Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2018-08-19 in all areas

 1. 11 points
  Efter en längre utvärderingsperiod tar vi nu bort köp och sälj från det översta scriptet på förstasidan www.edgeflyfishing.com. Köp och sälj visas framledes separat direkt nedanför.
 2. 6 points
  Hej! Jag och mina vänner besökte "Sandåslandet" i början av augusti. Öring, harr och röding. Det blev en liten film. -> https://youtu.be/Vd_5INklqp8 Det vore mig en ära om ni ville titta!
 3. 5 points
  Nu är VM över! Jag måste ändå säga att jag gjorde hyfsat bra ifrån mig med tanke på förutsättningarna och för att vara första internationella tävlingen. Jag lyckades komma på en 18:e placering utav ungefär 70 deltagare, vilket jag är rätt nöjd över. Jag kastade mitt längsta kast 40 meter blankt. Förutom kastningen och tävlingen så lärde man sig otroligt mycket, och jag ska nu försöka ändra min teknik lite grann, och förhoppningsvis kan jag snart komma dom här extrema längderna på träningen!
 4. 4 points
  Kan inte annat än att starkt rekommendera Sage Method switch 11.9 ( som dessutom säljs ut på REA just nu ). Jag har själv ett i klass 6 som jag använt till större öring i Norge och Em, men kanske ett # 7 skulle vara ännu bättre för dina behov. Kombinera det med en RIO Versitip i rätt klass och du är definitivt hemma. ( Obs att i mitt tycke passar det bäst som "litet" tvåhands ) Ett annat suveränt och prisvärt alternativ om du mer gillar lite långsammare aktion är denna nyproducerade variant av Daiwas tidigare serier av suveräna, långa enhandsspön. Kastar fantastiskt enhands spey men funkar lika bra med tvåhandsfattning. Fantastiskt spö till extremt bra pris och du har det hemma i brevlådan på 4-5 dagar. https://www.grahamsonline.co.uk/product/grahams-sea-trout-special-113-78-3pc-fly-rod
 5. 3 points
 6. 3 points
  Även om fiskelyckan fattas blir du rik på intryck när du fiskar på Island! Peter fiskar i Seyðisá på nordvästra ön.
 7. 3 points
  Mitt senaste tillskott Lamson Vanquish 5.6, sjukt bra kombo med Orvis Helios
 8. 3 points
  Brukar öppna mina varor i butiken och återlämna förpackningen till kassapersonalen. Inte sällan krävs det att butiken får fixa fram en sax. Inser att jag mest är en pest för personal som inte har något alls med inköpen att göra men tänker att det kanske väcker ämnet på någon nivå. Slipper i alla fall att ta hand om skräpet själv.
 9. 3 points
  Promenad med en cutting edge 5D från 2004 som damp ned i lådan idag. Varken stora pixlar eller Canons färger från den eran verkar ha passerat bäst före. Rätt ur kameran JPEGs.
 10. 2 points
  Rensar lite bland rullarna då laxfisket tagit över så nu har ni chansen på 2 ovanliga öringrullar. Orvis CFO IV Made in England pris 1800 kr + frakt. ROSS REEL RR 2 i mkt fint skick och en av dom snyggaste flugrullarna enligt mig i alla fall. Pris 2800 kr + frakt.
 11. 2 points
  Har aldrig ens tänkt tanken att skaffa proffskluns men den här gamle Mark III:an lades ut korkat långt under marknadspris och blev faktiskt riktigt fräsch både in och utvändigt efter några omgångar kärlek. Bara att tacka och ta emot och köra vidare på temat testa billiga drömkameror från förr.
 12. 2 points
  Har Sage x 11ft #7 med, Rio versitip, som funkar riktigt bra till grövre öringsfiske, rekommenderas(inte till salu). Kanske samma spö #6 skulle passa ännu bättre.
 13. 2 points
  Fiskade vid Skämningsfors idag. Var ganska insektsfritt på ytan, hittade en liten bukt med lite insekter vid kanten. Var några harrar som vakade där. Ganska kallt i vattnet 10,4 grader. Harren går ganska strandnära när det är kallt i vattnet. Karplössen på fisken har minskat i antal men fenorna ser inte särskilt snygga ut. Var en del små dagsländor stl 16-18 och lite gula forssländor. En danica samt lite nattsländor. Var lite större beige nattsländor så man skulle haft en cinnamon sedge på tafsen. Började blåsa en sydlig vind det sista så jag slutade fiska tidigt. 40 vak.
 14. 2 points
  Jag kör med en 325 gr. Kan låta lite lätt men gick enligt OPSTs vikttabell och det funkar ypperligt bra. Otroligt kul och lättkastat. Kör med tipar på 9 fot från något klumpsystem (ev. Vision Switch??).
 15. 2 points
  Switchspön är lite luriga. En del är enhandsklassade och andra tvåhandsklassade, som du kanske känner till. Det blir till att kika på rek. kastvikt i stället som sagt. Jag har ett GL LXi 11'6" som är enhandsklassat 8/9. Rek. kastvikt på det är runt 20-22 gram för scandi. Det använder jag vid fiske i mindre åar främst. Jag skulle nog kunna tänka mig att använda det i Ammarnäs också, men där har jag kört 13' (tidigare) och 12'6" #7 (nu) tvåhandsspön. Till LXi har jag en skagit-klump från RIO på en spole och en Ambush (heldragen lina) på en annan och båda fungerar bra. Ambush-linan är lite mer "stealth", men ändå med bra drag. Jag kompletterar den med polyleaders.
 16. 2 points
  Köp ett Switch spö som vill ha runt 300-400 grain, till det OPST skagit, alternativt OPST smooth (svindyr) och ett gäng tippar. Köp Hardy tippar, 999 kr för 6 tippar och ett fodral. Enkelt att kasta och du får till hyfsade distanser och jag håller med Villevalross, i strömmande vatten spelar det lilla plasket ingen större roll.
 17. 2 points
  Jag hade tidigare en Macbook Pro 2013, har nu en Macbook Pro 2017, med Touchbar. Det som är sämre på den nya är tangentbordet, som har "för kort anslag". När man trycker på tangenterna som trycks de ner typ 0.5 mm. På Touch bar'en så har man escape till vänster och Siri till höger. Då de är "touch-knappar", räkna med att ni kommer att aktivera Siri titt som tätt samt stänga ner fönster oavsiktligt, som mailen medan ni skriver. Sedan så anser jag batteritiden vara sämre på den nya. På plus-sidan: De har bytt ut kontakterna (laddare + usb) till det nya USB-C. På laddaren så har ni en lös sladd av USB-C typ. Den dagen sladden pajar (vilket de gör på alla datorer) så byter man endast ut sladden. Som bild-program så använder jag Pixelmator. Många sa att den är bra. Jag gör inga avancerade bildredigeringar så jag kan inte uttala mig om det. Tillägg: Jag hade min förra Mac i 4 år, dottern har den nu. Den är helt felfri och fungerar som en ny. När man känner på skärmen i uppfällt läge, den glappar ingenting. Batteritiden är fortfarande bra. Snacka om att Mac är kvalitet!
 18. 2 points
  Jag har ett Loop S1 10'7" #7 switch. På det har jag en Guideline multitip. Det är en superkombo som det både går att kasta enhands och tvåhands med, även om jag tycker detta spö är mer åt enhandshållet än tvåhandshållet. Spöt är dock inte till salu. 😉
 19. 2 points
  PC, Lightroom, PS Samsung Galaxy, Snapseed
 20. 2 points
  Kör ett par G3 midjevadare och simms läderkängor med vibram sen ett par år tillbaka. Högt pris men överlägsen passform och komfort. Lägger man redan mycket pengar på fisket tycker jag absolut man ska att slå till på ett par G3. Har även kört en hel del med visions scoutvadare sen de kom och den vadaren är väldigt bra den med. Den är tunnare än G3 men den andas fantastiskt bra och hängslena och fickan är väldigt rejäla. Jag kan absolut rekommendera den med. Sen finns ju Scouten tyvärr inte i lika många storlekar som simms så det kan kanske vara svårare att hitta en vadare med lika perfekt passform som G3 om man hamnar utanför ramen för grundstorlekarna.
 21. 2 points
  Det går att göra kort drag till lång lina men då måste man starta draget mycket senare. Huvudsaken är att draget upphör som tidigast när man gör spöstoppet. Senare funkar också (men inte för sent för då skjuter inte linan eftersom man håller i den). Att däremot stoppa draget innan man gör spöstoppet ger nästan bombsäkert en tailing loop. Långa drag ställer högre krav på att ha fart på linan eftersom det är lätt att få slack mellan linhand och den första spööglan. Kortare drag kan då underlätta om man inte helt hanterar lång lina. Lefty är en av de instruktörer jag håller högst men även han hade inte rätt om allt. Jag tycker inte heller längre att en instruktör måste ha alla rätt om alla teknikaliteter om denne är bra på att lära ut.
 22. 2 points
  Du kan använda alla linor på alla spön. Det handlar alltid om den dom håller i spöt inte utrustningen. Det finns bra kombinationer som passar bra tillsammans där förutsättningarna blir bättre för att lyckas göra ett bra kast. Å andra sidan finns motsatsen med för lätt eller för tung lina. Det blir svårare så klart men är det en duktig kastare fixar, han vilket som oavsett lina. Det där med tailing lopp är för att toppen går ryckigt genom luften. I en perfekt värld ska den gå i en jämn linje från bakkast till framkant. Detta hjälps inte av en längre tafs. Färdas toppen fortfarande ryckigt krockar linan med dej själv (tailing loop) Det handlar om träning och att sätta in kraften i kastet med en accelererande rörelse i spöt.
 23. 2 points
  Rent generellt sett får spöt inte vara för vekt i toppen för då blir kombon "kastig/obalanserad" men det är inte riktigt så enkelt och beror mycket på linans framtapering också. har du en längre framtapering som exempelvis flera av Cortlands linor haft genom åren kan linan funka hur bra som helst. tycker du ska testa linan med ditt tanespö. du kan även kompensera en kortare framtapering med en längre tafs vid mindre flugor som ex torrflugor. kör du med större streamers osv så kommer flugans ökade vikt att bidra till att lugna ner linan även om du har en normaltafs. Jag leker rätt mycket med tafslängd och en väl avvägd tafs gör avgörande skillnad. får du exempelvis tailingloops är det i stort sett alltid på grund av att du har för kort tafs. läng tafsen 60-70cm och problemet försvinner. Ut å testa💪
 24. 2 points
  Att köpa sig till längre kast har många försökt, men få har lyckats 😀. Varför skulle det vara annorlunda för dig, välkommen i klubben😀👍 eller till www.edgeflyfishing.com Mvh Tomas S
 25. 2 points
  Det här är för övrigt standardväder när jag är ute på umgängesvandring med vännerna och bara packar minimal fiskeutrustning utan vadare. Fyra olika kvällar på dessa fyra bilder.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×