett pinsamt ljust handtag som antingen avslöjar en som nybörjare eller prylsnobb. Det första som ska göras med ett nytt handtag är att ruffa till det med sand och lera samt nytt gräs. Om man sedan kan byta till sig en fisk tar man dess blod och applicerar på handtaget. Låt torka medan du fikar. Vips är du veteran. Jag kan fixa era handtag mot en smärre insättning på ett litet konto jag har för ändamålet. Frakt tor betalas av handtagsägaren.
 15. 7 likes
  Sommarfiske efter Havsöring. Jag skulle egentligen endast hjälpa en kille på traven som skulle börja flugfiska efter Havsöring här på forumet men jag bestämde mig för att skapa en tråd i ämnet. Jag tror att det passar bra med en öl nu och då endast för att min Dyslexi gör sig mindre påmind när jag tagit en öl...eller två. Vi kan kalla det Dysleximedicin. Alla kanske inte håller med om allt jag skriver men detta är några av mina erfarenheter och tankar angående sommarfisket efter Havsöring. Detta är baserat endast på mitt fiske mellan Klagshamn och upp till Helsingborg. Gör gärna egna inlägg här och fyll på med erfarenheter. Det är ganska osäkert vart man hittar Havsöringen, speciellt under sommarmånaderna. I takt med att vattentemperaturen stiger blir Havsöringen mer och mer aktiv än under den tidiga våren. Man kan ofta höra att morgnar och kvällar är bättre men jag har fått Havsöring även mitt på dagen och då haft ett bra fiske. När sommarvärmen kommer tenderar Havsöringen simmar mer och mer för sig själv eller i mindre stim (dom stora stimmen som oftast förekommer under våren börjar splittrad till mindre stim) och en del av Havsöringarna börjar nu även gå lite djupare (dom sprider sig) men du finner Havsöringen även där det är grunt. Havsöringen är nu i bra kondition och har blivit riktiga krutpaket. Havsöringen börja inrikta sig mer och mer på större bytesdjur men en Havsöring säger givetvis inte nej till en smaskig tångräka för det. Havsöringen verkar tycka om att ha en varierad kost, precis som vi människor. Man hör ofta att man ska fiska där det är leopardbottnen stenar osv. Det stämmer speciellt under våren men under sommarmånaderna står Havsöringen i regel inte stilla utan kan förflytta sig över ganska stora ytor. Här nere vid Klagshamn-Helsingborg i Skåne har vi inte så mycket uddar, vikar och ingen skärgård. Fisket efter Havsöringen här är lite annorlunda mot andra delar utav landet. (Det får bli en öl till nu...jäkla Dyslexi) Jag arbetade tidigare för AGA gas och fick via jobbet kontakt med en herre som kartlade Havsöringarnas rörelsemönster i havet med hjälp av en sändare på ett antal Havsöringar. Några av Havsöringarna förflyttade sig ganska långt från ån som dom lämna under våren, fem till tio mil och ibland mer. Han såg även en marginell skillnad under sommarmånaderna att Havsöringen skulle gå närmare land under kväll, natt och morgon jämfört med mitt på dagen. Men visst dom går närmare land kväll, natt och morgon. Detta beror antagligen på att det är mindre aktivitet längs stränderna och även mindre båttrafik men även att Havsöringen känner sig tryggare när det är mörkt. Det handlar ofta om lite tur när man träffar på Havsöringen under sommarmånaderna. (nu tror jag att det är dags för en öl till....sååå gott!) Höjdpunkten under sommaren och då den tidiga sommaren är när är när borstmasken börjar sin lek. Borstmasken befinner sig ganska nära land och då sällan på över två meters djup. Du kan nu ha ett fiske som uppfyller dina vildaste drömmar. Tyvärr leker Borstmasken en ganska kort period och det handlar mycket om att vara där när det händer. Under sommarmånaderna är det gott om mat i havet och Havsöringen kan vara ganska selektiv i sitt födoval och speciellt då när den har fått smak för Borstmasken. Men det kan även vara selektiv när det gäller sill eller när något annat står på menyn. Under sommaren när jag var yngre åkte jag ofta ner till hamnen när jag slutat mitt jobb för dagen och besökte hamnbassängerna. Där stod ofta folk och fiska efter sill, jag frågade om dom fick någon sill. När svaret var att dom fått mängder med sill var detta en signal för mej att det antagligen även kunde finnas Havsöring där. Jag hämtade då spöet i bilen och spenderade några timmar vid hamnbassängerna och visst fanns det många gånger även Havsöring där och då ganska stora. Det finns även dom gångerna jag sett småspigg som hoppar i vattnet inne i småbåtshamnar vilket signalerar att det kan vara större fisk i farten. Jag minns en sommar när jag var nere i småbåtshamnen i Limhamn/Malmö och jag pratade då med en äldre herre som sa att det var mindre Abborre som jagade spiggen men virvlarna man såg när spiggen flydde i panik fick mig att inse att det är större fisk i farten. Antingen var det grov Abborre eller Havsöring och jag fick svaret fem minuter senare. Det var ett litet Havsöringstim inne i småbåtshamnen, Jag kan tillägga att detta var mitt på dagen. Jag måste även berätta detta, (I`m on fire, jag kyler ner mej med en öl till) Jag befann mig vid Öresundsbron/Lernacken och det blåste kraftig frånlandsvind och det var mycket insekter som blåstes ut i vattnet. Vattnet var riktigt strömt denna dag och det bildades långa stråk med insekter på vattenytan. Här simmade stim med Havsöring och smaskade i sig insekter och då väldigt nära land. Jag såg även att några av Havsöringarna simmade med öppen mun och "plogade" genom stråken med insekter. Tyvärr hade jag ej börjat flugfiska efter Havsöring vid denna tidpunkt och jag stod där med mitt spinnspö men Havsöringen tittade inte ens på det jag försökte servera den. Än i dag undrar jag vilket fiske jag hade erbjudits om jag hade haft ett flugspö med en torris på tafsen..ja just det, även detta var mitt på dagen. Jag tycker det är fel att endast fiska morgon och kväll när det gäller sommarfisket efter Havsöring. Precis som jag tycker det är fel att sluta fiska efter Havsöringen när sommaren kommit bara för att invänta hösten som många gör. Det var inte meningen att jag skulle skriva så mycket som jag gjort men...jag måste berätta en liten upplevelse till, jag lovar detta är sista...tror jag. Jag blir som en tolvåring när jag börjar prata om fiske. Jag tar en öl till...denna Dyslexi är ett helvete... Året är 1994 och det är den varmaste sommaren jag upplevt. Jag och en kompis var och hämtade mitt kära kustspö som hade varit på lagning. (knäckt toppen). Jag ville provkasta och vi stack ner till en badstrand som var full med folk men vi hittade ett ställe där ingen badade för tillfället. Där var inte djupare än en meter och långgrunt. Jag hade med mig ett Horngäddedrag, vi skulle ju bara provkasta. Jag hivar iväg draget och när jag ska veva in blir det tvärstopp och jag säger faaan! bottennapp. Min kompis bara skrattar, när plötsligt "bottnen" börjar röra på sig. Jag hade fått en Havsöring på kroken. Efter säkert en tiominuters fight och med mängder med folk som tittade på, fick jag upp den och det var en vacker Havsöring som vägde 5,2kg. Detta var mitt på dagen i mitten av Juli månad och fullt med folk på stranden och på sandbotten. Temperaturen i vattnet måste ha varit närmare 25 grader. Jag kan även nämna att detta var min första Havsöring och efter detta förändrades mitt liv. Jag fiskade nästan uteslutande bara Havsöring. Horngäddorna som jag tidigare tyckte var roliga att fiska i Maj månad var plötsligt en "skräpfisk". Några av mina bästa fiskedagar är faktiskt under sommarmånaderna Jag har nyligen börjat fiska Havsöring med fluga och det är svårt att beskriva känslan av att få en Havsöring på fluga...men det är magiskt =). (Nu är jag värd en öl till tycker jag). Det jag vill ha sagt är att du kan träffa på Havsöringen överallt längs kusten oavsett botten, väder, tidpunkt och då under sommarmånaderna, Havsöringen går inte i "ide" i dom djupaste delarna i havet bara för att sommaren kommit, men visst några går djupare. Du har givetvis större chans att träffa på Havsöringen under våren längs kusten men du kan även ha ett bra sommarfiske. Fördelen under sommaren är att om du får en Havsöring på kroken så är den i regel fet och fin och inte en "slips". Jag har faktiskt aldrig läst någon bok om Havsöringfiske, kanske för jag ville bilda mig en egen uppfattning om detta fiske. Jag har skaffat mig mina egna erfarenheter och jag får ofta fisk när jag är ute men kanske inte alltid Havsöring. Det handlar mycket om tron på sig själv eller tron på flugan/draget och en hel del envishet. Våga att prova nya ställen och då speciellt ställen där ingen brukar fiska, badstranden kanske? ;-) "slipsar som äter flugor måste vara en skräddares mardröm haha jag är så kul. Ska nog ta en öl till...eller kanske inte. Nu börjar detta spåra ut totalt...tror jag slutar nu...tror jag har övermedicinerat... //Johan
 16. 6 likes
  50 minuter skaplig öringporr:
 17. 6 likes
  Sen något år har jag bara svarta rullar så numera har jag lite svårare att matcha ihop någon perfekt estetisk kombo. Det kanske ligger i betraktarens öga men jag gillar verkligen mina kombos, speciellt när jag vet hur balanserade och fina de är att fiska med. Klass 4: Hardy Zenith 486 med en Danielsson Nymph W. Scott G2 884 med en Loop Opti creek. Klass 5: Hardy Zenith 586 med en Danielsson Dryfly Scott Radian 905 med en Lamson Speedster 2 Black Klass 6 och 7: Clutch Archipelago 6, 9 fot med en Loop Opti Dryfly Clutch Archipelago 7, 9 fot med en Lamson Speedster 3 Black Hela laget: ......och avbytarbänken: Lamson Speedster HD 3 Black Lamson Speedster 2 Black Danielsson F3W 4Seven Danielsson F3W 4Seven Danielsson Dryfly Loop Opti Creek
 18. 6 likes
  Ja då har man vart där! Travade iväg ikväll i stigande kuperad terräng..över blöta björn och älgtrampade myrar...över höjder och ner i snåriga dalar innan jag fann den egendomliga sjön. Den var i verkligheten inte speciellt egendomlig. Ringen på satellitbilden var gungfly..ganska torr och beväxt sådan. Innanför den mot land finns ett blötstråk. Då bilden togs var det säkert mer vatten och gungflyns gräs var mer brunt än nu. Nu kan ni luta er tillbaka med midsommarsnapsen utan den där gnagande känslan av ovisshet. Case closed!
 19. 6 likes
 20. 6 likes
  Nya regler i Viskan från den 1 Juni. Endast 2 Laxar får tas och avlivas tills den 1 Juli för fiskekortsinnehavaren, därefter får 2 Laxar tas fram tills den 30 September alltså max 4 fiskar per säsong och fiskare. Som tidigare gäller att alla honor skall återutsättas i September och hulling-lös enkelkrok gäller, nytt är att allt fiske med mask och räka är förbjudet under September månad.
 21. 5 likes
  Renaelva er ei relativt sen elv, men nå har fisket vært i gang en stund, og for tiden er det Baetis rhodani som gjelder. Her er en liten fiskerapport fra meg i helgen. FINE DAGER I RENA Tight lines!
 22. 5 likes
  Bra tråd, tycker att psykisk ohälsa inte ska vara nåt man ser genom fingrarna, utan det är absolut något man borde prata mer om. Jag är ju relativt ung, och man har liksom redan upplevt så mycket skit, och dessa skitsaker har påverkat mig så mycket att jag förmodligen aldrig kommer bli helt återställd. Redan som väldigt ung började jag skada mig själv fysiskt och psykiskt och började gå på antidepressiva när jag var 13 år gammal. Jag började gå in i ett vakuum eller ett svart hål som jag brukade beskriva det, så under de två kommande åren isolerade jag mig själv helt från omgivningen. Blev sjukskriven hela åttonde klass för att jag inte orkade med någonting längre. Mitt liv var ett svart hål. Jag började sedan träna på att gå ut bland folk och försöka hitta lycka i vardagen och jag är nu friskare på länge, men inte ens i närheten av vad jag var förr. Problemet med mig är egentligen min prestationsångest. Som nu för nån månad sen satte jag svenskt juniorrekord i casting med ett kast på 36,7 M. Det är ett sjukt bra kast. Och jag hade bara hållt på med casting i nån månad. När jag efter stod och kastträna och gjorde kast på 35 M så skriker jag ut till mig själv hur dålig jag blivit bara för att jag kanske inte kastar längre än 36,7. Det är sjukt egentligen. Man måste börja försöka sluta hata sig själv så mycket och inte sätta för höga krav på en. Men det är lättare sagt än gjort. Och till alla er som har det jobbigt, försök tänk positivt och stressa absolut inte livet ur er! Stress ställer till med så mycket negativt och visst är det svårt att ta bort stress helt, men försök dra ner på stressen iallafall! Ni är bra precis som ni är och det kommer finnas dagar då allting är åt helevte, men det kommer också dagar då solen faktiskt skiner! Kämpa på och ge aldrig upp!
 23. 5 likes
  Så hände det då äntligen! Den 14 maj upptäckte jag att en andhona lagt ägg i bleckbaljan vi har på bryggan. Till en början var det tre ägg, men med tiden ökade antalet till tio. Vi läste på och lärde oss att honan ruvar 25-30 dagar innan äggen kläcks. När det gått en månad började vi misströsta, var det något liv i äggen? Men så igår stack det upp ett litet nyfiket huvud över baljkanten. Den första ungen hade kommit till världen! Nu inväntar vi de resterande nio...
 24. 5 likes
  Dagens fluga...
 25. 5 likes
  Hej ! Jag håller med om mycket av det du skriver men en sak är jag lite tveksam till och det är det med rullen. Finns det möjlighet för stor fisk så.... Titta på bifogade bild, 2,0 kg. vild öring på en torr daddy-longlegs stl. 14, spöt ett Hardy Gem Smuggler 7,9" # 4 tafs 0,18 och rullen en Hardy Golden Sovereign 3/4/5 - utan en del erfarenhet med större öring, lugn och en flugrulle med en bra och känslig broms så hade jag aldrig fått den fisken och en del andra också- faktiskt. Tight Lines ! Steen Ps: Harren är kanske inte så stort ett problem, även om den speciellt på hösten kan fighta ganska hårt - öringen vill bort till sitt "gömsle" och det fort - det ställer krav på fiskare och flug-rulle.
 26. 5 likes
  Ismo! jag håller det för mer än troligt att jag bliver en vecka eller två i kurravara under sommaren,om en eller två små puppor skulle kunna bli mina från dina,,,, på tal om puppor så bjudes här ett minne,från Rena /Norge: vi var stationerade med husvagn efter älven.På väg mot vagnen efter matinköp blev vi stoppade utav en värmländsk yngling;stöpp stöpp å bli mä! Lennart vill jämt prat lit mä er,,och där längst bak i en vagn bakom ett bindstäd och en vodkaflaska satt Lennart Bergkvist med sina första sup er puppor. - Hej pöjker sätte er å ta ere en ,å dä sa i veta pöjka att ja känner denna älva söm i mi egen fecka å i da ä dä ingen ide` ö fesk ,bättre mä flask. Naturligtvis blev det den bästa öringkvällen den sommaren
 27. 5 likes
  1. Guldribbad harörenymf med guldskalle - Ska du ha EN nymf så är det nog den. 2. Klinkhamer - Imiterar det mesta som kläcker, funkar i både strömmande och stilla vatten. 3. Någon form av Streamer (ex. Wolly Bugger) - Det är inte alltid det är vindstilla och kläcker... 4. Något litet och mörkt/svart (ex. en liten svart Klinkhamer, Black Gnat eller Griffith's Gnat) - När fisken är petig och tjurig. 5. Streaking Caddis - När nattsländorna kommer igång är det ett gångbart mönster som går att variera i både storlek och färg.
 28. 4 likes
  Fick en fin liten lax som fick simma vidare i Örekil idag..... Nytt PB 13kg Vilken kämpe det va!!! WOW
 29. 4 likes
  Använde ringar förr men har nu gått tillbaks till att skarva med dubbel kirurg. Ringar är nog bra men bökiga att hantera. Tar lång tid att fippla med, lätta att tappa och att göra det med kalla händer i halvmörker är inte kul. skarvar bara rakt av, carbon till carbon eller nylon till carbon. Funkar!
 30. 4 likes
  Sovereign! ..jag lovar!..kan en sitt vatten(är född & uppvuxen här uppe!..så behöver inte ett Råsto lr. Tjuonajokk!..allt finnes nära..bara att veta när & hur...& var.
 31. 4 likes
  Är absolut ingen kastfantom men har haft möjligheten att fiska med båda spöna ett tag och tänkte beskriva min känsla. Jag har snabbare spön till tyngre fiske i stora älvar, men föredrar långsammare aktion på spöet i de flesta andra situationer. När jag första gången kastade med Fario blev jag helt förälskad i den väl avvägda mediumaktionen. Jag har fiskat mycket med Fario och tycker det är ett väldigt bra spö till presentationsfisket. Om vi börjar med utseende och kvalitet på materialet så märks det såklart att MOD är ett premiumspö. Allt från kork, lindningar, rullfäste och annat håller mycket hög klass. Fario ligger flera snäpp bakom och är ju såklart ett spö som kostar mindre än hälften av Sagespöet. Allt sammantaget måste jag ändå påpeka att Fario inte är ett spö med dålig kvalitet. Men någonstans måste det märkas att ett spö är dubbelt så dyrt, om ni förstår vad jag menar. Fario har ett minus i sin kebbiga lösning på krokhållaren, som inte är bra. Många retar sig på klingans färg på MOD men jag tycker den är läcker. Farioklingans färg är emellertid bättre till fisket då den är mer diskret och smälter in i naturen. Nu har jag då samkört Fario med ett MOD och använt två linor, Highwater Evolve samt Rio Gold Intouch. Tyvärr hade min Rio Trout LT hamnat på villovägar så den kunde inte testas på MOD, men till Fario är den riktigt bra. Fario har en något tjockare buttdel än MOD ser man direkt. Det gör att Fario faktiskt har en del kraft kvar att leverera när man belastar det. Toppen är relativt mjuk på Fario och det gör kast på korta håll precisa och ger bra känsla. Inget av spöna är någon långkastare och blir veka på långa håll men jag upplever ändå att Fario tackvare buttdelen har lite mer kraft kvar på längre håll. MOD har en något styvare topp och flexar mer på mitten. Den har också bra känsla på korthåll, men inte lika bra som Fario. Mittenflexen ger däremot ypperliga medeldistans och mendningsegenskaper. MOD excelerar på att styra linan på medeldistans. Här upplevde jag också att MOD lirade bättre med Goldlinan medan Fario kastade bra med båda linorna. Båda spöna är sköna att köra fisk på och skyddar tafsen bra vid mothugg ner mot 7x tafs. Att säga vilket spö som är bäst är omöjligt då det är en fråga om känsla. Båda spöna är bra mediumaktionspön. Kan du fullt ut njuta av MOD med hantverk och kvalitet eller räcker det med ett spö som fiskar bra för mindre än hälften av priset? Over & Out
 32. 4 likes
  https://www.jula.se/catalog/fritid/bat-och-marin/batunderhall/batvard/rengorinsgmedel-550181/
 33. 4 likes
  Sorry, kunde inte låta en sån straffspark ligga...
 34. 4 likes
  Jag ser liknande fenomen på mej själv. Jag har blånader, slitage och är något kantstött och mycket av detta är tack vare tanten här hemma.
 35. 4 likes
  Ålabodarna: Lördag 27/5: ,8m/s och 23 grader. vatten temp: 14 grader. Det är inte allt för ovanligt att jag hamnar vid Ålabodarna när jag ska fiska Havsöring. Jag har ganska bra kunskap om detta ställe och då allt från hålor/badkar, grund och större stenar mm. Jag bor även ganska nära Ålabodarna. När jag kommer ner till stranden eller närmare bestämt ner till en bunker som ligger vid stranden, tittar jag ner och ser då några föräldrar med sina barn som "försöker" att fiska Horngädda. Där ligger förpackningar från Fe Biltema bland stenarna, dom har tydligen köpt fiskeutrustningen därifrån. Barnens kastteknik är allt annat än bra och pappan kommer till undsättning. Pappan försöker något irriterat visa dom hur det ska gå till, ska jag vara ärlig så kastar barnen bättre än pappan. Pappan viftar omkring med spöet som om han gör en provinspelning för dom tre musketörerna. Mamman försöker ge några försiktiga råd till pappan som mest fnyser tillbaka och muttrar osammanhängande meningar, jag kan tyda några ord och dessa är då ganska fula. Jag bestämmer mig fiska lite längre bort och då närmare hamnen. Jag vill inte bli krokad av pappan som nu börjar bli röd i ansiktet och ryter -hållkäft kärring, varpå Mamman reser sig ilsket upp...jag avlägsnar mig ganska snabbt... Jag har inte fiskat så mycket på denna sidan av bunkern. jag kommer ner till en badbrygga som sträcker sig kanske 10 meter ut i vattnet. Utanför badbryggan går ett "bälte" med sten och tång/sjögräs som sträcker sig längsmed stranden och bort till hamnen, några större stenar tittar upp lite varstans (leopardbotten). Bältet är inte mycket bredare än 5 meter och sedan är det sand som sedan övergår till leopardbotten igen. Jag lägger ut flugan som är en brun/grå räkimitation. Denna är förtyngd och jag börjar dra in den ganska snabbt för det är ganska grunt. Jag fiskar av området och förflyttar mig närmare hamnen sakta men säkert. När hamnen inte är mer än tio meter ifrån mej ser jag något som ser ut som Tobis som hoppar upp ur vattnet, detta är kanske 5-7 meter ut. Jag tycker mig även se en mörk "skugga" som rör sig snabbt över sandbottnen lite längre bort. Jag är lite osäker eller om det bara var en synvilla. Jag lägger iaf ut flugan i samma riktning som skuggan förflytta sig men med god marginal. Om det nu var en fisk ville jag inte skrämma den. Jag hinner kanske dra 5-6 gånger när något nafsar till flugan, tillräckligt för att spötoppen ska böja sig. Jag lägger ut flugan på nytt och då på samma ställe, ingenting. Jag står nu stilla och spanar ut över vattnet och ser en ryggfena som plogar genom vattnet mellan mej och badbryggan som jag har på min högra sida. Jag börjar sakta röra mig mot badbryggan för att kunna nå dit med flugan. Ryggfenan visar sig flera gånger under tiden jag förflyttar mig. När jag är inom avstånd lägger jag ut flugan på nytt. Jag dippar lite för lite med spötoppen och flugan daskar i vattnet med ett mindre plask, i samma ögonblick ser jag ryggfenan igen som då sätter fart mot flugan. Jag drar in linan i ganska rask takt när plötsligt det tar stopp, FISK PÅ! Det är Havsöring och den hoppar upp och visar sina akrobatiska konster. Den sätter full fart ut och jag låter den rusa men jag bromsar försiktigt med vänsterhanden mot spolen. Jag rör mig sakta bakåt mot hamnen, jag vill inte att den ska komma för nära badbryggan. Efter kanske två-tre minuter (vilket alltid känns som en evighet när man har fisk på) ligger den i håven. Den är närmare 60cm lång men ganska smal. Den är illa krokad och blöder ordentligt. Jag bestämmer mig för att göra plågan kort för den. Detta är den andra Havsöringen i år som jag tyvärr inte kan sätta tillbaka och det är lite ledsamt men så är det ibland. Jag stannade kvar kanske 20 minuter men jag varken kände eller såg någon mer fisk. När jag kommer upp till parkering ser jag familjen som jag nämnde tidigare. Mamman och barnen sitter i bilen och pappan står utanför och brottas med spöna. Man kanske kan skratta åt det hela men jag ser egentligen det hela som en ganska tråkig händelse. Pappans beteende kanske gör att barnen aldrig kommer att fiska igen. Dom går då miste om något som hade gett dom mycket glädje här i livet. Jag har själv min pappa att tacka för att jag började med fiske. Han tog mej med ut på mitt första fiskeäventyr när jag var 4år. Jag är nu 47år och har haft många roliga och spännande fiskeäventyr i mitt liv. Tyvärr förlora jag min pappa när jag inte var mer än tolv år men jag har ändå många fina minnen av honom och då många fiskeminnen. Skit fiske på er. //Johan
 36. 3 likes
 37. 3 likes
  @Morgan Här kan jag inte riktigt hålla med. Det är stor skillnad på de dyraste spöna och de billigaste. Balansen i spöna och spänsten är den stora skillnaden. Att spöt är snyggare och mer välbyggt är mer sekundärt för mig. Kollar vi ren prestanda så får man oftast ett sjukt bra spö om man betalar för det bästa. Sen ska sägas att dagens lägstanivå är fantastiskt bra jämfört med för 10-20 år sedan. Jag kan utan problem ha ett nöjsamt och kul fiske där jag inte stört mig på något i utrusningen med exempelvis Visions Vipu serie som kostar runt 1400kr för ett spö. Men att påstå att det skulle möta exempelvis ett Helios 2 i prestanda, balans och design är att ta diskussionen lite väl långt.
 38. 3 likes
  Sage Slt + Loop Nymph = kärlek G.Loomis Streamdance + Lamson Speedster = kärlek
 39. 3 likes
 40. 3 likes
  Ångerrätten gäller bara om man köpt varan som privatperson, har han köpt dem som ett företag av ett annat företag har han, precis som han skriver, ingen ångerrätt.
 41. 3 likes
  Sommarfisket efter Havsöring 2017. Tänkte att jag kunde göra en liten tråd om mitt sommarfiske efter Havsöring,.Det kanske även trillar in lite andra fiskeäventyr och då blir det som en liten bonus. Förhoppningsvis kommer denna att uppdateras varje vecka men med familj och många andra intressen så kan jag inte lova det. Skit fiske på er. //Johan
 42. 3 likes
  Finns en som säljer ett Sameo Opal 7,6'#3 för 600 kr här på edge. Börja med det och komplettera med lina. Har en Kinarulle du kan få om du står för frakten. Mvh Mattias
 43. 3 likes
  Blev lite regnbågsfiske idag
 44. 3 likes
  Gu vad dåligt fjäsk!!..
 45. 3 likes
  Lägger väl till mina senaste ripple ice fiber Baitfish flugor. Inget speciellt mönster... band rent på känsla, liknar magic minnow. Har fått godkänt av fisk så jag e nöjd
 46. 3 likes
  Sunray är lite konstig.Han fiskar lax och det är på grund av det hans konstiga inlägg.Lax är ju lite schizo och där av hans oförmåga att förstå när man skriver om havsöring.Kör hårt Clas så du lyckas med dina fångster
 47. 3 likes
  Det du beskriver är faktiskt det som triggar mej. Om man fick upp allt man fått på kroken tror jag att man hade tröttnat på fisket. Jag tappade för inte så länge sedan en större, vad jag tror Havsöring/Lax. Visst blir man knäckt men tanken av att den fortfarande simmar där ute, det triggar mej. När jag blir knäckt blir det ofta chips med dipp och en Öl eller två...och om tillfälle ges blir det även att "nuppa" med tanten. Tyvärr så blir det i regel bara chips, dipp och Öl men det fungerar rätt bra med bara det.
 48. 3 likes
  Galaxy S6. Ingen extra skärpa pålagd:
 49. 3 likes
 50. 3 likes
  Vi brukar ta ut innerpåsarna ur kartongerna på BIBarna och kör stenhårt på Carlsberg i plastflaska. Det är både utrymmes- och viktbesparande. Whiskyn transporteras dock i orginalflaskor - av estetiska skäl.