Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 2017-03-29 in all areas

 1. 12 likes
 2. 8 likes
  Det finns fördelar med att jobba inom utbildningssektorn. En av dom är påsklovet tio dagar uppe i stugan i kvikkjokksfjällen smakar bra men bindgrejerna är såklart med. Här några bananer med vingen helt ut bunden med isbjörn! Lyser som en fyr i vattnet helt utan något flash i vingen.
 3. 8 likes
  Sage LL 486 och Danielsson Nymph W
 4. 8 likes
  Månen är inte helt lätt att fota, ingen kanonbild direkt men ok iaf
 5. 8 likes
  Jag har inte fattat grejen med fluorocarbon, varför använder man det överhuvudtaget? Jag har använt nylon i alla år och har inte kommit till den punkten där jag känt att jag måste gå över till FC. Argumenten mot FC är ju det högre priset, miljöaspekten och till vissa delar tveksam kvalitet/styrka. Miljöskälen mot FC är starka då materialet är giftigt och bryts inte ner i naturen. Det betyder att varje sålt gram av materialet hamnar ute i naturen, förr eller senare. Giftigheten i materialet, någon måste tillverka det, utan att veta så låter det inte som en eftersträvansvärd arbetsplats. Alla gör vi våra små insatser för miljön, en del genom att välja miljöcertifierad el och andra genom att inte använda FC.
 6. 8 likes
  Jag var med om något ganska så osannolikt förra veckan. Större delen av vintern har jag fiskat med upphängare, märlan Klympen, i starka färger. Så också den här gången. Som huvudfluga hade jag en ljusrosa WB. Jag kände ett svagt hugg på ett ställe men inget mer hände. Jag återkom en halvtimme senare och kände återigen ett nyp. Kan inte vara botten tänkte jag. Så ut med flugorna igen och då hugger två öringar. Jag har fullt sjå att få i båda i håven trots att de inte var så stora. Kul grej som jag tvivlar på att jag får vara med om i den här skärgården igen.
 7. 7 likes
  Ska försöka ta mig från askass till inte lika kass, är målet, och bli "självförsörjande" på flugor. Började med att försöka mig på några enkla räkor. Den ena känns för tjock och den andra fick för lite framåt nosen. Men de ska förhoppningsvis funka ändå. Avseendet det så insåg jag att det var inte jättelätt att använda dubbingspinner med ögla-tekniken för man måste veta hur mycket man behöver redan innan, får väl testa mig fram vad som är enklast, kanske funkar lika b ra att dubba in på tråden som vanligt och sedan borsta ut fibrerna. Skulle även vilja ha någon form av hår till stjärten, satte en liten bit grizzlyhackel nu. Sen ska man tydligen kunna använda Craft Fur eller något som "täckande" material och bara ha dubbing runt själva kroken, får kanske köpa det och testa framöver.
 8. 7 likes
  Sol Duc River i början av mars
 9. 7 likes
  Ny film från EL-GE Sportfiske! Premiärfiske från västkusten tillsammans med personalen på EL-GE Sportfiske! Vi var självklart ute och fiskade men passade även på att göra en film från denna efterlängtade dag. Dagen bjöd på bra fiske med ett gäng större fiskar och många kontakter. All produktinfo hittar du på vår hemsida! Ge oss ditt stöd genom att gilla, dela, kommentera och prenumerera på kanalen för fler filmer i framtiden!
 10. 7 likes
  Så här såg det ut!
 11. 6 likes
  "Ny lagstiftning är på gång för att svensk vattenkraft ska miljöanpassas. Samtidigt är riksdagsledamöterna rädda för att tusen små kraftverksägare blir arga när nya krav ställs om fiskvägar. Vi måste visa att vi är många fler väljare som kräver miljöanpassning, än de som vill värna små, skadliga vattenkraftverk." Vore kanon om så många som möjligt skriver upp sig på detta. Tar bara 30 sekunder via länken nedan http://www.fiskejournalen.se/miljoanpassa-vattenkraften/
 12. 6 likes
  Kompisen Jonas är nog den vassaste jag känner på att binda ED-speyisar. Fick den stora ÄRAN att plåta några av hans alster. Flugorna var bundna till mig och upphovsmannen gav dem själv betyget 9/10. Inte illa! Dessa flugor är bundna på stl. #4 vilket enligt Jonas är den snyggaste storleken att binda på. Är böjd att hålla med. Dessa krokar går inte att få tag på i stl. större än #6. Tur att man har ett litet lager.
 13. 6 likes
  Ett panorama från en dyr fiskepaus. Ett par Maui Jim glömdes vid en bäck på vägen ner och hittades aldrig igen. Inte bra, bättre att fiska oavbrutet så att man håller i grejerna...
 14. 6 likes
  RV 41 i lördags, på väg för lite fiske i Kullagård (Viskan)
 15. 5 likes
  Att C & R ..kräver nog att en tänker efter...före fisket!...om en har en kompis..så torde det gå rätt snabbt. Ta in fisken så snabbt en kan...lossa fisken IIIiii! vattnet!...fota den med blöta händer IIIiii!! vattnet..är du ensam så låt bli...lossa den i vattnet så fort du kan..om du inte skall bonka den. Inte alltid jag gjort rätt.!
 16. 5 likes
  Snart är det dags!...
 17. 5 likes
  Klippte en 55a till familjens påskmiddag idag i Torslanda
 18. 5 likes
  Jag gjorde en egen för 8-10 år sen, av en gammal spinnarkropp + en stor vingmutter och en pianotråd som jag böjde till. Den är rätt kass men jag har inte kommit mig för att köpa någon riktig... Tror jag använder dubbingögla till minst hälften av alla flugor jag binder, bara HÖ flugor västkusten...
 19. 5 likes
  Mmm har bott i Svanesund varannan vecka sista sex åren så jag börjar bli hyfsat bekant med vägen till och från Malung nu... Men nu har jag och Frida köpt ett hus ihop utan för Varekil så från och med juli blir jag Orustbo på heltid
 20. 5 likes
 21. 5 likes
 22. 5 likes
  Premiärfiske för min del idag. 6 st 35:or och en 57:a! Ingen sommartjockis direkt men den var fantastiskt god *rap*
 23. 5 likes
  Tur att du bumpade tråden Jonas, höll på att glömma av att man kanske ska ladda upp en bild också... Vårstädade nämligen vid ån tillsammans med Sir Goddards för ett par veckor sedan. Det finns oerhört mycket mer kvar än det som visas på bild, men det är svårt att bära med sig gamla sängar, mopeder, tunnor och diverse skrot som hela åkanten verkar vara uppbyggd utav. Taggtråden (bortglömd, intrasslad i buskaget) lades givetvis vid ägarens förvaringsskjul/lada.
 24. 4 likes
  Blev visst en ny rulle istället
 25. 4 likes
  70cm ikväll i Bråviken. Ganska dåligt filmat då jag var ensam... IMG_6345.MOV.mov
 26. 4 likes
  Första kastet är jag sådär nöjd med, var lite för snabb med framkastet. Annars en tafs på drygt 1m då det är var lite vatten och man vill ändå komma ner lite med en lite tyngre fluga i det kalla vattnet. Med längre tafs och mindre vind hade det nog kunnat vara lite bättre/jämnare.
 27. 4 likes
  Det är ju synd att fiskstackarn inte ska ha nån nos, så jag satte dit en. Hoppas du inte misstycker...
 28. 4 likes
  Läser du engelsk flugfiske-litteratur, äldre, så kan du läsa om mayflyfishing och begreppet "duffers day" då kan även den mest klantiga få sig en anständig fisk. Alla vatten innehåller inte så stora fiskar, men vissa vatten gör. Kolla på mina bilder ! Under merparten av året fick jag öringar på 20-25 cm men under en period på en till två veckor när det kläcktes mycket sländor då - bingo, efter det blev det endast mindre öringar. Min teori är att de större öringarna äter annat under resten av året. Endast när det finns riktigt mycket mat i form av sländor är det lönt för större öringar att jaga den sortens mat. Ps. Har bifogat en bild av "hemligjokk" så att ni ser storleken.
 29. 4 likes
  Det har tagit mig 14 år att lista ut var den stora öringen finns, när under säsongen den finns där, vilka metoder som ger bäst chanser etc i "mina" hemmavatten som är ett antal mindre små åar med tillflöden. Förmodligen har jag inte knäckt koden än, men anar mönster och kan göra vettiga antaganden och gissningar. Det mesta är elementärt och allmänt för öringfiske men kan vara nog så svårt att klura ut i små vatten. Min erfarenhet är att det här går minst hundra vuxna mindre individer på varje stor öring. En till tresomriga räknar jag inte som vuxna. I mina vatten parkerar den största öringen på de bästa födoplatserna under huggperioderna, men har alltid en djup och skyddad ståndplats. Ibland är dessa platser i stort sett samma, ibland kan ståndplatsen vara mer än 100m bort. Sök djupt och skyddat vatten. (relativt medeldjupet, 30-40cm kan också vara djupt) Öring upp till halvkilot, lite fetare ju längre säsongen går, kan man här lura med torrisar så fort kläckningar är i gång och de vakar sedan på sländor hela sommaren och en bra bit in på hösten. Säsongen för rimliga chanser att få de stora öringarna på torrfluga är däremot kort och varar här ungefär bara så länge som det kläcker stor åsandslända och gul forsslända. Övrig tid på säsongen är det streamer som gäller för rimlig chans på stor fisk. Smyg. På riktigt. Åla om det krävs. Aldrig silhuett, aldrig tunga steg. Oftast ett kast, om man har tur två kast, det är vad som bjuds på de stora. Kasta bara på vakande fisk med torrfluga, blindfiska inte med streamer heller, gå på kända födoplatser. Skymningstid är storöringstid. Nattetid är också bra, men öringen jagar mer aktivt på natten och i mina vatten är det svårt att få till det på jagande fisk i beckmörkret utan att skrämma öringen. Oftast fastnar man med linan i allsköns bråte både på land och i vattnet, och ramlar i bäverhål, och äts av knott till vansinne. Ett antal väl inövade kastplatser hjälper.
 30. 4 likes
 31. 4 likes
  Är en aning förvånad över din ton måste säga, kanske inte det bästa sättet att bemöta folk på om man vill ha råd och hjälp. Sedan kan man ju också fundera över om pengakåta människor söker sig till yrken som fiskeguide och huruvida Bretagne kan erbjuda vildmarksfiske.
 32. 4 likes
 33. 4 likes
  Flyttar det viktigaste. Frun har gått med på att jag har favoriterna i klädkammaren, medan de andra får häcka på vinden...
 34. 4 likes
  Var ute en liten stund nu på morgonen runt Marstrand och fick en på 51 cm var lite skadad runt ryggfenan annars i god kondition
 35. 4 likes
  Nej inte hela tiden, när vi var till Orkla rökte han en mentholcigarett. Det syntes på ansiktsuttrycket att det var en ny upplevelse för honom
 36. 4 likes
  Ismo drar lina o röker gräs hela tiden .;/
 37. 4 likes
  Nu när jag ser bilden så ser jag att det visst var 3 linor som jag skickade, trodde det var två. Nåja, så mycket trassel som du ställt till på detta forum så kan du gott få reda ut lite trassel själv
 38. 4 likes
  Längesedan man band gäddflugor, men kul att varva mellan alla laxflugor Beprövat mönster!
 39. 4 likes
  In med det gamla ut med det nya ! En skönhet
 40. 4 likes
  Fluo chartreuse Big Hole Demon-variant
 41. 4 likes
  Kul för alla som får begå premiär i morgon! Själv sitter man och tittar ut på en älv som har minst en meter is
 42. 4 likes
 43. 4 likes
 44. 4 likes
  Med risk för idiotvarning på mig så kastar jag in en rekommendation trots att du skriver att du bara är intresserad av de två: kolla Swift Epic. Swift har uteslutande tillverkat (eller designat taperingar, det är CTS som rullar klingorna) glasfiberspön fram till ett par år sedan när de började göra ett par kolfibermodeller också. Deras spön är absolut toppklass, och står sig nog utan problem mot Scott och Orvis.
 45. 3 likes
  Binder mina speyflugor främst på ED. Dubbar kroppen fylligt utan att borsta ut (främst för att skydda fjäderstammen). Kroppshacklar sedan bakifrån och fram och korslindar därefter med oval tinsel. Den stora utmaningen är att inte linda ned fibrerna när man ribbar. Dessa flugor är säkert mycket effektivare på tub men inte hälften så kul att binda! Gillar också egenvikten man får tack vare kroken.
 46. 3 likes
  Ahh! Ungefär som en bekant till mig sa en gång, man ska inte ha större trädgård än frun klarar av!
 47. 3 likes
  Testad och passerar med väl godkänt i betyg.
 48. 3 likes
  3 st runt 25-35cm. Tappade ett gäng men max en av dem som eventuellt kunde varit godkänd. Började dagen med att lägga i båten i Ellös och sen fiskade jag, Palle och hans grabb Hugo diverse områden. Rundade Flatön under dagen. Blev totalt fyra icke godkända den turen. Temperaturen låg på mellan 4,9-6,1 grader. Vi hittade en vik där borstmasken svärma när vi var på väg hemmåt. Det var mängder med stora borstmaskar på runt 15-20cm. Måsarna kalasade men öringen lös konstigt nog med sin frånvaro. Misstänker att vi kanske kom precis när det börja och att öringen inte hittat dit än? Överväger att lägga några timmar i den viken i morgon... vi får se vad det blir. På kvällen har jag kört landfiske ute på Hals ett par timmar. Blev ännu en icke godkänd och en tappad. Pratade med Björn på Björns Fiske och Jakt i Stenungsund på hemvägen och då hade han fått in runt 500 rapporter om landade fiskar i 8-fjordar. Det är en förbättring mot föregående år. Längsta inrapporterade fisk var 67 centimeter och det var en ung grabb som fått den vilket var extra kul. Ett tiotal fisk låg mellan 60-67cm. Snyggaste fisken som kommit in var en 57 centimeters i absolut toppkondition på runt 2 kilo.
 49. 3 likes
 50. 3 likes
  Håller med! Alternativt Loop Opti Stillwater.